Allahın izniyle çoğaltıp size yollarım koloni halinde Daha önce başardım büyütüp bölgenin musluk suyuna alıştırdım özellikle onların üzerinde duruyorum merak etmeyin verim almaya başlafığımda sizlere haber edeceğim
Pasha6161 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Discus üretimi biraz meşakkatli ve zor. Malum ters ozmoz, her gün şu değişimi, uygun çift, el yapımı yem, liste bu şekilde uzayıp gidiyor. Ancak cüce vatoz türleri üreme olgunluğunu ulaştığında çok hızlı urerler, yavru kaybı olsada elinizde oldukça fazla yavru kalır. 1 erkek 2-4 dişi şeklinde koloni oluşturulabilir, her erkek için yumurtlama kabı gerekiyor.
discuslar zor da olsa başarmak için gerekli alt yapıyı hazırlayıp sabırla ilgilenmek gayretini göstereceğim. L144 e gelince pahalı ve ithalatçıların temin etmek istemediği tür burdaki amacım üretimi seriye bağlayarak isteyen olursa ücretsiz sahiplendirip bu balığı yaygınlaştırmak.
-
Merhabalar Akvaryum hobisi konusunda birşeyler paylaşmak istedim. Çocukluktan beridir çoğu canlıya olduğu gibi balıklara karşıda ilgim vardır. Her baktığım balıkta uzmanlaştıktan sonra yeni balığa geçip onda da uzmanlaşmak gayretiyle L 144 cüce vatoz ve discusa kadar yükseldim. Fakat askeri pesonel olduğumdan görevlerden dolayı bu balıklarla yeteri kadar ilgilenemyip bu görevi aile fertlerime verdim. Neticede onlarda yavru alamadıklarından balıkları elden çıkarmak zorunda kaldım. Şuan yeni tayin yerimde uzun yıllar kalacağımdan dolayı tekrar bu balıkları koloni halinde bakmaya başlayıp üretime başlamak istiyorum. Sizlerin ilgisi varsa bakıyorsanıx bilgi alışverişinde bulunmaktan memnuniyet duyarım.
-
Aynı meseleyi bende yaşadım Hiç uğraşmadan bi av bayisine gidip durumu anlattım rica ettim gönderdiler Tavsiye ederim
-
Sözüm söz demiştim hala kaçırıyorsa gönderin yapayım. Hallolduysa güle güle kullanın
çok teşekkür ederim kardeşim kontrol etti kaçırmıyormuş
-
Detaylı videolar bekliyoruz
En kısa zamanda hocam suan silah eve gitmiş izne çıkar çıkmaz bi video hazırlıyacam
-
Herkese selam arkadaşlar Hava kaçıran manometreyle baş edemeyip silahı ideal ava göndermiştim Nihayet yapılıp bana gönderildi Yalnız bildiğimizin aksine ideal avdan öğrendiğim gamo coyete manometrenin altına oring koymuyormuş oşekilde üretiliyormuş Satıcım ile görüştüm ( Cihan av ) Silahın gücünü arttırırken orada oring olmadığını farkettiklerini ve o parçalanan oring i kendileri koyduklarını söyledi. Anlayacağınız kafa karışıklığından başka bişi değil Hepinize ilginizden dolayı şukranlarımı sunarım. İlk fırsatta silahı inceleyip artısını eksisini sizlerle paylaşacağım SAYGILAR
-
süper olmuş ellerinize sağlık
-
söylemeyi unuttum Bu işlemi gerçekleştirirken etrafta canlı olmamasına dikkat et
-
durbun süz sıfırlama hakkında izlediğim videolardan pek birşey anlamadım . lütfen bana yardımcı olun bir türlü tam şekilde sifirlayamadim. Birde sifirladigimda durbunde olduğu gibi mesela 10 metreye sifirlarsam aynı zamanda balistik eğri yüzünden başka metreye demi sıfirlaniyor lütfen bilgilendirin.
