TFN tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Arkadaşlar arşivde ve yabancı stelerde edindigim bilgiler dogrultusunda mod 460 ı çelik yay tutucu ile kulanılmasının ileriye dönük yay bozulmasını engeledigi yönde yorumlar buldum yay tutucu kesin yapdırıcam fakat birde yay dengeliyiçisi var yayın önünde bu parcanın işlevide kafama yatdı fakat yay dengeliyicinin boyu kadar yay tutucuyu kısaltmamız gerekirmuş peki ben şimdi sadece celik yay tutucumu yapdırmalıyım yay tutucu ve dengeleyiçiyide yapdırmalımıyım bu değişimi ileriye dogru yay degişiminde yapmayı düşünüyorum şuan gerek yok fakat yay tutucunun çelik olası avantajları oldugu gibi dezavantajlarıda varmıdır tüfege zararı olurmu .?

[Resim Engellendi: http://talks.guns.ru/forums/icons/forum_pictures/001426/thm/1426848.jpg]

atış mekanı biraz ilginç bir yerdi . ama boyu aşan otlar yüzünden adamakıllı bir yer bulmakta zorlandığımız için başka çare yoktu
    janissary onurcan la güneşin altında biraz yandık ama 100 metrede mod 25 le şişeleri patlatınca değdi yehoo.gif(cam kırıkları tek tek toplandı)

MOd 125 ile 100 mt civarı şişe patlatmanın keyfi bir başkadır :) ben mod 95 ile 100 mt de bira şişesinin kafa kısmını vurmuşdum hala dün gibi aklımda eylesine keyif almışımki unutamıyorum ama

460 ile 60 mt den soda şişesi nerdeyse her atdıgımda vuruyorum çabuk doyuruyo insanı demekki pcp alsam ayda bir elime alıp atış yapıcam .

Aslında güçünden çokda şikayetci değilim fakat çok gürültü yapıyor bizim ev 3 tane binanın arasında birde bi yankı yapıyor ki hiç sormayın anlıyacagınız pcp kacınılmaz oldu pcp nin güçünü düşürüp moderatör takıp sessiz sedasız atış yapmak mümkündu neyse artık sıra pcp de bende orjinalini bozmak istemiyorum zaten zamanla yayı yorulur buşekilde devam diyor üstatlar teşekürler arkadaşlar .

Arkadaşlar stedeki teçrübeli deneyimli arkadaşların tavsiyeleri üzerine benimde hayalini kurdugum yaylı tüfege ençok benzeyen 460 magnumu gecen hafta forumda 2 el silahlar bölümünden bir arkadaşdan almış bulunuyorum bana bu modeli tavsiye eden bütün arkadaşlara çanı gönülden teşekkürlerimi borç bilip üzerine dua ediyorum :thumbup: tüfek beklediğimdem temiz çıkdı bu arada tüfegi aldıgım coolday nikli arkadaşada tşkr ederim tüfegin üzerinde mikron derece çizik dahi bulamadım gelelim asıl meseleye bazı arkadaşlara garip gelebilir fakat bu tüfek benim beklediğimden fazlasıyla güçlü çıkdı bana fazla abartılı geldi max 80 mt mesafe atış yapdım 5 kiloluk tenekeye önlü arkalı delmiş 20 mt den inşaat tuglasına 3 atış yapdım ikiye ayırdı mod 125 kullandım ama bu başka birde işin ses kirliliği problemi var susturucu taksam sesi nekadar azalır şimdi ben bu tüfeğe uygun daha zayıf bir yay takmayı düşünüyorum bu modele uygun nasıl bir yay takmalıyım deneyimlerini ve teçrübelerini esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekür ederim .

57.Alay - Çanakkale -1

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

57.Alay - Çanakkale -2.

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Elimde gözden cıkarılmış kral magnum marka havalı tüfek var 5.5 mm yayı bihayli yorgun pelleti namluya koyup pelletin boş kısmına 20 . 50 motor yagı damlatıyorum tetigi cekdigimde amanın inanılmaz bir ses cıkıyor dizelleme bazen şiddeti fazla oluyor inşaat tuglasına atıyorum bazen 4 çü bölmesine kadar deliyor tugladan duman cıkıyor bu şekilde 50 atış sonrasında keçe biraz zarar görmüş fakat hala iş görüyor bunu yayı güçlü bir tüfekle yaparsanız tüfek parcalanabilir bence hiç denemeyin..

Muhabbet kuşları çok harika hayvanlar benimde vardı eskiden eve birisi geldiginde hemen farkederdi kapının acılıp kapandıgını kulakları cok hassas dış kapıdan girer girmez beni karşılardı hemen can cun can anem sabahları bana hadı kalk kalk diye diye kuşada ögretmiş kuş sabahları kendiliginden kalk kalk diye öterdi bazen sinir olurdum sabah 6 da başlardı kalk kalk ^^ aramızda duygusal bir bağ vardı kaçkere dışarı kaçdı kafesi gösderdiğim an içine girerdi :thumbup: ahhh aahhhh çok özledim aliosmanı tam 8 yıl yaşadı bizim evde ölünce çok üzüldüm mermerden mezar yapdım o ölünce başka kuş almadım çünki onun yerini hiç bir kuş dolduramazdı keşke ölmeseydi ;#^+.

Ahanda benim aliosman

[Resim Engellendi: http://img5.imageshack.us/img5/6532/aliosman.jpg]

[Resim Engellendi: http://img822.imageshack.us/img822/1381/dsc06625u.jpg]

Son zamanlarda hatsan tetik problemi artmaya başladı özellikle güçlü tüfeklerde pellet yüklerken namluyu diğer elimizle tutmamız gerekiyo sanırım ama benimde böyle bir alışkanlıgım yok edinsem iyi olucak .

Bir çoğumuz kargaların zekası konusunda hem fikiriz sanıyorum :) ne de olsa 200 senelik ömürleri var. Neden her fırsatta kedi ve kedi yavruları ile ilgilenirler ??? Kocaman protein deposu gözleri vardır da ondan. El çabukluğu marifet daha ne oldugunu anlamadan çok kedi gözün birini kargaya kaptırmıştır. Veterinerlik fakültesi içinde ki dağcılık klübümüz sayesinde bu tür vakaları çok gördüm. Bu yüzden Karga, kuzgun, Saksağan gibi hayvanların bulunduğu mekanlarda açıkta hareketsiz kalmayınız lütfen.

Hocam bunu ögrendiğim iyi oldu bazen tarlada ağaç gölgelerinde uyuyordum kargada bol buralarda 8o ama hiç yanıma yaklaşmıyorlar çok uyanık hayvanlar .

gamo cfx royal 4.5 olmak şartıyla isabetli estetik fiyat olarakda uygun bence 50 mt işini fazlasıyla görür almayı düşündüğüm yaylılardan birisi kolay gelsin .

insan elinde silah olunca onada bunada sıkayım diyor, seken pelletler tehlikeli olabilir, dikkatli olun...

Aynen katılıyorum bizim bahcede tencere kova hepsi delik deşik .

Tüfeğiniz hayırlı olsun kazasız belasız boya kovalarını delmeden kullanın bana bakmayın ben bilinçli deliyorum :)