frog tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

şahsen ''çok basit'' diyerek tartışmaya dahil olan bir kişiden mükemmel bir çözüm önerisi beklerim,daha önce sakıncası belirtilmiş bir durumu çözüm önerisi olarak sunmasını değil. :)

Hogo yanlış anlamayın lütfen,yapılacak doğru olan şeyi kendi kanaatimce yazdım.

En başında bu evde yapılacak bir iş değil.İyi o zaman tabancalara susturucu takıp apartmanı poligona çevirelim. ;lol;

bugün yılların avcısı elindeki 16 lık özel yapım çifteyla bana hava atarken, 70 metreye soda şişesi ve 5 kg luk ayçieçeği tenekesi diktim.4 numara saçmayla atış yaptı.5 tane saçma denk geldi.şişeler ise yerinde duruyordu.
    sonra tek tek indirince tenekeyide kalbura çevirince , gitti ve arabasına tüfeğini bıraktı geldi.:)

Elma ile armut nasıl kıyaslanamıyorsa,havalı silahlarla da av tüfekleri kıyaslanamaz her ikisi de çok farklı konseptlerde.İyi o zaman biri de gelsin roketatarla atış yapsın;herkes tüfeğini bırakıp top mermisine yönelsin. ;lol; ;lol; ;lol;

Hatsan bu ülkenin evlatlarının kurduğu, yerli sermaye ile yaşatılan ve ateşli tüfekleri Avrupada da kabul görerek, yurtdışına kaçırılan paramızın bir kısmını geri getirmeyi başarmış bir firmamızdır ve bence yergiden çok takdiri hak etmektedir... Havalı silah pazarında da her geçen gün kalitesiyle performansını arttıran ve ülkemizin en ciddi havalı silah üreticisi olmayı kısa bir zamanda başarmış bir firmadır...

Elbette kalite ve performans olarak Avrupalı rakipleriyle şu anda boy ölçüşemez ve bir çok hatası da olabilir ama unutmayalım ki o rakiplerin hepsi yıllardır, bazıları da yüz yıla yaklaşan bir bilgi ve tecrübe birikimine sahiptirler ve Hatsan'ı kötülemek, yerden yere vurmak bize hiç birşey kazandırmayacağı gibi orta vadede de çok şey kaybettirir... Ve gerek imzalarında gerekse yazdıkları mesajlarda, ülkemizin bu en büyük havalı silah üreticisini acımasızca yerden yere vuranların ben Türklüklerinden bile şüphe ederim...

Bu konu hakkında söylenecek daha çook şey var ama herkesin biraz silkinip kendine gelmesi gerek önce... Yoksa hiçbir yere varamayız...

;d; ;d; ;d; ;d; ;d;

Hatsan Türkiye'de ve hatta çok kısa zamanda dünya piyasalarında şimdikinden daha güçlü bir yer alacak.Birkaç bozulan tüfek ismini kötülemez ve birkaç tüfeği bozuldu diye yerin dibine de batmaz.Bugün birkaç Mercedes ve Opel bozuluyorsa bu o araçların kullanılamaz ve kötü olduğunu göstermez.Maalesef meyve veren ağaç taşlanıyor.Bu bizim ülkemizin insanınının sözde milliyetçi oluşudur bence.Hep beraber kötü yorum ve eleştirilerle yıkıcı değil,yol gösterici olalım.Herkes anormal paralar verip dışarıdan değil yurdumuzun malını kullansın.Bende Diana ve Evanix te var ama yanında yurdumun malı AT 44 ve SAS 95 te kullanıyorum.Herkese saygılar,Hatsan'ı sonuna kadar destekliyor ve başarılar diliyorum. ;d; ;d; ;d;

Mükemmel gözüküyor,eminim ki 10 numara olacak.Namlu kalitesi zaten süper bir de tüp hacmi sorunu kalkınca mesele zaten bitmiş oluyor.Tebrik ederim.Ben de Evanix AR 6 için birtakım modifiyeye giriştim, ancak bitirmeden yazmadım.Namlu altındaki ahşabı iptal edip aynı kendi tüpünden bitişik yaptırıcam bir sitede görmüştüm.Bakalım nasıl olacak? :D

Tüfeğiniz 120 barda iken büyük ihtimalle çekiç tüp valfine baskı yapar vaziyette kalmış ve tüpü boşaltmış hava basmak istediğinizde ise valf açık kaldığı için hava basamamışsınızdır.

Kesinlikle doğru.Tüp hava doluyken bile olsa,atış yaparken pelet yüklenir gibi kolu kurmak gerekiyor.Ondan sonra doldurabilirsiniz.Tüple dolduruyorsanız mutlaka çok az hava verip,mümkün olduğunca az bir şekilde doldurursanız tüfeğin içindeki contanın da yırtılmasını engellemiş olursunuz. g;$i

Hayırlı olsun. 30 atış az değil mi? Tüpünü büyütmek mümkün mü?

Teşekkür ederim.Haklısınız çok fazla değil ancak av amaçlı olduğundan bir dolumda 25-30 atiş yapmak bence yeterli.Tüp olayına gelince internette görmüştüm çift tüplü yani altında da ikinci tüpü olan tüfekler var.Sanırım ki öyledir büyük ihtimalle 2 tüpü altlı üstlü koyup aradan da bir kanal ile birleştırıyorlar.Aslında biraz zaman ve uğraşı ile yapılabilir ancak AR 6 nın basınç göstergesi altında olduğundan takılacak tüpün daha önde ve kısa ya da yarım santımlik bır kanaldan sonra 2 tupu bırlestırmek yanı arada manometreyı görecek şekılde bır paydan sonra bırlestırmek uygun olur kanaatındeyım.Ben şahsen aldığım bir şeyi ,her ne olursa olsun araba olabilir,bır makına yada alet olabılır ,kesınlıkle modıfıye yapma taraftarı olan bırı degılım.Orjinalinden çıkmam ve neyse onu kullanırım yetmezse modıfıye yerıne orjınalınden modifiyelenmiş bir şeyi tercih ederım ama isteyen yapabılır tabııkı,neden olmasın.Saygılarımla. g;$i