Fiyat göz önüne alındığında herkes için uygun olmayabilir ancak sık sık atış imkanınız varsa bu cihaz belki beş senedir yabancı forumlarda tartışılan ve yaygın olarak kullanılan bir marka, bozulursa evirip çevirip parçayı ucuza temin ederek toplayıp yine kullanıyorlar, soğutma, yağlama,kullanım şekli önerilerini dikkate alarak ekonomik ömür sağlamak mümkün, yalnızca bol bol okuyup en başından itibaren tavsiyeleri dikkate almak gerekiyor. Bir ara İzmir de profesyonel yüksek basınçlı kompresör üretimi yapan Alkın'a yazmıştım böyle bir ihtiyaç var portatif bir model düşünürmüsünüz diye, tabi ki yanıt gelmedi, çinli üsküdarı geçti .Keşke daha ucuz olsa da alabilsek.
umtys tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Sn. Serkan 78'e katılıyorum, Kral Maxim de isabet bozulduğunda başka sebep bulunamadığından namlu değişimi yapılmıştı, üstelik garantisi de bitmişti. Gerçekten iyi bir namlu geldi, çok memnun kalmış Türkler artık iyi namlu yapmayı öğrendi diye düşünmüştüm. İnşallah daha da iyilerini görürüz. 8 yıldır 4 modelini de kullandım Kral beni hiç üzmedi.
-
Sn Powercore muhtemelen elinizdeki bigmax modifiyedir. İndeksleme ve dürbün sıfırlama problemi olan bir silahta bosverin 400 m. yi, ben heralde 100 m. bile ,üstelik açık havada değil 40-50 cm sapma muhtemelen saçmanın nereye gittiğini bile anlayamam. Dediğiniz düzeltmeler den sonra tahmin ettiğiniz 600 m. ler benim için tamamen ulaşılmaz, umarım kral yine krallığını yapar ve dilediğiniz silaha kavuşursunuz. Ancak modifiye değilse hemen bir bigmax bakmaya başlayayım.
-
Motul'ün Mo Cool diye bir ürünü var. Devirli çalışan motosikletlere yarış koşullarında 15 derece daha soğuk çalışmayı vaad ediyor, Amerikan yarış federasyonu onayı almış. Çok konsantre bir ürün soğutma suyuna belirli bir oranda karıştırıyorsunuz, çok uzun yola çıkmadan önce motosikletlerimde kullanırım. İşinize yarayabilir.
-
Elinize sağlık, ayrıntılı bilgi alabildiğimiz bir çalışma olmuş. Beklenen standart 50 m. de 1 inch burada çok daha iyi .Hiç kullanmadığım solid mühimmat px4 Effecto ile Alparslan hocanın çalışmasında da ( namlu farklı olmasına rağmen) güzel sonuç vermişti. Bu mantık dışı fiyatlar ve yukarıdaki sonuçlarla elimdeki jsb heavyler bittikten sonra bize de solid yolu göründü.
-
Sabitleme setskurları için işlem yapılması gerekir muhtemelen.
-
Şöyle sorayım, siz hangi yerli üreticinin kalite kontrolünü hakkıyla yapıp piyasaya silah sürdüğünü gördünüz ki? Sektörün kalite kontrolörü sizsiniz. Sağlam tüketici haklarına rağmen bazı yurtdışı satıcılar silahı, isteyen tüketiciye, cüzi bir miktara tüm kontrollerini, grupmanı yapıp yolluyor. Ülkemizde bu işi yapabilecek babayiğit satıcılar olması dileklerimle.
-
Uzun zamandır satışa sürülmemişti. Teknik verilere göre Effectodan 5 cm daha kısa ve 5.5 kalibrede onun gibi 12 yiv-setli bir LW namlu kullanılmış. 6.35 kalibre Zeonda 6 yiv-setli. Tüp hacimleri aynı. Muhtemelen yeni olduğundan regülatörü de elden geçmiş bir modeldir. Paylaşım ve tecrübeleri takip etmek lazım. Benim Effectomdan tek şikayetim ağır olmasıdır, ancak bench rest atışlarda bu pek farketmiyor. Huğlu ilginç bir şekilde kendi içine kapalı (FB) bir paylaşım grubuna sahip, forumumuzda daha önce de belirttiğim gibi, Effecto hakkında, piyasaya çıkmadan önce çok daha fazla paylaşım yapılmış. Alparslan hoca px4 de firma namlu değişimine gitmeden önceki modelde biraz dağıtan bir grupman olan videosundan sonra bir de yine px4 de slug videosu yayınladı,ama px5 yok.
-
-
Konuyu tam olarak bilmediğimi için tam bir yorum yapamayacağım ancak bu sitenin kurucu babaları neredeyse ansiklopedik bilgiler bırakıp gittiler, bu derece bilgi sahibi insanlar ve arkasında belki milyonlarca dolarlık yatırım olan bir sektör ve potansiyel olarak hobiye gönül verenlerin,tüketicilerin buluştuğu bir forum , hepsi ayrı telden çalıyor. Takip ettiğim Amerikan menşei forumda bu birliktelik mevcut. Bizim güzel ülkemizde maalesef biri yükselirken onun eteğinden tutup indirmeye çalışan çok oluyor. Forumumuzu mevcut haliyle ayakta tutmaya çalışanlara selam olsun,sağolsunlar.
