Selamlar,
sasuta ve caki severler
ben caki bilemesini dedemden ögrendim....
onun kadar hicbir zaman bileyemedim ,ama ugrasiyorum....kendimi gelistirmeye devam ediyorum.
Dedemin bir bileme tasi vardi kendi dagdan saatlerce arayip bulmus (ne tasiydi bilmem ama koyu griydi) 10cm genis 25-30cm uzundu , yüzünü nasil düzeltmisse düzeltmis hep o tasla ve suyla bilerdi...saatlerce bende onu seyrederdim (8-10 yasindaydim)
gelelim benim bilememe...
bileme tasi, bileme celigi (kasaplarinkinden) ve keramik bilegi hepsini denedim ,hepsinden var....
hepsiyle bileniyor ama en iyisi ve benim favorim elmas kapli bileme bloklari 3 cesit yüzleri var
[Resim Engellendi: http://img89.imageshack.us/img89/4674/55produktbildschleifwer.jpg]
Uploaded with ImageShack.us
tabi önce en kalin , sonra orta ve enson en inceyle cakinin yüzünü aciyorum (cakini durumuna göre bazen kali ve ortayi az yada hic kullanmiyorum)
simdi gelelim 1. püf noktasina
bileyeceginiz caki ve celigi 1. kalite olmasi lazim , o kadar ugrasacaksan degmeli (hem ne kadar pahaliysa o kadar dikkat edersiniz cizilmesin diye)
biraz sert cikis olacak ama : ucuz caki bilemem , esas hobisi olan herkez gibi (nasil hovarda güzeli, yarisci spor arabasini bende öyle birsey).
2. püf noktasi yüzeyini korumasi
burdan itibaren resimle devam etmek istiyorum müsadenizle
biraz foto cekmem lazim
görüsmek üzere
saygilar