Kendi Silahlarım Paylaşmak Adına...
Not : Silahlarım 58675 ve BRU1059 Seri Numaralarıyla Adıma Ruhsatlıdır...
[Resim Engellendi: http://s8b.directupload.net/images/090419/temp/nbyn3jfo.jpg] [Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/090419/temp/4c2b23ha.jpg] [Resim Engellendi: http://s10.directupload.net/images/090419/temp/wxm7eapi.jpg] [Resim Engellendi: http://s1b.directupload.net/images/090419/temp/zdkma6hz.jpg] [Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/090419/temp/6lph9r2q.jpg] [Resim Engellendi: http://s10.directupload.net/images/090419/temp/irh3cs9l.jpg] [Resim Engellendi: http://s8b.directupload.net/images/090419/temp/avuygo9r.jpg] [Resim Engellendi: http://s8b.directupload.net/images/090419/temp/eqtn8xzp.jpg] [Resim Engellendi: http://s5b.directupload.net/images/090419/temp/rg8ptyhx.jpg] [Resim Engellendi: http://s5b.directupload.net/images/090419/temp/89nm2mrq.jpg] [Resim Engellendi: http://s10.directupload.net/images/090419/temp/lbd437rh.jpg] [Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/090419/temp/e4xtchv2.jpg] [Resim Engellendi: http://s8b.directupload.net/images/090419/temp/zhxj5mgg.jpg] [Resim Engellendi: http://s1b.directupload.net/images/090419/temp/zzuxr65r.jpg] [Resim Engellendi: http://s6b.directupload.net/images/090419/temp/bkcvmspn.jpg]
ilkererginer tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
.50 Kalibredeki O Blast Top Namlu Arasından Tahliye Edilmese, Yani Nagant'ın Top Sistemi .50 Kalibreye Uygulansa Ne Namlu Dayanır O Blasta Nede Top Bende Pek Mümkün Değil Derken Bunu Kastetmiştim Zaten.. Belki Daha Kalın Bir Top ve Namlu Kullanılırsa Olabilir Ancak Bu da Ağırlık Olarak Neredeyse Bir Tüfeğe Eşit Yapar .50 Kalibreyi
-
-
Dizayn Hatası Değil Malesef.. Bütün SW Revolverların Kullanıcı El Kitabında Top Namlu Arasından Çıkan Blast'ın Çok Tehlikeli Olduğu Yazar.. Ve Kullanıcılardan Silahı Tutarken Blast Meydana Gelen Bölgeden Uzuvlarını Korumaları Gerektiği Söylenir.. Buradaki Olay Yanlış Tutuş Neticesinde Meydana Geliyor.. Bu da Parmağı Kopan Arkadaşın SW'a Dava Açabilme Yolunu Kapatmış
-
-
[Resim Engellendi: http://home.mchsi.com/~the_reaper/500mag_wrong.jpg]
Arkadaş Bu Şekilde Tutmuş...
[Resim Engellendi: http://i234.photobucket.com/albums/ee82/kaizerandkitty/Thumb6.jpg]
Sonuç ; 50 Kalibrenin Blast'ına Dayanamayan Bir Parmak...
Bu Videoda da Aynı Testi Havuçla Yapmışlar...
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
SW uzun zaman önce otomatik tabanca pazarını kaybetti.Yazınızda bahsettiğiniz kötü kalite metaller ve işçilik hataları önce otomatiklerde kendini gösterdi.Alınırsa toplusu alınır diyordum ama geçmiş olsun.Elimde ki Mod. 66-2,5 '' benimle beraber yaşlanacak gibi görünüyor.10 Yıl kadar önce MKE den Model 5906 aldım.Binbir kere pişman oldum.Burada uzun uzun saymak istemediğim hataların en komiği namlunun karşıdan bakıldığında silahın tam orta ekseninde olmamasıydı.Kumpasla ölçüyorum,namlu 2,5 mm sola kayık.Videosunu çektim ve gönderdim şikayet mektubumla birlikte SW na.Ne cevap aldım dersiniz? ''Efendim,biz namluları-kapak takımını-arpacığı ve gezi birlikte işliyoruz,bu nedenle silahınızın vuruşunda bir kusur olabileceğini düşünmüyoruz.'' Tamam herşey sola kayık ve silah nasılsa vuruyor ama göz zevkimiz ne olacak? SW efsanesi bu kötü üretimlerle bitmiştir arkadaşlar,eski üretimlere resmen 1.Nesil deyip,elimizde ki silahları bu komik 2.nesillerden ayırmalıyız.
