ben kaçıncı oldum bilmiyorum ama 1. turda iyi bir grup yaptım sonra taylan abi dedi ki grubuna değil puanına hee dedim baştan neden söylemediniz
kalyoncu tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
-
Hem Air Arms'da hemde Steyr'de bir süredir bipod kullanıyorum.Her atış öncesi silahın terazide olup olmadığını kontrol etmeye gerek kalmıyor.Arkada ise aşağıdaki resimdekine benzer atış yastığı kullanıyorum.
Ama tabiki en büyük desteği siz dostlarımdan alıyorum.
[Resim Engellendi: http://img163.imageshack.us/img163/9250/9db62.th.jpg]
hep destek tam destek !!!
-
işten kaytaramadım bu hafta yine yalan oldu. ama iş yerinde aksam ustu 40m civarına atma imkanım oldu 20 atış falan yaptım zannedersem bu sefer sorunu buldum namlunun gövdeye geçtıği yerde boşluk var daha doğrusu boşluk değil imalat hatası denilebilir namlunun yataklamasını üzerindeki 2 tane oring yapıyor dolayısıyla bütün namlunun yükü oringlere biniyor. tüple namluyu merkezleten plastiği sökünce namlu ucu uc noktada tüpe değecek kadar aşşağı eğiliyor bende desteği namlu ucuna yakın bir noktadan yaptım böylece sarkmayı topladı aynı zamanda da namlu eskisine göre daha relax dediğin gibi oldu eskiden merkezleten plastik kastırarak gönye ye getiriyordu birde yukarıdan setiskurları sıkınca kaskatı oluyordu.
şimdi baştan sağma bişiler yapıp düzelttiğimi düşünüyorum ama namlunun geçtiği yeri tesviye etmem lazım nasıl iş yapmışla hayret ettim şaseye motoru yerleştirmişler ama civataları boş -
taylan abi hiç gerek yokmuş aslında antrenman yapmanıza bizim en azından benim bol bol çalışmam lazım
-
denemeleri yapmış bulunuyorum hatta 1 ağustostaki benchrest yarışmasınada bu şekilde katıldım sonuç olarak sesi kesti ama azda olsa atışlara etkisi olduğunu fark ettim boyu biraz daha uzatıp iç sistemde birkaç değişiklik yapmayı düşünüyorum
-
çok eğlenceli bir yarışma oldu . puanım düşük olsa da çok keyif aldım bir dahaki sefere daha iyi hazırlanacağım
-
25 yards benchrest yarışmaları yurtdışında 22 kalibre yivli ateşli silahlarlada oldukça yaygın.Alınan puanları şöyle kategorize etmişler.
Novice(Acemi) score - 209 and lower
Marksman(Nişancı) score - 210 to 219
Sharpshooter(Keskin nişancı) score - 220 to 229
Expert(Uzman) score - 230 to 239
Master(Üstat) score - 240 to 245
Grand Master(Büyük üstat) score - 246 to 250
Ultimate Grand Master(Bunu herhalde atıcıların pir'i falan diye çevirmek gerek) score - 250/ 25 X'sşayet ben bu yarışmayı nişancı olarak bitirirsem bir sonraki yarışmaya kadar sağa sola sürterim kendimi keskin nişancı olurum yeter bana.
(büyük konuşmamak gerek yinede ) -
isterseniz ben hakem olayım
-
Mehmet abi benim Mod 460'da öylece yatıyor maalesef.5-10 kez kurduktan sonra kolum çok kötü olduğu için kullanamıyorum.Zoraki bile 3 pompada sorun yaratıyor.Benim ortopedist kuzen tenisçi dirseği dedi.Hayatında playstation harici tenis oynamayan birinde nasıl oluyor bu anlamıyorum. Bu sebeple tek yaylı tanırım o da keman.
allahtan scuba tüpleri var abi yoksa sen pcp de kullanamazdın pompalama derdine.
-
büyük ihtimal bu hafta sonu denerim
-
çok güzel olmuş kerem.aynısından bende istıyorum
önce deneyeyim sonuç iyi olursa isteyenlere yardımcı olacağım.
-
Kerem güzel olmuş.Sesi iyi kesiyor mu? Namlu tutucuyu söksen isabet artar mı acaba?
taylan abi henüz açık havada deneyemedim ama kesecek başka şansı yok , namlu tutucunun sorun cıkaracağını düşünmüyorum çünkü deliğini genişlettim + olmasında fayda olacağını düşünüyorum çünkü en uctan 90mm kadar bir kısım tek parça alüminyum (+susturucu) namlu üzerindeki dişe geçiyor dolayısıyla azda olsa bir ağırlık olduğundan namluyu aşşağıya eğebilir.
yakın zamanda deneyeceğim inş.bende merak ediyorum
-
bence cok güzel olmuş. acaba üzerindeki dürbün nemarka ve nereden aldıgınızı söylermısınız cok begendım hatta satabılırsınızde
teşekkurler, dürbünün markası leapers bir arkadasım vasıtası ile amerikadan getirtmiştim memnunum satmayı düşünmüyorum
-
-
-
Nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama hedefin orta noktası yerden 75 cm olursa en sağlıklısıymış.Mantıkta sanırım genelde masaların yüksekliği 60 cm , 10-15 cm de desteklerin yüksekliği olsa namlu ve hedef arasındaki açı oldukça az olur.Ama o kadar da önemli değil zaten.
Kerem bildiğin çatılara döşenen izocamların ön ve arkasını folyo ile kaplayıp tabaka olarak satıyorlar.Dediğin köpük şişince öndeki mdf'yi patlatır.
Tunç Evanix'i getirirse tank zırhı gibi bişey yapmak lazım.tamam abi şimdi cözdüm bizde çatı arasına döşemiştik.onu monte etmeside kolay olur değiştirmeside .
-
Eline sağlık Kerem, güzel olmuş
Ayaklar en azından şimdilik toprağa gömülecek gibi olmalı.
A4 kağıt ebatlarına uygun olmalı (sayısı önemli değil)
Hedef ayakları toprağa gömüldükten sonra 75 cm yükseklikte olmalı (impo daha iyi biliyor)bulent abi suan resımde gorulen ayakların yere basan paletlerinde delikler var ben oralara göre ucu sivri lamalar yaptım . lamaları deliklerden geçirip toprağa çakarız diye düşünüyorum.
4 adet a4 kagıdı olcusune denk gelıyor.
yerden sacın yarı merkezi 50 cm ama yukseltme imkanımız var. -
Kerem eline sağlık.Yarın fırsat bulursam Bauhaus'a gidip mdf kestiririm.Sac'la mdf arasına izocam'lı yalıtım malzemeside almayı düşünüyorum.Mdf'yi delip direk sac'a çarpan kurşun parçalanıp geri sekerek hedef kağıdını bozmasın diye.Hem çarpma esnasındaki seside keser biraz.
izocam'lı yalıtım malzemesi nasıl oluyor tam olarak bılemıyorum ama baska bir alternatifte sac ile mdf arasına 2-3 cm lık aralık verip içerisini köpükle doldurabiliriz . köpük tabancayla sıkılan sonradan şişenlerden . cok sağlam bişey olabılır ozaman
-
valla muhammed delinirse yenisini takarız. delse delse bülent abi deler
bence zor bir ihtimal !