fender tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

en son saydığımda 25 kişi olmuştuk .. Bu zamana kadarki en kalabalık ankara team buluşmasıydı diyebiliriz. gece işten çıkıp buluşmaya gelen ve yorgun düşen bedenim ciğerlerini fena halde üşütmüş olarak şu anda evde yatmakta :)

Her ne olursa olsun hastalansamda dünkü eğlenceye değerdi.

Bu arada sabah uyanıp forumu kontrol eden tüm ankara team üyelerinden küçük bir yardıma ihtiyacım olduğunu belirtmek istiyorum :(

ne yazıkki alyan v.s bulamadığım için tornavida ve alyan ı olan tüfeğin kontrolünü hep birlikte gözden geçirmek için ( bi sakatlık çıkmasından korkuyorum) getirebilirse sevinirim. Birde piston çevresi için yağ çok şey mi istedim :)

Ooohoo bu hafta harika görünüyor. Yıllar sonra mustafa abiyi de görebileceğim :)

Sabah saat 7:30-08:00 arası ordayım.. Erken gelenleri bekliyorum. Bir de sabah 100 küsür tane şişe getiririm. Erken gelen malı götürür :thumbup:

Ben kullandım bu dürbünü çok net çok güzeldi..
    Güzeldi diyorum çünkü sadece tek parça ayak vardı dampa yoktu. Gamo Cfx Royalde 1500-2000 atışa yaklaştı ve buğulanmaya başladı sonra yavaş yavaş derken en son farkettim en ortadaki kücük mercek kenardan çatlamış ve kaymış daha sonra bozuldu dürbün söküp o merceği çıkarabilirsem diye uğraştım v.s v.s netincesinde artı kıl koptu hatta az önce elime aldım iyice parçaladım yinede çıkartamadım o kırık merceği. çöpe gitti :)

ancak neticede çok beğeniyordum onun kalitesini. :thumbup:

Hayırlı olsun erdem abi...

Ya birşey itiraf etmek istiyorum.

2-3 yıldır birlikte atış yapıyoruz. Osman amca ve erdem abi de daha kaçtane tüfek olduğunu bilmiyorum. :) Ha bir de dürbün sayısını dürbün sayısına murat abi de dahil..

Bu arada çok önemli bir detay ve yeni birşey farkettim murat abi verdiğin linkte tüfeği sökerken ayarlanabilir ingiliz anahtarı ile bir parça söküyor hani. Tetiğin ön tarafındaki büyük vidayı.. yalnız benim tüfeğin tetik korumasını çıkartırken o parça tetik koruması ile birlikte komple çıkıyor. ve oradaki ikili paralel uzun demirler de düşüyor. Bu önemli bir detay olsa gerek...

Korkum şuu... çok hassas ve önemli bir nokta burası. Allah korusun ileride tüfeği kurup pellet yerleştirirken oluşabilecek en ufak bir gevşeklikte (Geçmiş Olsun)

Parmakta oluşabilecek bir zarar müzik hayatımın sona ermesi demek :( o zaman beni öldürseler daha iyi.

Offf kötü şeyler getirmeyim aklıma. ilk buluşmada bu detayları elden geçirmek dileğiyle.

o kadar kalabalığız abi... 10 kişi oluyoruz en kötü bizim 10 dkmızı almaz orayı toparlamak... tüm pisliği arkada bir yerde toplarız. Havalar ısınsın biraz. Yazın da otoparkta yer bulamayacağız ama o da var. yinede oralarda bol bol vakit geçireceğimiz kesin.

Evet şimdi geldim tekrar toparladım herşey tamam mis gibi ;şrofls;.

Bu günkü amacım zaten yayı filan sökmek değildi adam akıllı 1 tornavida bile bulamadım o işe kalkmam zaten.. sadece kundağı söküp yayı sökmeden yağ v.s kontrol ederek şöyle biraz temizleyip keyif yapmaktı.