Bende Böyle Düşünüyorum.. SW Kendine Bir Çekidüzen Vermezse Efsane Bitiyor Demektir.. Bu Bakımdan Eski Versiyon Mod 66 ları İyi Değerlendirmek Lazım
-
Bu fotoğrafı gördüğümde yüzümün aldığı şekli görmeliydiniz. Bunun üzerinde farklı ışık, farklı renk ve eksik bir parçadan dolayı iki farklı silaha ait gibi duran iki 686-3 fotoğrafını incelemiş ve yazıda anlatılan hataları bir türlü görememiştim. Farenin tekerleğini aşağıya kaydırmamla birlikte suratım aşağı yukarı şöyle oldu:
Bir farkla, benim ağzım da gözlerim gibi açık kaldı.
Hehehe Fiyatları da Mke'de Hala 2.250 USD den Başlıyo Aman Uzak Durun Yeni Versiyondan
-
Arkadaşlar elimdeki resimleme tekniği yetersiz olduğu için görüntüleyemediğim bir konu da, namlu yiv setlerindeki farklılıklardı. 686-3' de set kenarları oldukça köşeli ve net iken, 686-6' da setler sanki daha silik ve set kenarları sanki daha bir yumuşak şekilde kırılmıştı. Sanırım bu fark halihazırda SW tedarikçilerinin kullanmakta olduğu elektrokimyasal yiv açma tekniğinden kaynaklanıyor. İlk fırsatta daha kaliteli ışık şartlarında her iki namluyu tekrar incelemeyi düşünüyorum. Ancak şunu da belirtmekte fayda, eski 686' nın ön ve arka namlu ağzı, çok daha güzel ve temiz bir şekilde işlenmişti.
Özetlemek gerekirse, 686-3 üretim tekniği ve işçilik açısından çok daha fazla emek istiyen bir silah. 686-6 ise, işin tembel ve aç gözlü adamdan, nasıl ucuza yapılacağı öğrenilerek üretilmiş bir model. Hele hele bu model tanımından sonra eklenmiş olan kilit sistemi de işin tuzu biberi olmuş. Kuşkusuz bu kolaycılık silahı güvensiz veya yetersiz performans sergileyen bir demir yığınına çevirmez, ancak kesinlikle klasik revolverseverlerin alışveriş sepetinin dışına iter.
686-4 de nişangahlar yukarıda gördüğünüz 686-6 daki yapılmaya başlanmıştır. 686-4'de hala parça çelik iç parçalar kullanılmış olup, iç mekaniği 686-3 ile aynıdır. Kişisel görüşüm 686-4' ün en rafine, aynı zamanda da son gerçek 686 olduğu yönündedir. 686-5' ten itibaren hassas döküm MIM tetik ve horoz, gövdeye sabitli iğne kullanılmaya başlanmıştır. 686-6 'da ise, SW severlerin kabusu olan, o meşhur kilit sistemi SW revolverlerinin bir gerçeği olarak karşımıza çıkmıştır.
Saygılarımla.
Sayın Lupus'a Burada da Teşekkürü Bir Borç Bilirim...
-
686-3 'de horoz ve buna bağlı çift hareket tulumbası, ayrı ve sabit bir pim ile, sabit bir eksende çalışacak şekilde horoza yerleştirilmiştir. Bu özellik çok daha güvenli ve stabil bir çift hareketli çekiş sağladığı gibi, bu tulumbanın altındaki yayın erken deformasyonunu da engellemektedir. SW Performance Center silahlarında hala bu tip horozları, ama sadece parası olanlar için kullanmaktadır. Aynı şekilde horozdaki, horoz yayı bağlantısı da ayrı bir pimle, sabit bir eksene ve yerinden kesinlikle çıkamayacak bir şekilde yerleştirilmiştir.
