TFN tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

photo-765-a4cda03f.jpg

Bİrde pellet koymadan resim cekseydin insanın ilk aklına gelen crown tabiki birde resime dikkatlice bakıldıgında torna izleri hafif ezikler görülüyor acaba almanlar bize hafif kusurlu ürünmü gönderiyor . :him:s

Yanılmıyorsam 7.8 ay önce piyasaya sürülmüşdü fakat pcp konusunda deneyimli arkadaşlarımız pek beğenmedi diye hatırlıyorum piyasadaki bazı modellere benzetilmeye çalışılmış gibisinden yorumlar okumuşdum ama sonuçda diana ve alman malı ^^

Bu konuyla yakından ilgilenmemin bir diğer sebebide pcp almadan önce evladiyelik birkere alıp yıllarca sorunsuz isabetli atışlar yapabilecegim bir yaylı almak istemem ali kardeşim benim durumumda senden farklı degil bende hala karar vermiş degilim fakat 460 ile ilgili acı tecrübelerimi paylaşdım sadece arkadaşların behsetdigi gibi 470 modelinin tetigi biraz önde kalıyor onu bende farketdim hatda daha önceki 470 ile ilgili konulardada bahsedilmişdi ama atış sırasında atıcıya negibi avantajı var bilmiyorum veya dezavantajı bana şu an hw 97k en mantıklı secenek gibi geliyor hala bir karar vermiş değilim .

Tuka, HW77 eğer gez ile atış yapmayı düşünüyorsan tabii ki 97k dan daha iyi bir seçenek. Weihrauch genelde kullanıcıların dürbünle attığını düşünerek, zamanında 77 leri kısaltarak, kundağını dürbün için daha yüksek yanaklıklı kundakla değiştirenleri görerek ve rakibi TX200 den geri kalmamak için 97K yı çıkartmıştır. 77 den üstünlükleri ise, daha kısa oluşu nedeniyle locktime'ının daha kısa oluşu (yani isabet tepmeden daha az etkilenir, namlu kısa olduğu için pellet hemen namludan çıkar, yaylılarda kısa namlu bu yüzden avantajdır.) yükseltilmiş dürbün kullanımı düşünülerek yapılmış kundak ve standardında bulunan namlu ucu ağırlığı bir nevi moderatör görevi görerek hem namlu şahlanmasını hem de sesi azaltır. Ayrıca hepimiz hemfikirizdir ki 97K daha yakışıklı. Özellikle Lamine kundaklısı ;)
    http://www.network54.com/Forum/451309/t…+7-18-10+-+PICS

[Resim Engellendi: http://i64.photobucket.com/albums/h195/06…10/DSCN0829.jpg]

http://www.gunmart.net/gun_review/air…eihrauch_hw97k/

Bu linkte AATX200 ile HW97K nın karşılaştırması ve 97k nın ortaya çıkış hikayesi var.

Güzel paylaşım faydalı bilgiler hocam teşşekkürler :thumbup:

bu kırılma olmasının sebebi , kurunca tetiği kaydırma yada elden kaçması gibi bir neden olsa gerek. bu kırılma olmazsa , namluya zarar verir. yani bir nevi sigorta gibi birşey . çünkü benim başımada gelmişti.

Arkadaşım ikikez kırdı aynı yerden ilk başda çatlıyor sonra yavaş yavaş bırakıyor kendini dıana 460 modellerinde ayı kapanı emniyet sistemi var zaten oyuzden namluyu elden kaçırmak neredeyse imkansız yazılarımda kesinlikle artniyet yokdur almaya niyetli arkadaşları bilinclendirmek adına yazıyorum yanlız benim ahtım var bu tüfegin kırılan bütün parcalarını tornada itinayla yapdırıcam ..

460 magnum kullandım uzun süre. alt kurması bükülmez. döküm filanda değil.

Kolun kendisi degil fakat bağlı oldugu alt kısmı döküm bu parca kırıldıgı zaman zaten avdoga firması komple kol satıyor değişen birşey olmuyor ..

