ebiktim tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Merhaba Arkadaşlar

Fotolardaki ürünler satılık ya da havalı tüfek/tabanca ile takasa açık (kafama yatan ürünlerle- sıfır ürünlerde takas fiyatı az da olsa farklılık gösterebilir). Ürünler bana iş karşılığı verildi.. Faturaları yok. Pazarlık da yok. Fiyatları uygun tuttum. Kargo alıcıya ait. İstanbul içi elden teslim olabilir.

TCL MT46X çocuk akıllı saat ( Nano SIM destekli) Video çekimi için kutusundan çıkarıldı sıfır ürün 3500 TL

Pusat Ghost Pro ve PAD oyuncu mouse Kutusu açılmadı SIFIR ürün 2000 TL

DreameBot D10S PLus akıllı robot süpürge .. Çok az kullanıldı. 2. el 10 000 TL

Huawei WiFi BE3 WiFi 7 destekli Router Sıfır ürün 2000 TL

Huawei Lipstick Bluetooth kulaklık .. Ruj şeklinde Premium Bluetooth kulaklık. Çok az kullanıldı. 2.el 4000 TL

Oppo A3 Akıllı telefon Beyaz renk 6 GB bellek 128GB kapasite. Video çekimi için kutusundan çıkarıldı. TR garantili Sıfır ürün 7000 TL

XPG SPectrix D35G DDR4 3600 MHZ CL18 2x16 Gbyte bellek Video çekimi için kutusundan çıkarıldı. SIFIR Ürün 2500 TL

Omix MixPods Pro 2 Bluetooth kulaklık Kutusu açılmadı Sıfır ürün 600 TL

Bunu da izleyiniz

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

havalılarda namludan kırma ve alttan kırma modeller var. En isabetli havalı kesinlikle alttan kurma modeller.

Hatsan, Gamo vs markalarda yay yerine gaz pistonlu modeller de tercih edebilirsiniz. Hatsan da bunu adı vortex gamo da IGT.

Gaz piston atış esnasında tüfeğin daha az sarsılması için geliştirildi. Güçlü tüfeklerde bu bir avantaj. Orta güçte tüfeklerde gaz piston olmazsa da olur.

UZun süre kullanımda yay daha sağlıklı. Ayrıca yıllar sonra yayı değiştirmek gaz piston ile kıyasla çok daha ucuz.

Diana gaz piston pek tercih etmiyor. O yumuşak özel bir yay kullanıyor. O özel yay ile sarsıntıyı aza indirgiyor. Weihrauch da da var bu olay.

Av bayisine gidip 200w ve 87QE deneyin. Hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın. Benim yine tercihim 200W olurdu.. Ayrıca uzun mesafe atacaksanız zaten ayakta atış yapmazsınız. Destek ile atarsınız. Kaldı ki 200w ile ayakta da atış rahatlıkla yapılır.

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

yaylılarda qe namlu vs çok verimli değil. Ses çıkıyor.. bir pcp gibi sessiz değil. Sesi azaltmak istiyorsanız ağır pellet atacaksınız. Pellet 1050 fps hızını geçti mi av tüfeği gibi ses çıkartıyor. Mod 87 dominator ile kıyasla daha sessiz değil ...

mod 125 büyük ve hantal.. Ama güçlü.. Mod 87 daha hafif isabeti de güzel orta sınıf güçte.. 200w orta sınıf güçte ama alttan kurma olduğundan dolayı çok isabetli. Grupman ve güç olacaksa 200w derim ben. Kısa mesafe 4x32 olur 4x20 çöp. 3-9x40 da baya işinizi görür. 4-12x44 dan daha büyük bir dürbün takmayın. Mutlaka da dampa ayak kullanın. Hatsan protector veya yatagun dampa olur. o zaman baya verimli olur.

bende hunter 1250 ve diana 350 vardı.. Evet çok güçlü her ikisi. yalnız çok uzunlar ve ağırlar. öyle aman aman bir isabeti de yoktu. Namludan kırma yerine alttan kurmalı modellere bakın. Gamo nun yayını değiştirebilirsiniz. Ben Gamo Whisper X tüfeğe ülkemizde orjinal yay bulamayınca Hatsan Yayı taktım. Tüfeğin gücü baya bir arttı ama kurulumu zorlaştı. İsabet değişmedi.