İşin aslı bir hayli zahmetli bir iş tabi adam akıllı ekipmanımın olmamasından dolayı. (Teknik servisiz ya tornavidaya uzun zamn el değmeyince kaşındı.. Ancak bilgisayar ve elektro gitar söküp takmaya pek benzemiyor ;lol; )

Sonra kurma kolu ile kurduktan sonra açılan piston boşluğunda pellet parça pislikleri olduğunu ve yağsız olduğunu gördüm. Orayı güzelce temizleyerek Şu esrarengiz yeşil gresten 2 nohut büyüklüğünde yayın üzerine. Daha sonrada pirinç tanesi kadarda pistonun gidip geldiği boşluğa sürdüm elimle sürmez olaydım....

Akabinde doğru paint sign e gittim. dürbünü sıfırladıktan sonra şişe infaz işine başladım ancak o da neeeeeee..şişeleri vurduğumda hafifce şişe sallanıyor ve yan devriliyor. Aman tanrım bu imkansız dedim ;avci; . sonda tüfeği kurarak pistonun içini kontrol ettiğimde gres yağın iğrenç bir yapışkanlıkta orayı sardığını ve pistonun hızını kestiğiniii tüfeğin gücünü yarı yarıyadan fazla düşürdüğünü gördüm. (bu da tecrübe oldu)

hemen gres çok fazla yayılmadan bez ile güzelce temizleyerek Paintsigndeki silah yağlarından bir miktar kullanarak o kısmı tekrar kaygan yağ ile 1 damla damlatmak suretiyle yağladım. Daha sonra sonuçları 2 nci pellette almaya başladım harika oldu 50 metreden hiç ıskasız pelletin değdiği şişe tuz gibi dağılarak patlamaya başladı.

Ancak yine tam istediğim sonuçlara ulaşamadım. Bu arada Gamo Pro Magnum pelletlerin bu tüfek için kesinlikle uygun olmadığını düşünüyorum. Çünkü pelletin etekleri büyük geliyor namluya zor oturuyor. Hem isabet konusunda problem çıkartıyor hemde gücü biraz düşürüyor gibi geldi bana.. Pellet konusunda yeni arayışlara başlayacağım.

Bu arada aklımda kaldı bu yine. İlk buluşmada yada uygun bir zamamanda tüfeğin pistonunu murat abinin yardımıyla sökerek güzell bir şekilde temizlemek ve kaygan bir yağ ile yağlamak istiyorum. Çünkü eminim dip kısımlarda azcıkta olsa yeşil gres kaldı :him:s .. hemde biraz temizlenmesi gerekiyor içinin.

böyle bir tecrübe oldu bu gün işte ;keyfs;

Mustafa abi hızır gibi yetiştinn çok tşkr ederim. Ancak ve ancak beyaz renkteki o yüzük şeklinde somunu ben yerden buldum.. 97 k nın şemasına baktım ve o ön taraftaki büyük vidanın altına girecek diye gösteriyor bende oraya taktım... ve yine olmadı :( bu arkadaki diğer vidanın altına takmamı söylemişssin şimdi tekrar deneyim. ancak şemada farklı gösteriyor

Merhaba,

Az önce Weihrauch hw97k tüfeğimi temizlemek ve hafif yağlamak için sadece kundaktan söktüm.
    Daha sonra kundağın altında 2 tane birbirine paralel ileri geri hareket eden mekanizma var..Uzun uğraşlar sonucu onu takabildim bu kez tüfeği tekrar vidalarken tektik korumasını tutan ikinci vidanın aşırı derecede bol geldiğini gördüm. Oysaki sökerken böyle bir sorun yoktu. Tekarardan vidadan bahsedeyim. Kundakla gövdeyi birleştiren ana vida değil korumayı tutan diğer vida. acaba bir yerleri eksikmi yaptım yahut bir parçamı düşürdüm bilmiyorum :(

Bu arada bir aralar çok meşhurdu yeşil kauçuk gres yağı. Zamanında almıştım. onunla biraz pistonun yuvasını ve yayı çok hafif bir şekilde yağladım. Bir aralarda Nighthawk (murat abi) yeşil gres yağı kullanma sakın demişti çok pis birşey bulaştığı yere yapışıp kalıyor. Yeşil kauçuk gresin zararı varmı.

Bilgilendirirseniz sevinirim.