İğne de horozda olup, horoz gövdede sadece kendi yatağı ile temasta bulunup, bu temas esnasında atım yatağı boş ise, iğne üzerine bir darbe gelmemektedir. Bu da kuru tetik çalışması esnasında meydana gelebilecek iğne hasarlarını azaltan bir özelliktir.
The content cannot be displayed because it is no longer available. 686-6 ' da ise, çift hareket tulumbası MIM horoz üzerindeki yatağına geçme olarak oturmuş olup, serbestçe salınmaktadır. Bu kusur bazen mükerrer çift hareketli çekişlerde, sistemde takılmalara neden olabilmektedir. Yine horoz yayı mafsalı da geçme bir yatakta olup, tamamen MIM parçanın yatağının kenarlarının dayanımına emanet bir şekilde durmaktadır. Bu parçaların kısa dönemde ciddi bir sorun çıkaracağını sanmıyorum, ancak uzun vadeli kullanımda, çift hareket tulumbasının yayının daha erken deforme olacağı ki, Ağa'mız da buna kendi silahında bizzat şahit olmuştur, çift hareketli tetik çekişinde çıkabilecek sorunlara ortam hazırlayabileceği ortadadır.
İğne gövdeye ayrı bir pimle sabitlidir. Özellikle kuru tetik çalışmalarında kırılmaya aday bir yapıdadır ki, yurt dışında örnekleri çok olmuştur. Bu iğnenin avantajı, eski sistemdeki iğne yayı ve açısından bağımsız olarak, kapsüle sürekli olarak aynı terden vurma imkanıdır. Teorik olarak bu sistemin daha sağlıklı ateşleme sağlayacağı düşünülse de, pratikteki sonuçlarının öyle olmadığı gelen saha raporları ile gösterilmiştir. Forumun ilgili bölümlerinde yeni nesil iğnelerle yaşanmış ateşleme sorunları ile ilgili ayrıntılı raporlar mevcuttur.Horoz grubunun arkasındaki garabet kilit sistemine ise hiç girmiyorum.
The content cannot be displayed because it is no longer available. Aşağıda 686-3' ün tetik grubunu görüyorsunuz. Tetik yayı taşıyıcısına uzanan mafsal, top çevirme kolu ve bunun kendi etrafında iki boğumu olan yayı, ayrı ayrı pimlerle, parça çelik tetiğe, yerinden hiç kıpırdamayacak bir şekilde sabitlenmiştir. Tetik ayrıca kromlanmıştır.
The content cannot be displayed because it is no longer available. 686-6 'daki hassas döküm MIM tetikte, tetik yayı taşıyıcısına uzanan tetik mafsalı, top çevirme manevelası yayı, tetik içerisindeki yataklara, parçaların birbirine oturumu ile sabitlenecek şekilde yerleştirilmiştir. Sadece top çevirme kolunun iki ayrı pimi ve bunların içerisinde çalıştığı iki ayrı yatak, eski klasik tetiklerdeki gibi sabitlenmiştir. Tetiğin içi doğal olarak boş olup, döküm ve ısıl işlemden çıktığu gibi bırakılmıştır.
The content cannot be displayed because it is no longer available. -
686-3'de yan gövde kapağını sabitleyen üç vida da birbirinden farklıdır.
Top sabitleyen ve kapağı ortadan sabitleyen vida yuvarlak kafalıdır.
Kapağı en sondan sabitleyen ve kabza kapağının altında kalan vida ise düz kafalıdır.
686-6 da ise tüm vidala yuvarlak kafalıdır. Top sabitleme vidasının ucu ve boyutu farklıdır.The content cannot be displayed because it is no longer available. Gövde yan kapaklarının yapım tarzı ve işçiliği de çok farklıdır.
Solda görülen 686-3' ün kapağının içi çok daha özenlidir.
Sağda görülen 686-6 kapağının içi ise tipik döküm özellikleri içermektedir.
