3-5 gündür fırsatım olmamıştı. şimdi de nöbetteyim. yarın nöbetten çıkınca inşallah, sıfırlamayı düşünüyorum. hatta bugün bi tane köpük kutulardan temin ettim. şu sert soğuk zincir kutuları oluyor ya. straforun sertleştirilmiş hali. silahımı ona girecek şekilde oyuk açıp silahımı sıkıştırmayı düşünüyorum. bakalım, inşallah olur. olursa resimlerini paylaşırım burdan.
Ramazan B. tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Geartronic Hem otomatik hem manual kullanıma imkan vermesi bildiğim kadariyla. Temel felsefesi yolcu ve yaya güvenliği olan volvonun kullandığı bi sistemse kesin bi bildikleri vardir. Bence Kalite ve güvenliğin adıdır Volvo. Volvo olsun çamurdan olsun
Hayırlı olsun, ne aldınız bu arada. Eğer halen almadiysaniz yıl sonunu bekleyin derim. iyi kampanyalar oluyor -
acemi vede hobide yeni oldugum için cahilligime verin. sifirlama kaç mt de idealdir. 30 mt de sıfırlama yaparsak bu kaç mt ye kadar sapma yapmaz. yani 20 yada 30 mt de sifirladigimiz silah ile 50 mt ye de sorunsuz atış yapabilir miyiz. daha ileri mesafeler için mildot kullanacagiz sanırım .
-
degerli bilgiler ve veriler için teşekkürler hocam. 50 mt ye Dürbünü sifirlayip sizin gibi kademe kademe artırmayı düşünüyorum . tavsiyeleriniz icin teşekkürler .
-
-
yaptığım ayar zaten bozuldu. şimdi ilk etapta 50 mt ye karton bi kutu üzerine hedef kağıdını yapistircam. sabitleme aparatina o kadar para veresim yok. imkan dahilinde silah nasıl sabitlenir. ondan sonrasını hallederim allahin izniyle. tek derdim silahi sabitlemek.
-
Bilgiler icin Teşekkürler
-
-
Merhabalar
Hobideki yolculuğum sizlerin sayesinde gayet güzel ilerlemekte. Öncelikle destek ve yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Silahımelime ulaştıktan sonra bir kutu gamo hunter pelleti bitirdikten sonra dürbünümü monte ettim. Monte etmeden önce sitedeki bilgilere göre dürbünü aynaya dayayarak merkezi optiklemesini yapmaya çalıştım. hafif ayrı gibi olan artıları birbiri üzerine getirdim. dürbünümü nasıl sıfırlarım diye düşünürken evimin karşısındaki arsaya (yaklaşık 40-50 mt) soda şişelerini dizdim. 3. kat balkonundan atış yapmaya başladım. yeni pelletlerim gamo pro hunter. dürbünden merminin gittiği yere göre artıkılı sağ sol aşağı yukarı oynayarak (birazda deneme yanılma yöntemiyle/ yüksek ihtimalle acemi şansı olsa gerek) ilk soda şişemi vurdum. ve daha sonraki atışlarımda hep isabet sağladım. hatta köye gidince yine tahmini 40-50 mt de elmayı ayakta atış yaparak vurdum. gururla karışık bi mutluluk sardı içimi. bu arada sevincimden uzun uzadıya yazıyorum hakkınızı helal edin. bu arada atışlarımı hep ayakta desteksiz yapıyorum. şimdi merak ettiğim husus,
1- bu mesafelerde soda şişesi vururken, tüfeğimi 10 mt yada 20 mt ye sıfırlamama gerek var mı ? yoksa ayarını hiç oynamayayım mı ?
2- grupman dediğimiz olay nasıl yapılıyor ? illa 10 mt de mi olması gerekir. yoksa 50 mt de de grupman yapılır mı. 10 mt de yapmak için dürbünü tekrar 10 mt ye mi sıfırlamak gerekir.
3- belli bir atış adedi var mı? 5 atış yada 10 atış gibi.şimdiden teşekkür ederim. gecenin bu vakti başınızı ağrıttım
hastanede nöbetteyim. yarını iple çekiyorum. sanırım zehir vücuda nüfuz etmeye başladı :)))
-
pellet olarak ilk etapta 1 kutu gamo hunter bitirdim. hali hazırda 2 kutu gamo pro hunter 5,5 mm ve 1 kutu 500 lük JSB diobolo Exact Jumbo Heavy pellet aldım. Avcılık merakım yok. Amacım sadece uzak mesafeli atış yapmak. misal 100-120 mt de soda şişesi gibi hedefleri kırmayı amaçlıyorum. Başarabilirsek tabi
bu pelletlerden hangisi amacıma uygundur. hangisiyle sıfırlamayı yapayım. ve bundan sonra onunla devam edeyim.