Acı ama gercek

[Resim Engellendi: http://talks.guns.ru/forums/icons/forum_pictures/001078/1078127.jpg]

[Resim Engellendi: http://talks.guns.ru/forums/icons/forum_pictures/001297/1297960.jpg]

[Resim Engellendi: http://talks.guns.ru/forums/icons/forum_pictures/001916/thm/1916117.jpg]

Bu kısımdaki parcalar aksine döküm degildir fakat zayıfdır ve kırılmaya elverişli parcalardır :thumbdown:

[Resim Engellendi: http://talks.guns.ru/forums/icons/forum_pictures/003164/thm/3164256.png]

[Resim Engellendi: http://talks.guns.ru/forums/icons/forum_pictures/003164/3164260.png]

Tanıdıgınız iyi bir tornacı varsa bence kullanmanızda bir sakınca yok ..

Merhaba ali sanırım kararını vermişsin fakat bana sorucak olursan birazdaha düşün yaylı sabit namlu dersen diana alma benim elimden 2 tane 460 gecdi avdoga firmasıyla baya haışırneşir olduk ben 2 el almışdım bu tür silahlarda 2 eli fiyat olarak cazip görünsede birkaç basit parca degişdirmeye kalkdınmı 150 ; 200 Euro cuk fatura cıkıyor telefon görüşmesi kargosudu derken yenisinden pahalıya geliyor sıfırını almak daha doha mantıklı oluyor fakatttt sıfır dıana 460 almış bir arkadaşımın başına gelenleri kısaca değinmedende edemicem tabi arkadaş biraz hızlı oldugu için tüfek bu hıza dayanamayıp 2 kez kurma kolunu kırmış ardından tetik pert olmuşdu işin bizi hayal kırıklıgı yaşatan yönü kırılan parcaların döküm olmasıydı yanlış anlaşılmasın ( döküm ) :!::cursing: dıana 470 dedigin tüfek 460 ile nerdeyse aynı gecen sene arkadaşım avdogadan 460 tüfegine 470 kundagı ve tetigi isyemişdi avdoga yetkilileri parcaların birebir uyum saglayacagını söyleyip ortalama 500 tl tutar belirtdi

Dıananın sabit namlu altdan kurmalı tüfeklerinden uzak dur .

benden sana tavsiye :

Weihrauch HW97K dıanayı çakmak cebinden çıkartır işciligiyle kalitesiyle veya Air Arms TX200 alıcaksan bu modellere bak fiyat olarak aralarındaki fark atla deve değil hadi kolay gele 2 satır birşey yazayım dedim uzadıda uzadı inşallah birçok arkadaşın işine yarar bu paylaşdıgım deneyimler ..

Konu çidden baya eskimiş ama ben şuan ateşli silah alıcak olsam kesinlikle hatsan alırım çünki gecenlerde hatsan fabrikasının ateşli silah üretdigi kısımın videosunu izledim hatsandan hiç beklemedigim yenilikler gördüm adamlar ateşli silaha daha çok önem veriyor fabrikanın % 80 lik kısmında ateşli silahları üretiliyor .

s.a arkadaşlar babam 9 eylül hastanesinde yatmakdadır durumu agırdır acil kana ihtiyaç var fakat ben izmirde kan bulanadım kimse tanımıyorum yardım edicek arkadaşlar varmıdır forumda .. :S

5383391891

Evet siz hatsanı yerin dibine soksanız gögede çıkarsanız nafile hatsanı bilen biliyor artık olumlu veya olumsuz yorumlar kullanıcıyı pekde ilgilendirmiyor kendimi bildim bileli hatsan var avantajları dezavantajları tabiki var ama şunuda unutmayın avuçdolusu para ödeyip ithal tüfek alıp aynı şanssız olayları yaşayan arkadaşlarda var :) bunuda aklınızdan cıkarmayın bende şanslı bir insan degilim ^^ benzer olaylar benimde başımdan geçdi bu işlere elim yatkın oldugundan fabrikaya göndermeden kendim halletmişdim ama senin sorunun fabrikaya göndermeden halletmek zor gibi bence siz hiç ugraşmadan gönderin gitsin forumda bakım için pcp tüfeklerini hatsana gönderen birsürü arkadaş var . ^^

Tufan civcivler için başın sağolsun:( Eğer yakalamak istiyorsan bencede Tiptrap denen yapışkanı deneyebilirsin yada hani şu apartman girişlerine takılan sensörlü lambalardan takabilirsin, sansar ışıktan hiç hoşlanmaz böylece kümesten uzak tutmuş olursun. Babanın durumuna da ayrıca çok üzüldüm umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur, geçmiş olsun.

