Evet şimdi geldim tekrar toparladım herşey tamam mis gibi 
Bu günkü amacım zaten yayı filan sökmek değildi adam akıllı 1 tornavida bile bulamadım o işe kalkmam zaten.. sadece kundağı söküp yayı sökmeden yağ v.s kontrol ederek şöyle biraz temizleyip keyif yapmaktı.
İşin aslı bir hayli zahmetli bir iş tabi adam akıllı ekipmanımın olmamasından dolayı. (Teknik servisiz ya tornavidaya uzun zamn el değmeyince kaşındı.. Ancak bilgisayar ve elektro gitar söküp takmaya pek benzemiyor
)
Sonra kurma kolu ile kurduktan sonra açılan piston boşluğunda pellet parça pislikleri olduğunu ve yağsız olduğunu gördüm. Orayı güzelce temizleyerek Şu esrarengiz yeşil gresten 2 nohut büyüklüğünde yayın üzerine. Daha sonrada pirinç tanesi kadarda pistonun gidip geldiği boşluğa sürdüm elimle sürmez olaydım....
Akabinde doğru paint sign e gittim. dürbünü sıfırladıktan sonra şişe infaz işine başladım ancak o da neeeeeee..şişeleri vurduğumda hafifce şişe sallanıyor ve yan devriliyor. Aman tanrım bu imkansız dedim
. sonda tüfeği kurarak pistonun içini kontrol ettiğimde gres yağın iğrenç bir yapışkanlıkta orayı sardığını ve pistonun hızını kestiğiniii tüfeğin gücünü yarı yarıyadan fazla düşürdüğünü gördüm. (bu da tecrübe oldu)
hemen gres çok fazla yayılmadan bez ile güzelce temizleyerek Paintsigndeki silah yağlarından bir miktar kullanarak o kısmı tekrar kaygan yağ ile 1 damla damlatmak suretiyle yağladım. Daha sonra sonuçları 2 nci pellette almaya başladım harika oldu 50 metreden hiç ıskasız pelletin değdiği şişe tuz gibi dağılarak patlamaya başladı.
Ancak yine tam istediğim sonuçlara ulaşamadım. Bu arada Gamo Pro Magnum pelletlerin bu tüfek için kesinlikle uygun olmadığını düşünüyorum. Çünkü pelletin etekleri büyük geliyor namluya zor oturuyor. Hem isabet konusunda problem çıkartıyor hemde gücü biraz düşürüyor gibi geldi bana.. Pellet konusunda yeni arayışlara başlayacağım.
Bu arada aklımda kaldı bu yine. İlk buluşmada yada uygun bir zamamanda tüfeğin pistonunu murat abinin yardımıyla sökerek güzell bir şekilde temizlemek ve kaygan bir yağ ile yağlamak istiyorum. Çünkü eminim dip kısımlarda azcıkta olsa yeşil gres kaldı
.. hemde biraz temizlenmesi gerekiyor içinin.
böyle bir tecrübe oldu bu gün işte