Bulamadım, müsait zamanınızda linki atarsanız sevinirim, benim yükleme sağdan, ancak kurma kolu pelet yuvasına bir türlü denk gelmiyor, anlamadım gitti.
umtys tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Sn. meslektaşım serkan78, forumdaki tavsiyesiyelerle ben de aksu yusuf bey den bir kral puncher aldım, cidden memnunum, yalnız çözemediğim konu şarjör yükleme, youtube daki bir videoda soldan yükleniyor ancak bizim el kitabı sağ diyor, at44 de indeksleme sorunu nedeniyle 3 pellet sıkıştırıp yeni tüfeği 15 gün önce fabrikaya yollamak zorunda kalınca tek tek yükleme aparatını kullanmaya karar verdim (yoğurdu üfleme hesabı). Yusuf bey bu şarjörün yeni üretim indekslemesi düzgün , numaralı olduğunu söyledi. Yükleme sağdan mı soldan mı?
Bende dediğiniz gibi 5-8 dk içinde tüpü 200 bara kadar doldurabiliyorum ama boynuma ağrı giriyor (servikal disk de var biraz), heralde bu yaştan sonra sakat kalmamak için skubaya yöneleceğiz. -
At44 deki setuskur derken güç ayarı yapılan yerden bahsediyorsanız, kral maxi tüfeğimde güç ayar düğmesi var, kundak sökümü yapmadan (kundakta küçük bir delik açılarak at44 de de yapılabiliyor ancak bu kez de ayar sabitleme sorunu ortaya çıkıyor vs.) ayar yapılabiliyor.
-
Aman "meskun mahal" ise, çok dikkatli olmalısınız...
-
Sn. "acemi" nickinize hiç yakışmayan bir grupman olmuş bu mesafede :)) Yalnız, hadi bir iki tesadüf bu atışların hepside mi tesadüf, tebrikler.
-
Merhaba, tesadüf bugün Yusuf beyden yeni aldığım puncher maxi için nette gezinirken bunu buldum , kralın kendi üretimi, ama web sitesi bilgi almak için maalesef yetersiz, hangi tüple uyumludur belirtilmemiş.
-
Türkiyede havalı silah konusunda başı çeken firmalardan birisi olarak Kral Arms tasarımlarında neden ithal ürünlerin kalıplarını hatta bire bir diyebilecegimiz görsellerini kullanıyor.
tasarım konusunda eksigimiz mi var?
bilmedigim ya da eksik bildigim bir işleyiş mi var sizlere danışmak istedim.
Puncher Maxi.ye baktıgımızda AA s510
yeni model Jumbo hakeza öyle ve gecen sene 2016da tanıtılan bu haftaysa artık iyice görseleriyle desteklenen Condor görselli Puncher One.
görseller alındı tamam peki ya namlu, tetik düzenegi?
madem bir tasarım örnegi var peki ya iç kısım? stabilite gibi konular. bence, şahsi kanaatim bunlara özen gösterilmiyor.
şuda var "1300 tl ye aldıgın tüfek bundan Daystate performansı nasıl beklersin kardeşim" diyebilirsiniz.
o zamanda dışından bakıldıgında cok lezzetli görünen ama hormon ile şişirilmiş bir meyve gibi durmaz mı?
görüntü 10 numara ama bi tadıyosun kabak tadı olan birşey.
ben nacizane düşüncemi siz dostlarla paylaşmak istedim, belki benim göremedigim, eksikoldugum, bu işin birde şu tarafı var diyebileceginiz kısımlar vardır.
bunları sizlerle bu başlık altında derlemek istedim.
Saygılarımla.aynı durum pellet içinde geçerli, adam gibi pellet üreten yerli firmamız yok, yanılıyorsam söyleyin.
Çek yapımı JSB'ye, ispanyol Gamo'ya mahkum bırakılmışız.Samimi özeleştirilere katılmamak elde değil, iki milli firmamızı da tabiki destekliyoruz ancak bu başlığı açan sn. by-nisay'ın vurgulamak istediği şey sanırım "yaratıcı düşünce " ile ilgili. Bir malı icad etmek, ona katma değer katmakla alakalı bir durum. Tabi bir zamanlar kopya endüstriden şimdi dünya devi haline gelmiş örnekler de önümüzde iken acaba bu iki milli firmamızın da yarın birgün benzer bir atılım yapabileceğini, tamamen herşeyi ile yeni ve orjinal ürünler piyasaya sürebileceklerini umarsak çok mu şey istemiş oluruz acaba?
-
Ben at44'ümle apartmanın altında kapalı mekanda 20m atış yaptım, wrangler yasin beyin moderatörünü kullanıyorum (aynı moderatörü zorakim de de kullanmaktayım neticede 1/2 namlu ucu varsa hepsine takılabiliyor) , tarafımdan yapılmış sessiz uygun bir hedeflikle komşulardan şu ana kadar şikayet gelmedi.