Öncelikle merhaba bildiğim kadarıyla size yardımcı olmaya çalışıyım. Silahın kabaca sıfırlanmış olduğunu varsayarsak Bir a4 kağıdın tam ortasına 20m den görebileceğin bi işaret çiz ve onu 20 m e sabitle metre hesaplaması için adım say hesaplaması bi insanın adımı 60 cm dir attığın adımın 4/3 ü sana kabaca metreyi verir. Sonra bu kağıdın ortasındaki hedefe 3 atım yap. pellet farklı noktaya da gitse 3. atışa kadar sen kağıdın ortasındaki hedeften şaşma. atışın bittiğinde kağıda git hedefteki atışlar bir araya toplandıysa atışın düzgün ama mekanik sıfırlaman bozuk demektir, mermiler toplu değilse sende de sıkıntı olduğundan silahı sıfırlamada problem yaşarsın. varsayalım ki mermilerin 3 üde nışan aldığın noktanın altında ve mermileri iç içe toplamışşın hemen renkli kalemle deliklerin etrafını çiziyorsun ve gezden yukarı aşağı ayar yerini saat yönünde bir miktar çevirip tekrar bi 3 atım yapıyorsun bu ikinci 3 atımda silahını %90 sıfırlarsın geriye sadece hassas sıfırlama kalır. Bu 20 metre sıfırlamasında dürbünsüz 60 m e kadar atış yapabilirsin( mesafe uzadıkça hedefin boyutu küçüleceği için sen uzak mesafelerde dürbünsüz büyük hedeflere atış yapabilirsin)
-
Arkadaşlar yılın bazı ayları kayseride bulunmaktayım genelde kış ayları grubunuza dahil olmaktan gurur duyarım 2 adet silahım var AA S510- GAMO COYETE SAYGILAR
-
Anlayışınız için şizlere teşekkür ederim
-
- Abi adamlar bu iş için yeterli zaman harcayabiliyorlar bizlerin dert sıkıntı bitmiyorki bakımımızı özenle itina ile yapalım geçen yıl çulluk avına gittim bakım yapamadan kaldırmışım silahı 1 yıldır öyle duruyormuş:s
-
Valla ben saygısızlık edecek bi hareket yaptığımı farketmedim evet sizinle görüşmemiz yarım kaldı sadece satıcımı aradım hatsan manomwtresi bu silaha takılırmı die sordum oda araştırıp döneceğini söledi ondan haber bekliyorum tabikide silah ideal ava gidecek ama sizlerin önerilerine yardımlarına daima ihtiyacım var ama laptopu alıp airgunturke girip incelemek daha fırsat olmadı
-
Zoom halkasının etrefında gerginlik olduğunda yapabiliyor bushnell dürbünlerdede aynı problemle karşılaştım
-
arkadasa bende yardım teklifinde bulundum bana whatsuptan resimleri gönderdi nasıl oring takması gerektiğini yada manometre arızalı ise temin edebilecegimi söyledim bir teşekkürü bile çok görüp cvp verme zahmetinde bile bulunmadı.
Mustafa abininde dediği gibi yardım istediği kişilere pek kaale almayan biri sanırım.
Alitekin bey buradan sizlere cevap yazamadıysam kusuruma bakmayın watsupdanda sitem edebilirdiniz oysaki
The content cannot be displayed because it is no longer available. -
@Pasha6161 hangı alyanları acaba
Dürbünü saran yatağın alyanlar özellikle arkadaki
-
Arkadaşlar böle konuşmanıza üzüldüm gerçekten ama şunu bilmenizi isterim operasyon faaliyetindeyim tv de görmüşünüzdür çukurca güven dağı. Telefonla fazla ilgilenememekteyim lütfwn kusura bakmayın
-
ok eyvallah saolasın
-
aynı problem bende de oldu zoom yaparken artı kıl dönüyordu alyanları biraz gevşettim düzeldi