Sağlasın soner pekibu Tiptrap denilen papışdırıcı bukadar güçlümü sansar çevik vede penceleri kuvvetli bir hayvan kurtulamazmı bundan eskiden kullanmışdım buna benzer birşey ahırdaki fareler için küçükleri yakalıyordu fakat büyük parelerin tüylerini kopartıyordu .

bugun tavukları kümese güzelce kapatdım holda yumurtaları almadım gelirse anlarım diye ve gece gelip holdaki yumurtaları götürmüş mesken edinmiş bu hayvan benim kümesi bende diyorum bu tavuklar neden yumurtlamıyor artık :him:s

sansarla gelincik çok benziyor. ben evvelki gün keklik kafesinin etrafında dolaşan beyazlı kahverengili gelinciği gladla tepeledim. :) keşke resimleseydim.
    buna çözüm olarak , 3-5 adet laminantı birleştirip yapıştırın. bunların girebileceği yere koyun. üzerine bolca tiptirap diye yapışkan ( fare serçe böcü ) yakalayan yapıştırıcıyı bocalayın. sabah orda debelenen birşeyler görebilirsiniz :)

Aman abi resim ekleme sonra hayvanseverlerle başın belaya girmesin doguda askerimiz şehit olur kılını kıpırdatmaz hayvanlara eziyet ediliyor diye ayağa kalkan dengesiz insanlar çok ^^

Eğer kümese yakın bi yerde uyuyorsan yanı yatak odası kümese yakın ise.Kümesin kapısını açık bırak.Sarsar girdiği zaman civcivler bağırır ve kümesten dışarı kaçar.Sende o sesi duyduğun zaman bahçeyı cıkıp sansarı kovalarsın yada havalı silahınla vurursun.Kümes kapalı olduğu zaman hayvanların kaçacak yerı olmuyor mecbur ölüyor.Ben öyle taktık yaptım benimde 2tane tavuğum vardı bi gece sansar girdi kümesin kapısı kapalı olduğu için tavuklar telef oldu çünkü kaçamadılar.Artık tavukları kümese sokmuyorum bahçede kafalarına göre geceyı bi köşede falan geçiriyorlar.Sansar falan geldığı zaman kaçıyorlar kaçarken bağırıyorlar o sese uyandığım zaman da bahçeye çıkıp sansarı kovalayabiliyorum.Yani kısacası tavuk veya civciv kümeste kapalı durmasın .Tabi civciv çok küçükse yapacak bişey yok .Çok küçük civcivleri evde kutuda besle bence.Ama senın civcivler çok küçüğe benzemıyor bunlar sansardan kaçabılırdı.

Aslında çivcivler kümesde değildi dışardaydı 2 tanesi sağ kalabilmiş 10 tanesi mefta kalanların birtanesinide kedi kapmış bugun kedinin agzında cıtır cıtır yerken gördüm sinirden elim ayagım boşaldı gerisi malüm ben hayvanlara zarar vermeyeyim diyorum ama bu olanları sinir sistemim kaldırmıyor babam kalpden baypas ameliyatı oldu durumu klitik yoğun bakımda kümes hayvanlarıya babamla beraber bakıyorduk bende gerekdigi kadar ilgilenemedim zaten morelim sıfır keyfim yok üzerine kedisi sansarı fırsat bildi kümesi mesken edindi zaten morelim yok 2 gündür pusudayım tavuklara 10 mt yaklaşan hayvan soluğunu kesiyorum .