Hz. Google'a "6136 sayılı kanun" yazarsan ıcığını cıcığını öğrenebilirsin...
Sevgileri
cem abi anladıysam arab olayım neyse sakin kafa ile okuyayım bir şunu .teşekkürler...
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Hz. Google'a "6136 sayılı kanun" yazarsan ıcığını cıcığını öğrenebilirsin...
Sevgileri
cem abi anladıysam arab olayım neyse sakin kafa ile okuyayım bir şunu .teşekkürler...
uzun süredir foruma uğrayamıyordum göz gezdiriken koleksiyonlarınıza gözüm takıldı vala:D.çok güzel bıçaklar.Bu arada genel bir soru soracağım belki cevaplandı ama yanımızada ne tür ve ne boyutta bıçak taşımak serbesttir bilginiz var mı acaba.teşekkürler...
hangi purolar var.
cok çeşitli ama genelde aldıklarım öğrenci işi olan backwood,king edward gibi eh işte kaliteli purolar,yoksa cohiba gibi pahalı purolarda(5 li paketi 60 70 lira olması lazım) var...
Rica ederim...
Sevgiler,
abi bu cidden iyi oldu bende böyle biliyordum,yanımda ufak bir çakı taşıyordum,bilgilendirme için teşekkürler.bu arada antremanına gelmek bir türlü kısmet olmadı...
yazıldı mı bilmiyorum ama merak ettim,at44 ler ile raiderler arasındaki fark nedir???...
Daha Çok GösterEstağfurullah sn. anadol... Bilgim dahilindeki sorularınıza cevap vermenin zevk olacağını söylemiştim daha önce...
1- İki çeşit yay var demiştim ya; Makaralı ve Olimpik, Makaralılarda Gez - Göz - Arpacık var ve eğer malzemeniz iyi ayarlanmışsa ve iyi bir okçuysanız menzili dahilinde nokta atış yaparsınız... Olimpik yaylarda sadece Göz - Arpacık var ve nokta atış garantisi yok ve okçunun işini kolaylaştıran bir mekanizmaya sahip değiller o yüzden bu tür yaylar Amatör yay olarak kabul ediliyor ve Olimpiyatlara gidiyorlar... Benim yayımdaki Gez ve Arpacık "Yakın Plan" resminde var... Kiriş üzerinde duran küçük yuvarlak parça Gez... Arpacık ise nişangahın (Sure Loc) ucundaki dürbüne benzer alet... Aslında benzer değil, dürbün... Ama yaklaştırma oranı düşük...
2- Makaralı ve Olimpik yaylar, asıl amaçları oku hedefe göndermek olsa da, birbirlerinden son derece farklı yaylar... Makaralı yaylarda o parçanın adı "Arrow Rest - Ok Yatağı" oku havada tutan bir ucu var ve bu uç küçük bir baskıyla aşağı düşen bir yapıya sahip... Kiriş bırakıldığında ok hareketine başlıyor ancak kirişten kurtulmadığı ve fakat kurtulmak istediği için, o parçanın üzerinde giderken kirişin baskısıyla reste de bir baskı yapıyor ve aşağı inmesini sağlıyor... Bu arada tüyler de yapıştırıldıkları açı itibariyle sabit dursa bile reste temas etmeyecekleri şekilde duruyorlar... Olimpik yaylarda ise durum tamamen farklı... O yaylarla atılan okların tüyleri bambaşka, kağıt inceliğinde ve içe spiral tüyler ve çok yumuşak olduklarından, onlara gelen bir darbe okun yönünü değiştirmekten çok uzak o yüzden ne kadar temas olursa olsun ok atış istikametini bozmuyor... Fakat o tüyler de çok çabuk parçalanıyorlar...
Umarım verdiğim bilgi işinize yarar...
İsterseniz bir antrenmanıma izleyici olarak katılabilirsiniz... O zaman bu soruların cevabını kendinizde görerek anlayabilirsiniz...
Sevgiler,
teşekkürler.tabiki katılmak isterim ...
ilginç ama cok yakından atışlarını yapıyor...
benim bir iki sorum olacak tekrar.
-yaylarda tam anlamıyla gez göz arpacık göremedim.Genelde kirişden bunu yaptıklarını düşünüyorum ama dikeyde olabilir ama yatayda nasıl oluyor.yada kısaca yayla nasıl nişan alıyosunuz
-okun yaya oturduğu kısım nasıl bir yapı.kafamı karıştıran okun sapının bu yuvaya tam baş kısmının arkasıdan oturduğunu düşünelim tam oku atarken ki pozisyon.ama arkadaki tüy tam ok hareket edip devam ederken yuvaya dokunup sapmaya yol açmıyor mu
şimdilik teşekkürler sabrınız için teşekkürler...
Daha Çok GösterŞimdi aslında böyle soruları yanıtlamam zira olası bir sakatlık durumunda "abi senin dediğini yaptık bak ne oldu şimdi?" denmesini istemem... Ben sadece okçuyum, antrenör değilim ve ancak kendi antrenman programımı belirleyebilirim çünkü limitlerimi bilirim...
Sorunu yanıtlayacağım ama asla böyle böyle yap demiyorum, onu seninle görüşen bir antrenör diyebilir ancak...
Öncelikle ilk atış mesafesi diye birşey yok zira eğer "hamal" ya da "profesyonel kelebek yüzücüsü" değilsen okçulukta kullanılması gereken kasların hiçbirinin nasıl kullanıldığını bilmiyorsun demektir... Doğal olarak önce bu kasları, doğru teknikle nasıl kullanacağını bilmen gerek yani kaslarına okçuluğu öğretmen gerek...
