Yok abicim bu sefer yağlamayacam.ancak ne zaman yaydan gacır gucur sesler gelmeye başladı işte o zaman şöyle mercimek kadar bir yeşil gres sürecem.neden bu kadar az ? dizelleme yapmasın zırt pırt keçeydi vs uğraşamam
alexfethiye tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Eywallah...keşke 4.5 asıl siparişimi gönderselerdi.bu 4.5 mi 5.5 mi sorusunu kendim yanıtlama fırsatı bulacaktım..en çok da 300m/s ile 4.5 in uzun mesafelerde isabetliliğini görmek istiyordum...
-
Mrb arkadaşlar.bildiğiniz üzere 2. nesil webley patriyotumun aşırı dizelden kendisini parçalamasının ardından yeni sipariş ettiğim mod 90 ına kavuştum...yanlız hilalava 4.5 sipariş etmiştim 5.5 göndermişler iyimi dahası var bütün pelletleride 4.5 göndermişler 5 kutu pellet#hims dahasıda var bundan önceki siparişimide yanlış göndermişlerdi Nekadar şanslıyım görüyorsunuz
Neyse allahtan elimde patiyottan kalma pelletler vardıda onlarla idare ettim bugün.bu arada 5.5 pro hunter ler düzelmiş yani gayet iyi durumdalar ne çapak ne bişe inanamadım inanılmaz isabetliler,neyse konumuza dönelim..
Bu mod 90 beni çok şaşırttı,hiçbir üretim hatası göremedim gayet başarılı herhangi biyerinde çapak vs yok
bazı arkadaşlarımızın başına geldiği gibi 100-200 atıştan sonra bir güç kaybı yaşamadım(500 pellet attım)
Gayet isabetli 15m den gez arpacıkla neredeyse tek delik
40-45 m den direk üzerine nişan aldığım birsürü kara şişe vb.vurdum hepsinide kırdı
pro hunter pro magnum ve pro match bütün pelletlerin üzerinde yiv-set izlerini görebiliyorsunuz
kurması kolay-tepmesi az ve hafif bunlardan dolayıda isabet oranı yüksek
bakalım ömrü nasıl olacak...
umarım yeni tüfek almak isteyen arkadaşlarıma yardımı dokunur saygılar
-
eywallah bu cevap çok tatmin edici oldu..saygılar...
-
iyi oldu ozaman benim başıma gelenleri anlatmam..umarım bu yeşil gres olayını arkadaşlar fazla abartmazlar.yaşasın diyelim o zaman...
Mustafa bey hatsan mod 90 konusunu birde size danışmak isterim,yağsızmı kullanılmalı ?
-
Sanırım bu keçe problemini benimkide yaptı çünki son atışlarda pelletler 5m önüme düşmeye başladı..çok üzgünüm yaw gitti tüfeğim,büyük ihtimalle garanti kapsamına da girmeyecek
ama garanti kapsamına girse ne yazar ki.o tüfekten hiç randıman alamadım zaten,bi ava gittim facia...ne ben anlatim ne siz sorun...soğudum açıkçası patriottan...gitti 310 ytl ama iyi tecrübe oldu..ne demişler
hayatta kazandığın tecrübe yediğin kazıkların toplamıdır...
tecrübe insanların hatalarına verdikleri isimdir (keşke daha ucuz bi hata olsaydı)
-
Yalnız yeşil gresten böyle bir sorun olmamalı, ben de Patriot 1. nesil ile yeşil gres kullanıyorum ve yayı tutan pimin orada hafif bir sünmeden başka sorunum olmadı, bunun sebebide benim tüfeğe aşırı dizel yaptırmam idi, yani keçe önü tamamen temiz olupta hafifçe piston dışı ve yay yeşil gres ile yağlanmışsa bir problem olmamalı?
Ha tabii bir çok yabancı marka tüfeğede aşırı dizel yaptırılmıştır ve bunlarda bir dağılma olmayıpta Hatsan üretimleri dağılıyorsa bu Hatsan'ın mükemmel malzeme kalitesi ve işçiliğini gösterir!!!
sideprensi tüfeğiniz 1.nesil mi ?
