TFN tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

arkadslar aslına bakarsanız ben hatsana yollamak istemiyorum tüfeğimi
    istanbulda arkadaslar varsa yaptırmak istiyorum ...ücreti neyse karsılarım

İstanbul degil ama Çanakkaleye kargolarsan tüfegini keçe yay yeşil gres + bakımını üçretsiz yaparım ama kargo biraz tuzlu olabilir kendim kullanıyorum mod 125 yeşil gresden sonra açayip dizelliyor keçeden ziyade mod 125 yay yay uçu agırlıgı kısımlarını yeşil gres sürüldügünde tüfek baya evçilleşiyor ^^ ..

bulundugum bölgede havalıtüfek bakım onarım işleri yapıyorum karşılıgında hiçbir üçretde talep etmiyorum sadece çok sevdigim için yapıyorum bu işi ^^ ..

120 tl para ayırııp yine yaylı bir havalı tüfek alıçak olsam yine mod 95 sas alırdım 3.9,32 optima dürbün tekparça ayak minimum maliyet maksimum performans ^^ ama mod 95 almassam kıral alırdım ama namludan kurma modelini altdan kurma modellerinde sorun yaşayanlar bi hayli fazla oldu ama mod 95 almamış olsaydım :) üzerine 3 , 5 kuruş ekleyip x 20 alırdım tüfegi düzgün kullandıkdan sonra kolay kolay arıza yapıcanı sanmıyorum ama tabi bu benim nacizane düşüncem kişiden kişiye değişebilir normaldirde .. :thumbup:

:D Ama iyi kas yapiyor bak bu konuda bu tüfegin hakkını yemeyelim nedir bu milletin mod 125 den cekdigi :) 3 arkadaş ortak kulanıyoruz 4.5 mm mod 125 tüfek bende duruyor ama şundan eminimki biz çok şanslı vatandaşlarmışız tüfek çok harika vida bile gevşetmiyor 95 bile gevşiyor ;kihhik, mod 95 atışa gitdigimde 125 götürüyorum genelde 50 mt civarı mod 95 şişenin kenarından vurdugunda pellet sekiyor ama genelde bu mod 125 olmuyor pellet şişeye yeterki temas etsin şişenin hiç şansı yok he he ;kihhik, ...

Birde butür söküp takma işlerine el yatkınlıgı olması şart daha önce eline tornavida bile almamış bir arkadaşımız tüfegi a dan z ye sökmek isterse bu biraz tehlikeli olur ben mesela küçüklügümden beri söküp takma işlerini çok severim bu konuda yetenekliyimde diyebilirim kullandıgım mekanik eşyaların % 60 ı ben halledebiliyorum demek istedigim bu işlerden biraz anlamak gerek ama sen bence tüfegi sökebilecek birisini bul o söküp takarken iyi takip et bu şekilde çok kısa bir sürede istedigine ulaşırsın yoksa kendi kendine işi çözmen çok zaman alır artı tehlikelide olur neyse kolay gelsin dostum kendine iyi bak ... ^^

Görünüş itibariyle pek göze hitap etmesede kendi deneyimlerime dayanarak söyleyebilirimki göze çok hoş gelen ürünlerin kullanması bazen pekde hoş olmuyor yani rahatlık bakımından bence bu tüfeklerin dengesi ele oturması kullanımı bence çok iyi olmalı kimse darılmasın güçenmesin ama arkadaşlar sonuçda duvar süsü degiller .. ^^

