Nedense 7 8 yıldır mod 25 Sniper kullanıcısı olarak bahsettiğiniz hiç bi durumla karşılaşmadım. 4 5 yıl 3x9x32 dürbün kullandım dampa ayakla ve sağlam stopperle dürbün hala sağlam duruyor son bir kaç yıldır da 3x12x44 var bir şey olmadı hala devam. Mesele kullanmayı bilmek tüfeği bilmek. Bayiden alıp köye atışa gidip dürbünün birden ayar tutmasını beklemek yanlış bi davranış. Buradan da uzun uzun anlatmaya gerek yok. Forumda eski yazılarda bir ton bilgi mevcut sadece araştırma yapmanız lazım o kadar. Arama kısmından 125 ve ya dampa ayak vs yazarak ilgili konulara ulaşabiliriz saygılar
Al bendende o kadar 5 yıllık mod 135 qe kullanıcısıyım ilk başlarda sıkıntı çekmedik değil
Uygun pellet uygun hava şartları uygun dürbün ve iyi bir atıcı bulmak çok zor.
3-9x40 dürbünüm hala sağlam duruyor
6-24x50 dürbünüm tüfegin üzerinde 90 100 metreye sıfırlı
dürbün uzun mesafe gösterebilirde otüfek o mesafeye atabilirmi, atsada vurmak istediğin yere pellet düşürebilmek ayrı bir maharet gerektiriiyor. otüfekten bendede var artık dürbün ayarlarını kurcalamıyorum gerek yok nasıl olsa bozulacak bozulmasa bile canı ne isterse öyle davranıyor, iki gün üst üste artıkılda gördüğün yere atsan bir önceki attığın yere vurmuyor havanın nemindenmidir ısıdanmıdır farklı davranıyor durum bu iken pelleti iğne deliğinden geçirmek gibi fantezilere girmeden orta halli birşey al keyfine bak, önce deneme atışı yaparsın altamı gitti üstemi görüp sonra vurmak istediğin şeyi vurmaya çalışırsın. yok bu üstte düştü dürbünü üste alayım dersen gelecek ay hala dürbün ayarlıyor olacaksın. bu bahsettiğim 50 metreden uzun mesafeler için geçerli.
Hayat ve geçim dertleri ile uğraşmaktan
Tüfeği elimize bile alamıyoruz ama
Uygun bi zamanda 250 300 metreleride zorlayacağım inşallah video çekebilirim