-
anladığım kadarıyla 100 mt atışı için kendimi baya bi geliştirmem gerekiyor. dün itibariyle dürbünümün montajını yaptım. dampayı baya bi sıktıktan sonra lastik falan bişey kullanmadan dürbünü dampaya monte ettim. onu da güzelce sıktım. dampa kullanıldığında lastiğe ihtiyaç olur mu, yoksa direk dürbünü dampanın metal klipsleriyle sıkmak yeterli midir. dürbüne zarar verme ihtimali olur mu.
ayrıca, dürbünü sıfırlamak için zoom un 9x de mi olması gerekiyor. sıfırlama yaparken neye dikkat etmem gerekir.
-
-
Merhabalar. Değerli forum arkadaşlarım. Geçtiğimiz hafta Cometa 400 fenix silahımı ve hawke 3*9*40 ao dürbünümü aldım. Şu an bir kutu pelleti bitirmek üzereyim. Merak ettiğim husus şu, şimdi ben silahıma dürbünü monte edince, cometa ile azami kaç mt ye atış yapabilirim. Bu dürbün ile azami kaç mt de, hangi hedefi vurabilirim. Yani, örnek vermek gerekirse, 120 mt de, soda şişesini vurabilmek için bu dürbün yeterli olur mu ? tavsiyelerinize ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler
-
Eyvallah, bilgiler için teşekkürler...
-
çok teşekkür ederim tavsiyeler için, silahın pozisyonu önemli midir, yani dik yada yatay olması farkeder mi ?
-
Merhabalar, tecrübeli olan arkadaşlara bu sorum biraz komik gelebilir ama, malum silahımı yeni aldım ve eşyalarını titiz kullanan biri olarak bu mevzu kafama takıldı. Evde silahımı muhafaza ederken nelere dikkat etmeliyim. Kılıfında mı durmalı, açıkta mı durmalı ? Dik pozisyonda mı bekletmeliyim yoksa yan pozisyonda mı durmalı. Hani silahı uzun ömürlü kullanabilmek için bunlara dikkat etmeye gerek var mıdır ? Saygılarımla.
-
selamlar, yeni aldığım Cometa 400 fenix compact star ile durbunsuz atislarima başladım. 15 20 mt de soda şişesi vuruyorum simdilik. İlerde silahin dizellemesi geçince ve dürbünümu monte edince nasıl bir yol izlemeliyim. Yani ilk etapta kaç mt ye atış yapmam lazim. Birde bu silah ile azami kaç mt ye atış yapabilirim. Dürbünüm hawke 3x9x40 Ao.
-
Bugün sabah itibariyle silahım elime ulaştı. Gerçekten daha önce forumda da okuduğum gibi, Aksu av sahibi Yusuf kardeşime teşekkürü bir borç biliyorum. Yapmış olduğu kargo paketleri ancak bu kadar güzel olabilirdi. Müşterinin sanki aklından geçenleri okuyarak paketleyip göndermiş. Silahım, dürbünüm ve hediyeleri gayet sağlam bir şekilde elime ulaştı. Eve gelir gelmez hemen paketleri açtım ve deneme amaçlı birkaç atış yaptım. 3. kat da bulunan evimin balkonundan aşağıdaki çöp kutusunun yanında bulunan soda şişesini vurdum :)) Yusuf beyin tavsiyesi ile dürbünü daha monte etmedim. Sanırım ilk kutuyu dürbünsüz atarak bitirmem gerekiyormuş. Atışlardan sonra pelleti koyduğumuz namludan dumanlar çıkıyor. Bu normal midir ? Bu arada ilk intiba olarak silahın malzeme kalitesinden çok memnun kaldığımı belirtmek isterim. Gerçekten mod 85 sniper vortex e göre bence 2 gömlek üstün bir silah. İki silah arasında kararsız kalan arkadaşlara Cometa yı tavsiye edebilirim. Bu silaha sahip olmamda emeği geçen tüm forum arkadaşlarıma ve bilhassa Yusuf beye teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
-
hayırlı cumalar. bu paket lastiğini dürbüne sarıp dampanın içine öyle mi sıkmak gerekiyor. yoksa dampayı silaha takarken mi paket lastiğini kullanmak gerekiyor. örnek görsel sunabilir misiniz.
-
çok teşekkürler alperen kardeş. sen de tekrar hoşgeldin. tüfek 5,5 mm. birde diyelim dürbünü 100 mt de sıfırladım. 100 mt ye sıfırlanmış bir dürbün ile 30 mt ye atabilir miyim. yani 100 mt deki ayar 30 mt yi de kapsar mı yoksa 30 mt için farklı bir sıfırlama mı yapmam gerekir.