r4k tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

sayın mühendis bey sizinde ilginize teşekkürler.dianaların kuru çıkma uyarınızı çok dikkate aldım, fakat ben tüfeğe bakım yapmaya kalkarsam bu sayfalarda bana uzun süre tüfeğin nasıl toplanacağını anlatırsınız :)

bu havalı silahla tanışmam uzun yıllardır kullanmadığım av tüfeklerimi satmaya karar verdiğimde oldu.onları satınca parasıyla dinanayı aldım.havalılar hakkında hiç bilgim yok malesef.izmirde yaşamaktayım burada bu tüfeğe bakım yapabilecek bir yer varmı bilmiyorum.bilmediğimden soruyorum ayrıca tüfeğin vidalarını açtırtmak zarar vermezmi ???

eğer burada hakkıyla gerçekten iyi bakım yapabilecek bir yer varsa ve bana bildirirseniz tüfeğimi oraya götürürüm.

ayrıca temizlik hakkında sormak istediğim bir sey daha var eğer fazla olmazsam.

tüfeğin üzerini kaldırırken wd40 lı bir pamukla iyice temizliyorum.bu koruma için yeterlimi ? tüfeği kuru bir ortamda tahta dolabın içinde saklıyorum.

iç temizlik için bir şey yapmıyorum fakat aşağıda linkini vereceğim temizlik palletlerinden ama sizlere sormadan hiç kullanmadım.bunları kullansam yeterli olurmu??

http://cgi.ebay.co.uk/177-CLEANING-P…%3A1%7C294%3A50

şimdiden vereceğiniz benim için çok değerli bilgiler için teşekkürler.

herkeze saygılar.

r4k

öncelikle büyük harf için kusura bakmayın.

sayın avcı nick li arkadaşım.beni yanlış anladığınıza çok üzüldüm. ben kesinlikle bana yanlış dürbün tavsiyesi yaptığınızı söylemek istemedim.öyle anlaşıldıysam kusura bakmayın.ayrıca tamamıyla yanlış dürbün tavsiye etseniz bile o dürbünü çöpe atarım yinede burada size "bana yanlış dürbün aldırttınız" demem.çünkü bana sadece iyi niyetle tavsiyede bulundunuz.(eğer ingilterede hawke satan mağza ile ortaklığınız yoksa :) )

ayrıca yazımı dikkatlice okursanız hawke markasına kesinlikle yanlış dürbün demedim, sadece "yanlış dürbün almışım dedim" hawkenin çok daha işe yarar modelleri varmış daha sonra internet sitesinden görünce anladım. buda bu konudaki cahilliğimden kaylanmakta malesef.hatta siz paralaks ayarlı demenize rağmen ben yine paralaks ayarsız aldırtmışım.bu konuda cahilliğim o kadar fazlaki o tek parça ayağıda dampa diye tabir ettiğiniz ayak zannedip aldırttım.neyse yinede yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.

saygılar r4k

ÖNCELİKLE HERKEZE ÇOK TEŞEKKÜRLER.

HERKEZİN BİLGİLERİNİ DENEYİMLERİNİ PAYLAŞMASI BİLMEYENLERE BİRŞEYLER ÖĞRETMEYE ÇALIŞMASI BU FORUMU GERÇEKTEN VAZGEÇİLMEZ KILIYOR.

DEDİĞİNİZ GİBİ ARKA AYAĞIN ALTINA BESLEME YAPTIM.İYİ OLDU.AMA BİRAZ DAHA YAPMAM GEREKECEK GALİBA ÇÜNKÜ YUKARI AŞAĞI AYARI SONA GELDİ.BU CUMA CUMARTESİ 20-25 METRELERDEN ÇOK İSBETLİ ATIŞLAR YAPABİLDİM FAKAT 50-60

METRELERE YAPTIĞIM ATIŞLAR HİÇ İSBETLİ OLMADI.50-60 METRELERE ATIŞ YAPABİLMEM İÇİN DÜRBÜNÜ TEKRAR O METRELERE GÖRE AYARLAMAMMI GEREKİR??? TÜM METRELERE ATIŞ YAPABİLMEK İÇİN ORTALAMA BİR AYAR VARMIDIR ??

