askinaslan tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

şimdi şöyle bir gözden geçirdim forumu, genelde ürün satmak isteyenler ilan veriyor ve ürünlerini alıcılar ile buluşturuyor. ama bu ve benzeri forumlarda eskiden havalı tüfekler, optik ürünler ve aksesuarlar üzerine o kadar çok teknik bilgilendirme hakkında konular açılıyordu ve konu altına yapılan yorumlar ve fikir alışverişlerinde çok faydalı bilgiler vardı. ülkemizde zaten bu konu üzerine yazılı bir kaynak yok. kendi çevremde bile 100 kişiden ancak 2 veya 3 kişi havalı tüfeklerin varlığından haberdar.

forum yöneticileri bu konuya bir el atsa ve her ay bir konu belirlense, örnek kullandığımız tüfeklerde ki twist oranlarının penetrasyona, gurupmana, hıza ve bc değerine etkileri nedir? veya kuzey yarım küre ile güney yarım kürede aynı yönlü bir namlu ile atış gerçekleştir isek hedeften sapma ne kadar ve hangi yöne olur. v.b. bu ve benzeri konuların tartışılacağı bir kütüphanemiz olur ve en azından hobiciler kulaktan dolma yanlış bilgilerden (namludan çıkan çekirdeğin önce yükseldiği sonra düşmeye başladığı hurafesi gibi) kurtulur diye düşünüyorum.

bu ve benzeri konularda otorite sahibi forum üyelerimiz var. onlarla bağlantı kurup buraları dahada canlandırabiliriz diye düşünüyorum.

ben aldım effecto yakın gurupmanlarda 10 atış çok iyi birden peletin biri alakasız yere gidiyor. bunu pellet hatasına bağlıyorum. jsb 18,13 grain pelleti 110 bar regüle basınç ile yanlış hatırlamıyorsam 947 fps atıyor. benim komşum hayatında ilk defa pcp kullanmasına rağmen 152 m mesafedeki 30 cm çapında gonga defalarca vuruş yaptı effecto ile. ben bile şaşırdım.