2. el diana ürünlerde Hatsan yay da takıyorlar. Diananın yayı daha yumuşak bir çelikle yapılmış. O yüzden kurması kolay. Ama baya bir pahalı yay. O yüzden o parayı vermek istemeyenler Hatsan yay takıyorlar. Ama Tüfeğin sarsılması artıyor. Ülkemizde bu tüfekler girdiğinde 7.5 joule yay ile takılı geliyor. Gümrük mevzuatlardan dolayı. Bazen kutunun içinde orjinal güçlü yay da oluyor. Bu yay montajı teknik servis yapıyor. O zaman da Tüfek gerçek gücüne kavuşuyor.

Daha önce de değim gibi Hatsan Dominator 200 ahşap kundaklı modele bakın. Bu modeli çok sevmiştim.

Hatsanda verim aldığım yaylılar: Dominator 200W (en sevdiğim), Mod 95, Mod 99 Limited Edition, Mod 87 Vortex QE, Mod 55 ( Tam bir başlangıç tüfeği) ve Mod 135 QE Vortex ( illa güç olacaksa budur)

Eh işte modeller: Mod 125 Sniper vortex, Mod 150 Torpedo ( en güçlü tüfeği, atış yaptıkça heryeri gevşiyor) , AirTAct, Striker edge, Turcar

Uzak durulması gereken: Hatsan Proxima ( çok ağır, çok hantal, şarjor takılıyor, isabeti vasat)

Gamo yerine Stoeger de bakabilirsiniz. X20 ya da X50 ( magnum sınıfı büyük ve ağır ama güçlü)

Crosman ( Benjamin) da çok güzel ( o da Gamo nun kopyası gibi ) . Cometa ve Norica da ispanyol ama bir Gamo kalitesi değil. Ayrıca servis yok gibi birşey.

Yaylıda en iyi yerli Hatsan... Ama PCP 'de değil... :)

Ben olsam şarjörlü almam. Gamo nun çok güçlü tüfeklerini de tercih etmem. Bende Gamo Hunter 1250 vardı . Büyük ağır ve fazla güçlü ( kontrolsüz güç) Çok zevk vermedi. Bu arada Gamo markasını da çok büyütmeyin gözünüzde.

Gamo da sevdiğim tüfek kesinlikle CFX. Alttan kurmalı ve çok isabetli. Crosman tüfeklerine de bakabilirsiniz. Onlar da çok başarılı.

Ya da ikinci el Diana ( alttan kurmalı tercih edin örn: mod 460 ve mod 470 gibi ) veya Weihrauch (77K veya 97K) alın keyfinize bakın.

Yerli isterseniz Hatsan Dominator 200S çok çok başarılı. Kısa mesafe atacaksanız 20-30-40m 4.5mm tercih edin. 40-50-60m atacaksanız 5.5 mm alın.

6.35mm bu kategoride fantezi. İnanılmaz verimsiz. 6.35mm de PCP'ye geçmeniz gerek.

hw45 in 2 kademesi var. ilk kademe 3.8 joule ikinci kademe 6.4 joule güçte atıyor. Kurma kolunu 90 dereceye getirirseniz birinci seviye daha da açarsanız örneğin 120 derece o zaman 2. kademeye geçiyor ve gücü artıyor. 1. aşamada 7 grain pelleti 420 fps 2. kademede 550 fps atıyor. Tenekeyi delemeyebilir.

Zoraki ultra 2. pompada bu hızlarda atıyor. 4. pompada ise 750 fps güce ulaşıyor. İşte bu değer tenekeyi delip geçiyor :)

yaylıda 6.35 büyük hayal kırıklığı. Verim inanılmaz düşüyor. Zaten pellet seçeneği de az. Solid zaten atamıyorsun. Tahribat için 5.5mm. Ama en zevklisi tabiiki 4.5mm..

Yongheng için konuşuyorsak türkiyedeki yetkili servis gayet ilgili. Özellikle serkan bey çok yardımcı oluyor. ben ikinci el almıştım. Ürün türkiye dist alınmıştı. Serkan bey hafta sonuydu ve kendisi de tatilde olmasına rağmen sorunumu çözmüştü. Yani bu konuda rahat olun...