Ayrıca horoz irtibat kesme manevelasının yatağı da her ikisinde farklı açılmıştır.The content cannot be displayed because it is no longer available. Aşağıda gövde kapağının altında sizi karşılayan parçaları görüyorsunuz.
686-3' de gerek gövde içi gerekse de parça işçiliği çok çok daha iyi.
Tüm parçalar çok daha iyi tesviye edilmiş. Tamamı parça çelik.
Parça taşıyıcı çakma pim kafaları bile yuvarlanarak tesviye edilmiş.
686-6' da maliyet düşürücü her türlü etki daha ilk bakışta göze çarpıyor.
MIM horoz ve tetik ile, bağlantıları hemen dikkati çekiyor.
Parça taşıyıcı pimler olduğu gibi sert kafa kenarları ile bırakılmış.
İğne bir pimle gövdeye sabitlenmiş.
İlk iki resim 686-3, son iki resim ise 686-6' dır.The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. -
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. 686-3 lerde top kilitleme ve açma manevelası ve düğmesi, parça çelik malzemelerden mamulken, 686-6 tek parça hassas döküm ve tutya türü malzemeden mamüldür. Resimlerde ilk ve solda gördüğünüz malzemeler 686-3' e ait puntolu veya tek parça çelik üretilmiş parçalardır. Top açma düğmelerinden sağda, içi boş tutya olan 686-6'ya aittir. Ayrıca 686-6' daki logonun ne kadar yüzeyel yazıldığı da hemen dikkati çekmektedir.
686-3' de top çevirme kolları ve ejektör / kovan tahliye tırnaklarının kolu, top eksenine üzerine açılmış ince ve özel bir oluk ve tırnaklara oturan iki ayrı pimle sabitlenirken, 686-6 sadece düz bir yüzey traşlanarak ve topa buna uygun bir yatak açılarak sabitlenmiştir. Bu işlemin amacı, tetik kolu üzerindeki top çevirme manevelasından alınan hareketin, topa aktarılarak, topun döndürülebilmesidir. 686-3' deki sistem, gerek topta, gerekse de tırnaklarda daha hassas bir işçilik gerektirip, daha iyi bakım ve temizlik gerektiren, biraz daha frajil bir sistem iken, 686-6' daki üretimi daha kolay ve basit, aynı zamanda biraz daha sorunsuz bir sistemdir.
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Ben Başka Bir Forumdaki İşinin Ehli ''Lupus'' İsimli Arkadaştan Alıntı ile Smith&Wesson Konusuna Başlayayım
Sayın Lupus Yeni ve Eski Model 686 ları Söküp Resimli Olarak Karşılaştırmış.. Buyrun Sonuçlar...
Arkadaşlar, SW revolverleri zaman içerisinde bir kısmı gözle görülür, bir kısmı da gözle görülemeyen pek çok değişim geçirdi. Bunların bir kısmı olumlu yönde olurken, bir kısmı da özellikle duayen SW severleri üzecek tarzda oldu. Aşağıda SW' un revolverlerinin amiral gemilerinden birisi olan Distinguished Combat Magnum, ülkemizde en çok bilinen adı ile Model 686'nın farklı jenerasyonları arasındaki bazı farkları değerlendirmeye çalışacağız.
Distinguished Combat Magnum, yüklü miktarda tam güç ve hızlı .357 magnum mühimmata dayanabilecek şekilde dizayn edilip, üretilmiş bir revolverdir. K gövdeli revolverlerin kabza konforu ile, N gövdeli revolverlerin dayanımını bir araya getiren, L gövdeli bir modeldir. Model numaraları ile adlandırma standard bir hale gelince, paslanmaz çelik modeller 681 ve 686, siyah karbon çelik modeller ise 581 ve 586 olarak adlandırılagelmiştir. Ülkemizde en çok bilinen ve tanınan model, ayarlı gezli, paslanmaz çelik model olan 686'dır.
Aşağıda 90'lı yılların başlarında üretilmiş bir 686-3 ile, 2008 yılı üretimi bir 686-6 modelini görüyorsunuz.
