Sayın Fender 1500 bara dayanan 3 marka örneği verebilirmisiniz? Susuyum diyorum ama olmuyor. CIP diye birşey duydunuzmu bilmiyorum. Avrupa da Silahları test edip onaylayan Kurul ;
CIP' nin anlamı;Commission Internationale Permanente pour l'épreuve des armes à feu portatives,
CIP ın testlerinde tüfekler 1320 bar ile test edilir. sadece FABARM firması 1630 bar ile test ettirir tüfeklerini
Zaten max fişek basıncı 1050 bar dır.
Buarada yaklaşık 4 yıldır wax slug yapıyorum yerli yabancı muhtelif gramazlardaki fişeklerden yapıp yine muhtelif yerli yabancı tüfeklerle attım hiçbir sıkıntı yaşamadım. o patlamış namlu görünen videoyu iyi dinlerseniz farkedeceksiniz ki magnum fişekten wax slug yapmayın diyor. maksimum 30 32 grama kadar olan fişeklerden wax slug yapılabilir.
buyrun fabrikasyon yapılmış bir wax slug.
Bahsettiğin konunun benim anlatmak istediğimle hiçbir alakası yok.. Bahsettiğin 1050 Bar. NORMAL ŞARTLARDA olan fişeklerdeki maximum basınç değeridir. 1050 Bar basınca sahip birçok fişek var. Hatta remingtonun 1200 bar basınçlı tek kurşun fişeğide var. Belki sen bilmezsin onu..
Bunlar NORMAL ŞARTLARDAKİ basınç değerleri. Bilmem anlatabildimmi? Mühimmatın anatomisi ile oynadığında oluşabilecek bir namlu tıkanıklığında o değerlerin kaç bar'a ulaşabileceği ile ilgilide biraz araştırma yap istersen.
Fazla sözüm yok onun için firmaların basınç testlerini filan koyma gereği duymuyorum senin gibi Orada arkadaşa söylemek istediğim şey, kendini riske atma ! İmzasına bak Husan marka bir tüfek var örneğin. Bu tarz tüfeklerle bırak Wax ı tek kurşunu, 32 gramdan fazla atılmamalı bile. Onlara bırak 1200-1300 testi hiç test yapılmadığını bile görüyoruz, konyada...
Bir gün motor almak istediğimde bir motorcu üstada dedimki Abi ben motor alacağım düşer miyim? O da dediki, motordan düşmeyen motorcu yoktur. Henüz düşmemişi vardır.
Sen 4 yıldır sorun yaşamadığın başkalarının da yaşamayacağı garantisini vermiyor. Senin verdiğin cevaba Helal vs diyenler var, şimdi gaza geldiler sanıyorlarki hiçbir şey olmuyormuş..
Yarın bir gün başlarına bir iş gelirse ki umarım gelmez. Kulaklarını çınlatırlar. Ben insanlık görevi olarak uyarıda bulundum. Bilinçsizce kimse mühimmat anatomisi ile oynamasın diye.. Var olan standartlar yılların tecrübeleri ar-ge ler ile üretiliyor.
Yarın o bahsettiğin o yeterli ekipmana sahip olmayan birileri senin yazını okuyup Hiçbirşey olmuyor diye, bir hata ile bir uzuvunu yitirirse, vicdanen kulaklarını çınlatırım. Bu güne kadar olmamış olması bundan sonrasının olmayacağı gerçeğini getirmez. HEPSİNDE BİR RİSK VAR.
Sana Wax'lı fişekler ile mutluluklar (geçenlerde birini gördüm fişeğin içini boşaltıp cam çivisi doldurup atıyordu, bi dene istersen pek birşey olmamış bu zamana kadar )