Aslında markası ne olursa olsun bişeyi aldıkdan sonra sorunlarla karşılaşdıgımızda hemen bu öyle şu şöyle demekden ziyade almadan önce iyice araşdırmak lazım sen tüfegi aldıkdan sonra sorunları burda paylaşmışsın almadan önce yorumları okusaydın keşke senin gibi yüzlerçe hatsan hağduru oldugunu farketmen hiçde zor olmazdı hatda almadan önce biliyordun bençe ben forumu altını üstüne getirdim hatsanın ne mal oldugunu bile bile hatsan aldım çünki güçüm ona yetiyordu bende isterim fx t 12 . tüfegim olsun ama malum ben mod 95 aldıgımda keçesi bozuk gelmişdi daha ilk atışlarımda hayal kırıklıgına uğramışdım çok üzüldüm başdan bende senin gibi düşündüm ama sonradan yanlış düşündügümü farketdim adamlar benim tüfegin parasına pellet alıyor ^^ 2000 tl dürbün alıp takıyor bu işinde keyfini sürüyor helal olsun nedim iyi mal iyi para bunu bile bile elimizdeki bulğuru çöpe atmak gibi bişi biraz geç oldu ama öğrendim vede ben bunu yaşam tarzı olarak benimsedim mesela havalı tüfekğe merakın varsa hatsan almak yerine hiç almamak daha iyi gereken parayı topladıgında bu hobinin gerekdirdigi kalitede bir markaya yönelmek mesela paran yoksa uzunsamsun içmekdense hiç sigara içmemek gibi ^^ dilerim bir çok arkadaş benim gibi düşünüyordur bu işe gönül vermiş herkeze sevgiler saygılar ... vede isabetli atışlar ;)

Bende uzun zaman havalı kullanmadım çocukluk döneminden sonra fakat hatsan nezaman mod 125 üretdi artı ince mehmetle mod 125 in bir köpegin ön kaburga kemigini kırdıgına şait oldum bende havalı sevdası yeniden hortladı ama bu işe nekadar para ayırırsan okadar keyif alıyosun birisi 1000 tl dürdün kullanırken diğeri 220 tl tüfek kullanıyo aradaki üçürüm havalıdan alınan keyife elbet yansiyacak bence bunu markayla pek alakası yok dogrudan fiyatla alakalı farkı fiyatı yani .. ^^

av bayilerinde silah boyası satıyorlar geçen sene 10 liraya almıştım tüfenizi ıslak bezle silip yağlarından arındırın sonra tatbik edin eskisinden iyi olucaktır ama süper derecede iyide olmuyor.

Bayiden boya alıp boyoyacaksan silahın boyanacak kısımlarını iyice temizle sonra üzerini zımparala ama en ince olanını kullan burda zımparanın önemi şu metal kızımlarda ince cizikler oluşdurup boyanın daha saglam tutunmasını saglamak Sanayide boyatacaksan vede tüfegin üzerinde pasdan dolayı hoş görünmeyen karıncalanma pürüz varsa celik macun atdır sonra üzerini zımpara atdır sonra boyat eskisinden daha güzel olur ama darbe alırsa celik macunun çatlama riskide var onuda belirteyim kolay gelsin ... ^^

Benim bildigim üzerindeki boya krom boya o boyadan bulup boyaman zor sen normal metal boyalarıyla boyayabilirsin selülozik boya al vede selülozit tiner biraz ince yap boyayı fırca izi kalmasın bir kat sür o zaten cabuk donar sonra üzerine bi kat daha sür yada sanayide komrosörle boyat yada bir silahcıya boyat ^^

Ayrıca dampa kullanmayacaksanız 50 ön merceğe sahip bir dürbünün dağılma olasılığı diğer küçük çaplı dürbünlere göre daha yüksek olacaktır. Dürbün ayaklarının iç kısmına dürbünün oturduğu yere kalın bisiklet iç lastiği koyarak dürbüne giden darbeyi bir nemze olsa azaltabilirsiniz ama dampa gibi bir etki beklemek hata olur.

Mantıklı aslında bende mercek kelepcelerini vidalarını uzatıp dürbünle kelepce arasına slikon uygulamayı düşünüyorum slikon daha esnek oldugu için darbeleri daha çok emer diye düşünüyorum bu tür işlere elim çok acayip yatkındır ama denemek lazım önce ^^