ŞİMDİ ANLADIĞIM KADARIYLA DÜRBÜN SEÇİMİNDEDE HATA YAPMIŞIM.FAKAT KARDEŞİM YURDIŞINDAYDI VE DÜRBÜN HAKKINDA HİÇ BİLGİM YOKTU FORUMA YAZDIM BİR ARKADAŞ HAWKEYİ ÖNERİNCE VE KARDEŞİMİN GİTTİĞİ MAĞZADA HAWKE OLUNCA HEMEN ALDIRTTIM (3 GÜN İÇİNDE DÖNECEKTİ)

ZATEN DÜRBÜNÜN İÇİNDEN 2 PARÇA BİR AYAK ÇIKTI,AYRIYETTEN BEN TEK PARÇA BİR AYAK ALDIM.ŞİMDİ BİRDE DİANA İÇİN OLAN AYAKTAN ALMAYALIM.BÖYLE İDARE ETMEYE ÇALIŞALIM.BUDA ÇOK GÜZEL BİR HOBİ FAKAT DALIŞ VE SIRTI HOBİMDE VAR VE O HOBİLER GERÇEKTEN TÜM VAKTİ VE NAKTİ ALIYOR :))))

VERDİĞİNİZ DEĞERLİ BİLGİLER SAYESİNDE PARÇA FALAN EKLEMEKLE DÜRBÜNÜ KULLANILIR HALE GETİRECEM İNŞALLAH.

HERKEZE SAYGILAR.

R4K.

uyarı:lütfen forumda küçük harflerle yazışın.

ilginize teşekkürler.

şimdi ben size daha açık anlatayım.bu konudaki bilgisizliğimden bende açıklayıcı olamadım kusura bakmayın.

şimdi.dürbünü tüfeğe taktım.bir kağıda yuvarlak çizdim yaklaşık 10 mt ileriye kağıdı yapıştırdım.başladım ateş etmeye ilk atışım yaklaşık 25 cm aşağıda kaldı daha sonra ayar düğmesini çevirmeye başladım atışlara devam ettim artık "up" ibaresi yazan bölme sonuna geldi fakat hala 10cm yakın aşağıda kalıyordu atışlarım.

http://www.hawkeoptics.com/riflescopes/sporthd/index.php yardımı olurmu bilemem ama dürbün bu

http://www.hawkeoptics.com/mounts/fixed_9-11mm.php ayakta budur.

sıfırlama veya ona benzer bir konuda malesef bilgim yok.sadece hedefi dikip tetiğe bastım.yani sıfırlama diye bir şey bilmediğimden sadece atış yaparken sağ sol yukarı aşağı ayarları ile oynadım.eksik bir şey söylediysem sorun cevaplıyayım.

herkeze selamlar.

hawke sport 9-3*50 bir dürbün almıştım.bunu panter 31 e taktım fakat ayarı sonuna kadar yukarı kaldırmama

rağmen hala 10 cm aşağıda kalıyor.yine hawke tek parça ayak kullanıyorum.bu sorunu giderebilirmiyim

yoksa bu dürbün bu tüfeğe olmazmı ???

r4k.

acil cevabınız için çok teşekkür ederim.

tavsiye edebileceğiniz bir model varmı?

bunu kardeşim ingilterede bir mağzada çok ucuza bulmuş tek parça ayağı ile beraber 46paund(yaklaşık 100tl) onun için bunu seçmek istemiştim.ama 30 metrelere atış yapamayacaksam almam mantıksız tabiiki.

bu konuda kara cahil olduğumdan dediğiniz özellikte bir modeli bulmam imkansız.sakıncası yoksa sizden ricam bana işimi görebilecek bir model tavsiye etmeniz.yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.saygılar.

öncelikler selamlar.yeni üyeyim.inşallah eksik bir şey yapmadan mesajımı sizlere ulaştırabilirim.

panther 31 tüfeğim var ona bir dürbün almak istiyorum.kafama göre bir dürbün seçtim yurtdışından getirme şansım var ama bu dürbün işimi görürmü bilmiyorum.

dürbün modeli ve markası: SIMMONS 3-10x44 WA RIFLE SCOPE

http://www.amazon.com/Simmons-Mag-3-…e/dp/B0000V2MQY

değerli arkadaşlar bu konuda çok profesyonel değilim amacım hafta sonları bahçemde hoş vakit geçirmek.yukarıda bağlantıyı ve modeli verdiğim dürbün kullanım amacıma uyarmı , iyi bir dürbünmüdür ?bir internet sitesinde havalı tüfek ve normal tüfek dürbünlerinin farklı olduğu yazıyor bu tüfeği havalı tüfeğimde kullanabilirmiyim?

şimdiden değerli cevaplarınız ve önerileriniz teşekkür ederim.saygılar.