Önce doğru teknik;
- 150 cm. lik serum lastiği alınır ve ortasından ikiye katlanarak 75 cm. uzunluğunda bir lastik elde edilir... Açık ucu bir düğümle sabitlenir. İşte ilk yayınız...
Çalışma başlarken; öncelikle, olası sakatlık durumlarını bertaraf etmek için en az onbeş dakika açma-germe hareketleri yaparak kaslarımızı ısıtırız. (özellikle boyun, omuz ve sırt kaslarını)
Sonra teknik duruş;
- Dik dur.
- Bacaklarını omuz genişliğinde aç.
- Hedefi sol omuzunun karşısındaymış gibi düşün ve ona göre dön.
- Sol kolunu vücuduna 90 derece açı yapacak ve yere paralel olacak şekilde aç.
- Başını hedefe döndür ve tam karşıya bak.
- Lastiğin bir ucu sol elinde olsun, sağ el orta 3 parmağının ilk boğumlarıyla lastiğin boşta kalan ucunu tut, sol koluna paralel çenenin altına kadar çek bu arada sağ başparmağın çenenle tam temas etsin.
- Çekili halde 10 sn. tut ve yavaşça bırak.Sonra bu hareketi 10 set x 10 tekrar 5 dakika ara 10 set x 10 tekrar 5 dakika ara 10 set x 10 tekrar 5 dakika ara 10 set x 10 tekrar 5 dakika ara 10 set x 10 tekrar şeklinde toplam 500 kere yap (günde) ve bunu 1 ay tekrar et.
Eğer bir ay sonra da okçuluk yapmayı istiyorsan, artık doğru tekniği otomatikleştimiş ve iyi bir okçu olma yolunda ilk ama en zor ( zira en sıkıcı) adımı atmışsın demektir... Sonra tekrar konuşalım...
Sevgiler,
[Resim Engellendi: http://img199.imageshack.us/img199/7796/at1u.jpg]
tekrar teşekkür ederim cem bey.merak etmeyin sonucta ben kaşınıyorum
aslında dışarıdan öyle antreman gerektirmeyen bir spor gibi geliyor ama
değil.dediklerinizi yapmaya calışacağım yine size danışacağım.tekrar teşekkürler...
güzel sonuclar tebrik ederim.rüzgarsız havada denedinizmi daha uzun mesafeleri 75-80 mt gibi mesafeleri...
cevabınız için teşekür ederim cem bey.peki başlangıc için ilk atış mesafeleri kaç mt olmalı ve antremanına göre kaçar metre adımla artırılmalı yaa bir sınırı varmı ???...
merhabalar.müsabakalarda sadece makaralı yaylar mı kullanlıyor???...
cem bey iyi günler...
1- Bu dürbün iyimidir? Tüfeğin Hatsan olduğu düşünülürse 50 mm. lens çok risklimidir?
-dampa ayak ister geri tepmesi fazla bir tüfek diyebiliyotum ki yaylılar için her zaman bi tehlike vardır.
2- 4,5 mm. (.177 cal.) bir tüfek 85X... Buna en uygun pellet sizce nedir? İsabet ön planda, tahribat önemli olmaksızın düşünelim lütfen...
gamoları önermem özellikle ts-10 ları çapalı çünki hem hesaplı hemde çapaksız ve benimde beğemdiğim remigtonlar yada çankırı caddesinde kolayca bulunabilicek crossmanları tavsiye ederim.
3- Dampa ayak mutlaka şartmıdır? Tek parça bir yüksek ayakta gelecek
silahla birlikte, ona bir modifikasyon yaparak, dampa gibi extra dürbün
koruması sağlanabilirmi?
- el becerinize bağlı ama hassasiyeti düşürebilir.lastik koyma yada silikon destek yapmakdan bahsediyorum.
4- Temizlik esnasında hangi yağı önerirsiniz namlu içi için?
ben silah temizliğinde kullanılan namlu temizleyiciyi kullanıyorum ve namluyu güzelce temizliyor yiv setlerin zarar görmemesi icinde penye toz bırakmayan ince bez parçalar kullanıyorum...
cem bey merhaba ameliyat fotograflarındaki gercekten siz misiniz acaba,bir an inanamadım o yuzden kusurabakmayın.Bende okculuğa merak salmıştım ama bu kadara tehlikeli olabileceini görünce cidden temkinli yaklaşmaya başladım bu konuya tekrar gecmiş olsun...
hayırlı olsun bende aynı tufeğe sahibim.Yakşalık 50 mt den maden suyu şişesi kırabiliyor.genelde remixon pellet kullanıyorum gamo ts-10 da fena değil ama şimdi corsman aldım onu deneyeceğim.crosman daha çapaksız dğerlerine göre...
bu arada arkadaşlar 7mt'den kalem pili vurabiliyorum isabet denemesi için iyi bir sonuçmu bu tüfekte
her atışta vurabiliyorsanız 7 değilde 10 mt olarak düşünürsek bence başarılı...
bağlumda karlar erimiş havalar iyiye gidiyor...
İstanbulda koskoca Atışalan var hatta dev gibi hemde esenlerde
bence mevcut beledie başkan adaylarına bildirilmeli bu eksik forumun gucunu anlayıp bu konuyla ilgili çalışmalar yapabilirler
Bütçede dampaya yer ayırmıcam, tüfeği yatagundan alcam Böylece sorun kendiliğinden çözülmüş olacak bende sabırsızlanmaya başladım zaten işallah hemen hallederim de tadını çıkartırız
hadi hayırlısı bakalım...
gezerken bulduğum bir site. tüfek hakkında inceleme yapmışlar grupmanları vermişler bende paylaşmak istedim.
link
http://www.americanairgunhunter.com/pneuma.html
Çeviri
http://translate.google.com/translate?prev…sl=en&tl=tr
bu arada ceviri süper olmş