686-3 4'' namlulu iken, 686-6 6'' namluludur.The content cannot be displayed because it is no longer available. Dışarıdan fark edilen ilk şey kabza kapaklarındaki farklılıklardır, ancak bu kapakların model revizyonları ile alakası olmayıp, farklı modelelrde tercihe göre kullanılabilmektedir. Ahşap olan köşe tabanlı klasik '' Target '' kabza kapağı olup, polimer olan Hogue'un SW logolu tek parça kabza kapağıdır. Kişisel olarak ahşap olanı ben de daha klasik bulsam da, polmer kabza kapağının çok daha konforlu olduğunu söylemeliyim.
Hemen göze çarpan diğer fark ise, 686-6' nın top açma manevelasının hemen üzerindeki deliktir. Bu delik, özel bir kilit sistemine ait anahtar girişi olup, -6 revizyonundan sonraki modellerde mevcuttur. Daha önce kullandığım bir 686-5' de bu revizyon olmayıp, sadece hassas döküm MIM parçalar ve gövdeye yerleşmiş iğne sistemi vardı
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. Gövdede dikkat çeken diğer bir fark, 686-6'da top çerçevesinin arka alt tabanında arttırılmış olan destek ve et kalınlığıdır. 686-3 de bu bölgede hem top kenarı, hem de kovan tablası için iki ayrı yol varken, 686-6'da sadece kovan tablası için yol vardır. -6 da o bölgedeki direnç bir miktar arttırılırken, hassas işçilik de bir miktar daha azatılmıştır.
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. Yukarıda solda görülen gez ve arpacık 686-3' e, sağda görülenler ise 686-6' ya aittir. 686-3 arpacığı namlu ile yekpare iken, 686-6 da ayrı bir parça olup, ayrı bir pim ile sabitlenmiştir. 686-6' nın arpacığı hem namludan ayrı refle yapmayan siyah malzeme kullanmaya uygun olduğu için, hem de hasar gördüğünde değiştirme kolaylığı sağldığı için daha kullanışlıdır. 686-6 ' nın gez takımının önü de, gövdeye daha ince bir işçilikle oturtulmuştur. 686-4' den itibaren gez ve arpacık, yeni nesil 686' lardaki gibidir.
-
Bir Örnek Vereyim Hemen..
Aşağıda İki Adet Seri Üretim Smith Wesson 686 .357 Magnum'a Ait Gövde Yan Kapaklarını Göreceksiniz..
Solda ki 686-3 (Eski Nesil) Sağdaki 686-6 (Yeni Nesil)
Malzeme , İşçilik ve Tesviyeye Dikkat...
The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Yeni Nesilin Tamamından Uzak Durmak Lazım Bence.. Nedenine Gelince ; Bildiğiniz Gibi Glock Polümer Gövde ile Silah Üreterek Silah maliyetini Mümkün Olduğu Kadar Düşürmüş , Ama Bir O Kadar da Sağlıklı Çalışan Bir Silah Üretmiş.. Rekabet Kızıştığından Dolayı Diğer Firmalarda Ürettikleri Silahların Genele Yakını Çelik Olduğundan Maliyeti Düşürmek Adına Çoğu Çelik Olması Gereken İç Aksamda Hassas Döküm ve Tutya Türü malzemeler Kullanmış.. Buna İşçilik ve Tesviyedeki Kabalığı da Eklerseniz Yeni Nesil Silahlar İçerisinde H&K Dışında Pek Seçenek Yok Gibi.. Smith Wessonun 