-
keşke 2. nesilleride 1. nesiller gibi yapsaydı da kimsenin başı ağrımasaydı derim...
peki formdaki foto lu açıklamalara ne demeli.ben şahsen bu foto lu açıklamalardan yola çıkarak o kadar gress kullandım,,yarim kg gress kullandığım düşünülmesin lütfen...(eser miktarda kullanılmalı) bunu okumuş olsaydım daha farklı olurdu belki.neyse olan oldu artık,ben tüfeğimin garanti görmesinden yanayım cevap birinci nesillerde böyle bir problemin olmaması.sizce
-
Bi benmiyim yeşil gres basan eminim çoğumuz yapıyoruz ama benim 2. nesil harbiden 2. nesilmiş
etmiş bulmuş deyiminde güzelmiş doğrusu iyi moral oldu bana½bay£bay`;
1. nesile gress uygulayan arkadaşlar var aramızda problem yaşamadıklarından bahsediyorlar,yani 2. nesilin malzeme ve işçilik kalitesi ilk çıkanlarla aynı olsaydı böyle olurmuydu ? sen adamın ismi altında üretim yap patentini al aynısını yapacağım diye sonra ....malların durumu ortada... hatsan sütten çıkmış ak kaşıkmı yani
-
Eywallah selçuk...
3000 atıştan sonra yeşil gress uygulaması yaptım...keşke yapmasaydım ama artık yaydan gıcır gıcır sesler gelmeye başlamıştı formda da yeşil gres yeşil gress sürekli üzerinde duruluyor bende söküverdim işte...aslında anlamalıydım böyle olacağını çünki tüfek yeşil gress ten sonra kendini parçalarcasına çırpınmaya başlamıştı.. aynen böyle
neyse şimdi mod 90 ı yağlıyimmi yağlamayimmi ? +;tuftabV#birde hatsan firması bu gressleme konusunda kullanıcılara ne diyo acaba ??
-
gönlümde bir diana 350 var ama malesef 2 ay hatsan mod 90 la idare etmek zorundayım...........tamamen duygusal yani
evet bu parçalanma inanılmaz işçilik ve parçalardan kaynaklanıyor süper bi çözümleme olmuş
neyse mod 90 ı yağsız mı çalıştıralım şimdi ? yaw yeşil gressizde performans çok düşüyor,uygulasan acaba parçalanırmı derdi,,,napacaz bilmiyorum
-
sideprensi,tüfeği yeşil gresden arındırdığın iyi olmuş yoksa inan tüfek kendini parçalardı.hiçbişe yapmasa vidalarını eğerdi.ama şuda gerçekki tüfek yeşil gresten sonra roketatara dönüyor
2 gün önce hatsan mod 90 sipariş verdim.Acaba buna da yeşil gress uygulasam sonu webleyle aynı olurmu
birde bu tüfeği kullanan arkadaşlar isbetliliği ve tepmesi konusunda ne derler saygılar...
-
mrb arkadaşlar...Webley patriot 2. nesil tüfeğim(4 aylık) yeşil gres ile yağlama sonucunda fazla dizeldenmidir nedir heryeri paramparça oldu,inanması zor dimi..
İlk önce tetiğin hemen üstündeki emniyeti kuran mekanizma yerinden çıktı,sonra arkada bulunan emniyeti manuel kapattığınız metal aksam,sonra ön tarafta kundağı mekanizmaya bağlayan 2 vida ve tetiği kundağa bağlayan o büyük vida yamuldu.tüfeğin en arkasındaki yayı mekanizmanın içinde tutmaya yarayan demir pim atış yaparken yerinden çıkıyordu neredeyse kör olacaktım....vs uzatabilirim
Bundan daha önce de namlusu yamulmuştu garantiye gönderdim 75 tl ödemek zorunda kaldım...
Aldım alalı hiç atış istikrarı sağlamadı,isabet max20 m de kalıyordu,katır gibi tepmesi cabası...
Neyse hayat bir derstir bizde ne öğrendik hemen anlatayım
Çok güçlü tüfek atış istikrarı sağlamaz,kontrolsüz güç güç değildir,isterse top atsın 1500ft/sn ile isabet olmayınca neyleyim....
Bu tüfeği (ki şimdi paramparça) garantiye göndersem yine bi fatura ödemek zorunda kalırmıyım dersiniz ?
gönderimmi ? göndermeyimmi ?