-
Konu hava kaçırma olunca sanıyorum test için beklemesi gerekiyor. Ama arızanın bulunup düzeltilmesi 20 dakikayı geçmez.
-
Yıllardır alışveriş yaparım, daha bir gün öf dediğini duymadım. Demek ki milyarlık kurumsal alışveriş sitesi olmadan da güvenilir olunabiliyormuş.
-
Başka bir bakış açısıyla fikrimi beyan etmem gerekirse, RP ,eğer indeksleme ve namlu sorunu olmayan bir silaha denk gelirseniz çok düşük ağırlık ve yapım amacı olarak hem tabanca hem de dipçiği ve o kısacık namlusu ile resmen 50 m. gibi mesafelerde tatminkâr grupman verebilen bir silahtır.Yani rahatça tabanca olarak kullanabilirsiniz. Benim de hobidaşlarım gibi önereceğim NP serileri ise ,01 dahil ,tabanca kullanımına müsait değil, "tüfanca" olarak kısa mesafelerde inanılmaz keyifli atışlar yaparsınız. Üstelik Kral dış piyasaya diğer markalar gibi ağırlık verdiği halde iç piyasada da "üzgün müşterisi" olmayan bir satış politikası izler. Hatta sırf bu nedenle kim bu adamlar deyip tanışmak için merakımdan geçen yaz Beyşehir 'e kadar gittim. Çok güzel bir coğrafya ve çalışkan, güler yüzlü insanlar,yolunuz düşerse tavsiye ederim.Bu arada REX. Kral markasının kardeş ürünüdür, ancak daha çok yurtdışı ağırlıklı çalışıyorlar, beni üzdüler.
-
GTA isimli ABD menşeli sitede bir hobici yüksek kalibreli Bighorndan övgüyle söz edip, modlamaya çok müsait altyapısı olduğundan bahsetmişti.Ancak ülkemizde sadece 6.35 olarak satışta. Daha güçlü 6.35'in neden satışta olmadığını Kral fabrikayı arayıp Hulusi beyden öğrenebilirsiniz, mutlaka yardımcı olacaktır. Hatta paylaşırsanız seviniriz.
-
Effecto enteresandır, forumumuzda piyasaya çıkmadan önce, çıktıktan sonrakinden daha fazla mesaja konu oldu. Elbette her yerli silahta olduğu gibi kalite standartı sorunlarıyla beraber sunuldu ve namlu değişimi sonrası PX5 modeli ile yoluna devam ediyor. Tabiki "sonsuza kadar ürünümüzün arkasındayız" anlayışı ve Cihan bey ve ekibinin satış sonrası problemlere Krala benzer olumlu tutumu bana göre piyasaya nispeten yeni sürülen markalar arasında güvenli bir liman oluşturdu. Bu güzide milli silahımız hakkında forumumuzda daha fazla tartışılıp bilgi paylaşımı yapılması gerektiğine inanıyorum.
-
Namlu setuskuru için görüşünüze katılıyorum. Benim PX5 regülatörü 120 bar civarında ayarlı bununla ortalama %2 sapma ( buradaki sapma ortalama hızdan olan sapma anlamında, ES olarakta biliniyor)ile Jsb heavy pelleti 865 FPS den yolluyor. İsabet tatminkâr. İşin içine bir de çekiç ayarı girince ikili kombinasyonda en iyi sonucu almak için olmazsa olmaz hız ölçer çalışmaları. Ancak çekiç ve reg. ayarları dışardan pratik bir şekilde yapılamayınca her seferinde sök tak eziyeti oluyordur.
Alparslan hoca Hatsan Factor RC( regülatörlü model) veya Reximex Gen2 ( umarım kronik sorunları çözülmüştür)de bir video yayınlasa da seyretsek.
-
Sonradan regülatör uygulamalarında amaç grupman ise olmazsa olmaz bir şeyi yani sapmanın en düşük olduğu basınçta basınç ve çekiç ayarı yapılması çok iyi olmuş, keyifli atışlar ve geri bildirim bekliyoruz.
Hangi regülatör markası kullandınız?
Sapmanın en az olduğu basınç nedir?
Tam serbest dalgalanan namlu için iptal ettiğiniz namlu tutucu nedeniyle gömleği de iptal etmek gerekir mi??
-
Kral fabrikayı ziyaretimde NP01 için ben de aynı namluyu almıştım. Silahın gerçek potansiyelini ortaya çıkardı. Şu anda en çok kullandığım silahım oldu. Demek ki bu sınıfta sorunsuz bir silah almak için yine ilk olarak Kral NP serisi fena bir seçenek değil.
-
Geçmiş olsun, Reximex dışında baska bir namlu mu taktınız?
-
Bu sıralar Hatsan ABD ile irtibata geçebilmek sanıyorum Türkiyedekinden kolaydır. Aynı şeyi acaba İsveç de dünyanın en iyi havalılarını üreten FX de yapıyor mu merak ettim şimdi. Ticari müessese, elbette kazanç odaklı çalışır ama kendi topraklarında daha ilgisiz olmayı marifet gibi görmek nasıl bir kalite algısı, anlamış değilim.