-
Aslında şu silahta şu pellet iyidir konulu sabit başlık iyi olurdu.
-
Yeni at44 ümde pellet sıkıştı, tetiği çekince düşüyor ama hava basmıyor,kurma kolunu tekrar çekince az bir hava kaçışı duyuyorum aslında bunun için başlık açıp bunun önüne nasıl geçilebileceğini sormuştum, orada bir kardeşim iğne kırılması olabileceğini söylemişti,tüfek hatsanın şevkatli ellerinde şu an ben yukarda özetlediğiniz önlemleri merak etmiştim.Saygılar
-
Hatsanı aldıktan sonra sıkıntılı olan yerlerine operasyon yapmak malesef şart ,namlu pellet girişi,hava tahliye deliği,crown,namlu tutucuların namluyu kasmaması,hava tahliye deligi ile namludaki deligin tam uygun hizada olması,sarjorun indexinin tam olması,namlu girisinin pelleti cizmemesi icin operasyon..... birkac tanesi regülatör kesinlikle şart. Musatafa EKİZ kardesimizin regülatörleri ve isinin arkasında durusu ,işçiliği kesinlikle önerilir.....Saygılar.
Sn. acemi, ben de at44'ümdeki sıkıntı nedeniyle konuyu aratırken derli toplu özetlenmiş olarak yukardaki yanıtınıza ulaştım, operasyonlar hakkında kısaca biraz bilgi verebilirmisiniz?
-
Ben at44 de karar kılmıştım ancak 3. dolumdan sonra pellet atmamaya karar verdi, fabrikaya yolladım, bekliyorum. Bu atışlarda isabete hayran kalmıştım, genellikle desteksiz omuzlayarak gez arpacık ile 20m atışı yapmıştım. Okuduğumuz kadarı ile namlu isabette tek etken değil sanırım ama en önemlilerinden birisi. Bu arada desteksiz atış için taktik dipçikli modeli tercih etmediğime pişmanım.
-
Arızanın neden kaynaklandığını hatsan tüfeği yolladığında öğrenme şansımız oluyormu ? (yapılan işlemler vs.)
Bu arada verdiğniz bilgiler için teşekkür ederim -
Emin olun kurma kolunu sakince ve her defasında sonuna kadar çektim, tetik düştü ancak hava basmadı, sonra kurma kolunu tekrar çektiğimde biryerlerde sıkışan az miktarda bir havanın çıkışını duydum.
-
Yaklaşık 3-4 gün önce forumlardaki incelemelerim doğrultusunda bir hatsan at44 10 S 5.5 kalibre aldım, 3 kez pompa ile dolum yaparak 100 barın altına düşmeyecek şekilde JSB diablo exact ile yaklaşık 12-13 şarjör atış yaptım. İş stresime birebir gelmiş, tabiri caizse antidepresan etkisi yaratmıştı. Son dolumdan sonraki ilk pellet sıkıştı, hadi belki açılır diyerek 2 ve 3. tetik düşürdüm ama neticede 3 tanesi namluda sıkıştı. At44 lerde bu sorunun olduğunu okumuştum. PCP de çok yeniyim, bazı şeyler mekanik beceri gerektiriyor, hiç kurcalamadan bayime götürüp hatsana yollattım. Peki geri geldiğinde tekrar bu sorunu yaşamamak için ne yapmalıyım? Şarjör pellet yatağını dremel vs. ile alıştırmak gerekiyor mu?
-
Merhaba,benzer bir arayış içinde olduğumdan yeni başlık yerine buradaki konuyu takip etmek istedim.Model 87 qe ile 1990 yılında mod.45 de bıraktığım yerde n devam ettiriyorum.Sonra pcp alalım dedik.Hobi biraz pahalı, her zaman neye ihtiyacın olduğunu bilerek, benzer fiyat ve modeller hakkında üstadların fikri sorulduğunda sağlıklı sonuca ulaşılıyor.Ben kararımı at44 th normal namludan yana verdim, sebebine gelince, çoğu zaman (moderatörle) apartmanın altındaki garajda 20 m. desteksiz,gez,arpacık kullanarak atış yapacağım, yeterli grupmanı yakaladığımda yine kendi çapımda omuzlayarak 50 m. çalışmayı düşünüyorum. Dolayısıyla hafif (daha doğrusu hem hafif hem ucuz) olması,tüp dolumunun pompayla kolayca yapılabilmesi. gayet uygun fiyata alınacak bir yedek tüple de stabil atış sayısının 50 civarında ve bütün bunların da pompa dahil 1000 tl lik bir bütçeyle (üstadlara göre lw den aşağı kalmayan namlusu ile) yapılabiliyor olmasını bu modelle uyumlu bulmam nedeniyle böyle bir karar verdim. Siz ne aldınız?