5906 Gibi 9mm de Kendini Kanıtlamış Yarı Otomatikleri Bile Şimdilerde Mermi Dikme Sorunuyla Yabancı Silah Forumlarının Şikayet Konularını Doldurmuş Durumda.. İş Revolver'e Gelince Bu Daha Tehlikeli Oluyor Zira , Güvenlik Gerekçesiyle Smith Wesson'un .357 magnum Silahlara Koyduğu Güvenlik Kilidi Top Açma Manevelasının Hemen Üzerinde Bildiğiniz Gibi.. Ancak Mekanizmadaki .357 Magnum Fişeğinin Gösterdiği Yüksek Rezonansa Dayanamayıp Güvenlik Kilidinin Otomatik Olarak Kilitlendiği Binlerce SW Kullanıcısı Tarafından Rapor Edilmiş.. Bu Gibi Bir Durumda Eğer Anahtarı Yanınızda Değilse Silah Kullanılamaz Duruma Geliyor.. Buna da Revolver Tarzı Silahların Tutukluk Yapması Denebilir.. ki Bu Revolver'in Mantığına Terstir.. Hepsini İnceleme Fırsatı Bulamadım Tabi ki Ama Her Firma İçin Kurulan Forumlarda Genellikle Çok Sayıda Şikayet Mevcut.. Eski Versiyonları Kullananlar Ne Kadar Şanslı Olduklarından Bahsediyorlar
-
Ben Sırf Bu Yüzden MKE'nin Özelleştirilmesi Taraftarıyım... Zira Smith Wesson .357 Magnum Sahibiyim.. Ben Bu Silahı MKE'den Alıyorum Fakat İleride Silahımda Bir Sorun Olursa MKE Bana Ne Yedek Parça Sağlayabiliyor , Ne de Yedek Parçamı Yurt Dışından Benim Getirmeme İzin Veriliyor.. Hal Böyle Olunca da Su Borusundan Silah Yapan Sözüm Ona Silah Ustalarının Kucağına Düşüp , Kırılan Parçayı Kaynak Yapıp Traşlayan Adamlarla Muhattab Olmak Zorunda Bırakılıyoruz.. Çok Şükür Başıma Böyle Bir Durum Gelmedi.. Silahımın Birçok Yedek Parçasını da ABD den Getirttim Ancak Özellikle Vurgulamalıyım ki Gümrüğe Takılmadan Gelebilmesi Tamamen Şans Oldu Yerli Sanayinin de Durumu Ortada.. Gerçi Glock'tan Sonra Bütün Silah Üreticileri O Kadar Bozdu ki Kendini, Yerli Silahlara Gıptayla Bakar Olduk.. H&K Haricinde Şu An Adam Gibi Silah Üreten Bir Firma Yok.. Geçtiğimiz Ay Bir Bayi Arkadaşıma Ait Olan Sig 1911 Modelini Detaylı İnceleme Fırsatı Buldum.. Silah Dünyasının Rolls Royce'u Olarak Bilinen Sig Sauer'i Görseniz Gözlerinize İnanamazsınız.. Silahın Neredeyse Bütün Çelik Aksamı Çapaklarla Dolu.. Üzeri Dalga Dalga.. Ucuz Üreteceğiz Diye Resmen Suyunu Çıkarmışlar.. Bu Smith Wesson İçinde Geçerli.. Yeni Model Revolverların İşçiliğini Görseniz Smith Almaya Töbe Edersiniz.. Başka Bir Forumda Bu Konuda İşinin Ehli Bir Arkadaşımız Eski Nesil Ve Yeni Nesil Smith Wesson Revolverları Sökerek Resimli Olarak Karşılaştırmıştı.. Alıntı Yapmamıza İzin Varsa Forum Yöneticileri Tarafından Konuyu Açmak İsterim...
-
o kadar ruhsatlı silahınız var işte daha ne eleştiriyorsunuz .bende hiç yok almak istediğim halde.alacak param bile yok.
Sizde Onu Eleştirin Harç Bedelleri Çok Yüksek
Ben Eleştiriyorum Çünkü Alamayan İnsanları Düşünüyorum.. Benim Tuzum Kuru Mantığıyla Hareket Etmemek Lazım..
