frog tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Hayırlı olsun dün bende Evanix AR 6 aldım ,Evanix kullanmıştım bir müddet ,AR 6 değildi ama,geri vermiştim.AR 6 hakikaten çok güçlü.AT 44 güçlüydü ama bu daha güçlü,yalnız havayı haliyle çok harcıyor;ne kadar güç o kadar hava tabiiki ama değdi doğrusu.Sanırım daha hızlısı artık ateşli silahtır.Saygılarımla.(Bu arada bisürü tüfek oldu yav,bir taneyle başlayalım dedim iyice abarttım olayı) ;avci; :him:s Çok rahat 30 atış yapabiliyorsunuz. g;$i

Legolas arkadaş yazını okudum,aynı durum bende de oldu.Diana 460 Magnum var bende de.3 hafta kadar önce benim tüfekte de alışık olmadığım bir performans kaybı vardı.Kullandığım Pelet kutularını atmıyorum bana bir fıkır versın dıye,ıyı de yapmışım;saydım 23 kutu kullanmışım.250 ve 200 luk peletler halınde.Ortalama 225 adet olsa kutuda 5000 küsür yapıyor.Av-Doğa Mehmet Bey'e kargoladım,sağolsun yay ve 2 keçe değiştirmiş,3 günde de geldi tüfegim;eski parçaları da göndermiş ve yay kısalmış demişti,doğrudur ben de baktım kenarları bile deforme olmuş;şimdi tek kelimeyle süper.Evde ilk aldığımda kullandığım kalın bir suntam var ona attım,ilk günkü gibi.Herneyse;Diana'ların öyle 15000-20000 filan gibi rakamlara çıkacağını sanmıyorum ancak şu da var kullandığım peletlerin yarıdan fazlası Gamo TS-22,belki de çabuk deformasyona ağır grain yol açıyor tam bilmiyorum açıkçası.(Ama ağır grain mükemmel bence 1000 atışta yay değiştirecek olsam gene de ağır pelet kullanırdım.)Size naçizane tavsiyem hiç yayla contayla vs.oynama,gönder ;emin ol ki süper bir şekilde elinize gelir.Gönül rahatlığı ile kullanırsınız.Ben tekrar yazıyorum çok memnun kaldım.Saygılarımla. g;$i

Hatsan'ın Evanix yapması hiç bir probleme ya da kalite düşüklüğüne yol açmaz bence.Renault da bu ülkede üretiliyor ve eski TS 12 modelleri Fransa'dan daha iyi üretiliyor diye belge almıştı fabrika.Artık teknoloji ve herşey değişti.Global bir dünyadayız.Bozuk mal yapan artık 1 kere bilse olsun satamıyor,anında herkes haberdar oluyor.Yerli malımız eğer Evanix'i yaparsa çok ucuza servisi iyi olan PCP lere kavuşacak insanlar.Yabancılara bu kadar para akıttığımız yeter artık. g;$i

sonrası hüsran tabi.

yaylı tüfeklerde bence güç artırımı için modlama işine girişilmemeli.hele tüfeğin malzeme kalitesinin kaldırabileceği seviyenin üzerinde güçlü yay takma işlemi kesinlikle yapılmamalı.önümüzde mod125 gibi bir örnek var.bu tüfeğe kaldırabileceği kapasitenin üzerinde bir yay bizzat fabrika tarafından takılmış ve sonuç ortada.vidayı gevşetiyor,kundağı çatlatıyor,gezi kırıyor vs.

Son derece doğru bir düşünce. g;$i Modifiyeyle güç artırılır ama sonuçta hogo'nun yazdıkları çıkar.Her artının bir eksisi muylaka olur. g;$i

Tabii,her şey mümkün.Biraz beceri ve çevrenin yardımı ile yapabilirsin bence.Burada önemli olan işçiliği ve malzemesi iyi olan bir yay ustası bulman.O sana yardım edecektir.Ben bir zaman mercedesteki silgeç yayı kırılınca,komple satıldığından bulamamıştım.Aslında boşuboşuna yenisini de almak istemedim.Bir yaycı tarif ettiler yanılmıyorsam yağ çeliği malzemeydi.Öyle bir yaptı ki orijinalinden kesinlıkle ayırt edilemiyordu,fiat da komple silgiye göre 20 kat daha ucuzdu.Hatta borcum ne dedim at birşeyler demişti,yıllarca kullandım;lastik eskidi yay deforme olmadı.Çevreni araştır,yaptırabilirsin.Zor yoktur,imkansız biraz zaman alır,sadece inat ve uğraşı başaracağına eminim. g;$i

Ama Türk lirasını vurma konusuna şiddetle karşıyım ve kınıyorum.

Amaç Türk Lirasına zarar vermek değil,tahribat ve ufak hedefi vurmak amacı ile yapılan bir hareket.Konuları saptırmayalım.Arkadaşın elinde Euro ya da Cent olsaydı ona atardı.Bunlar gereksiz demagojiler,amaç kötü niyet değil,sadece alelade bir hedeftir buna böyle yaklaşmalıyız.Her zaman eleştiri değil,birazda bardağın dolu tarafını görmek önemli olan.Bu arada 30 mt.den ya da adımdan her neyse yapılan atışı tebrik ediyorum. ;d;

estetik olarak 460 derim. tempe önleyici sistem pcp lerdeki gibi hiç bişi anlamıyorsun tempe sıfır ama dürbün malisef bu tepmeden mecbur olarak na sibini alıyor çünkü sistem kundagı teptirmiyo gövde yine tepiyor. yandan kolda böyle mancınık kurar gibin bi levye yanda duruyo acayip tiksinç gelmişdi bana

kollarınız kuvetliyse 54 tavsiye olunur

yok ben dag bayır gezerim biraz hafif birazda estetik olsun derseniz 460 magnum tek olur kullanıcı tavsiyesiyle g;$i

Ben olsam 460 magnum alırım hatta yeni gelecek mod 470 mod 54 çok ağır o ağırlıkta her ne kadar isabetli olursa olsun ağırlık yüzünden isabet ayakta zor olur .Ama şu bir gerçek dianaların hepsi evladiyeliktir.

g;$i :thumbup: :thumbup:

36 kalibre Kral marka tek kırma,çok basit bir tüfeğim var,av yapmadığım için tek kurşunlu fişek alıp hedefe atıyorum.Çok etkili ve sapma yapmıyor.En son 150 mt.de denedim çok çok iyi.Büyük fişeklerle etki fazla ama mesafe BENCE aynı .( tek kurşun için )Büyük fişekte 36 kalibreye göre 3 kat fazla barut var ancak tek kurşun kütlesi de 3 kat fazla.O nedenle farketmiyor benim gözlemlediğim kadarıyla.Tabii birinin kütleden dolayı eskisi çok fazladır ama mesafe aynı gibi.Tek fark büyük fişekte saçma atıyorsanız sayısı fazla.Birinde 20-30 saçma alıyorsa ,36 kalibrede ince olduğundan neredeyse yarı yarıya daha az.Hedef olayında çok zevkli,çünkü ufak hedefte hedef felan kalmıyor. :D