-
ceza muhakemesi kanunu delillerin nasıl elde edileceğini,hangi delillerin ceza yargılamasında kullanılabileceğini belirtmiş.siz bunlara önem vermeyip polis otosunda yapılan sohbet ile kişiyi yargılayacaksanız o zaman hukuk devletini büyük bir yükten kurtarmış olursunuz .çünkü bir kişiyi kanunlara uygun şekilde yargılamak gerçekten masraflı.her sabıkalının peşine 4er polis salalım.o 4 kişi sabıkalının ters bir hareketini gördü mü içeri alsın.baktılar ki hapishaneler çok doluyor o zaman da dövsünler.
silah taşımak herkesin temel hak ve hürriyeti değildir.devlet belli şartlar altındaki kişilere verir.bazılarına da vermez.sınırı kanunla belirlenir.temel hak ve hürriyetler ise anayasayla belirlenir.sabıkalı da olsa suç işlemeyen birini 4-5 polis suç işliyor sandı diye içeri tıkamazsın.
Peki Bende Yasayı Eleştireyim O Halde Silah Taşımak Her Vatandaşın Temel Hak ve Hürriyeti Olmalıdır.. Devlet Vatandaşı Koruyabileceğini İddia Ettiği İçin Bu Temel Hak ve Hürriyeti Sınırlandırmış.. Peki Koruyabiliyor mu ? Hayır.. O Halde Neden 80 Senedir Bu Kanun Değişmez Ben 3 Adet Ruhsatlı Silah Sahibiyim Ancak Bu Ülkede Silah Sevdalısı Olupta Silah Ruhsatı Alamayan Tonlarca Dürüst Vatandaş Var.. Kişinin Kendini , Malını ve Canını Koruma Hakkını Elinden Almakla Mevcut Yasalar Bireyleri Suça , Yani Illegal Silahlanmaya İtmez mi ?
Bakın ABD den 2008 Tarihli Bir HaberABD Yüksek Mahkemesi, kendini korumak ve avlanmak için silah taşıma veya bulundurmanın Amerikan halkının anayasal hakkı olduğuna karar verdi.
ABD tarihinin en önemli kararlarından biri olarak nitelenen bu hüküm, Bush yönetiminin istediğinden bile daha ileri çıktı.
Yargıçların dörde karşı beş oyla onayladıkları karar, Washington’da 32 yıldır uygulanan silah yasağına da son vermiş oldu. -
polis mantığıyla hukuk mantığının farklı işlediğiyle izah edeceğiz.kişinin sabıkası onu hukuk önünde diğer vatandaşlardan daha aşağı bir konuma getirmez adalet karşısında.teşebbüsün ise tanımı bellidir.suçun icrai hareketlerine başlanmış olması gerekir.
eee Aynı Hukuk Sabıka Kaydı Olan Vatandaşa Silah Ruhsatı Vermiyor.. Bulundurma Ruhsatı Bile Alamıyor 6136 ya Muhalefet Eden Bir Şahıs.. Yani Ben 6136 ya Muhalefet Edersem Beni Tehlikeli Görüp Buna Silah Falan Vermeyin Diyor , Ama 17 Sabıkası Olan Bir Şahısa Yok Yok Yapmayacaktı Akıllandı O Diyor
Bu Arada Adama Karakolda Soruyorlar Ne İş Yapıyosun Diye , İşsizim Diyor.. Otomobili Bulunuyor 2006 Model Ford Focus Peki Bunu Nasıl Aldın Diyorlar Cevap Yok Aracın Ruhsatını Eşinin Üzerine Yapmış.. (Eşi de Çalışmıyor) Neden Diye Soruyorlar Yine Cevap Yok Arabada Giderkende Benim Yanımda Oturdu Bu Adam ve Polislere Söylediğine Bakarmısınız ; ''Siz Akşam Bu İşi Bırakıp Eve Gitmeyecekmisiniz ?'' Ne Olurki Arkadaşlar 17 Sabıka 18 Olmuş Çok mu Umurunda Onun.. Ama Böyle Pisliklerin Bu Toplumda Elini Kolunu Sallaya Sallaya Gezip , İnsanların Canını Yakmaya Devam Etmesi Gerçekten Çok Acı...
-
Eski Sabıkalı Yeni Oto Tamircisi Olduğu İçin Bujileride Ağzıyla Söküp Takıyo Demekki.. Adamın Ağzından da Buji Parçası Çıktı Bunu Neyle İzah Edeceğiz Peki ??