Ben kisisel olarak tavsiye vereyim illa yerli olacaksa
Cifte ve Pozede: Aküs ( Aküsten daha sağlam ve güvenilir Baikal marka var üstelik daha ucuz. Ben Baikal varken Aküs almam.)
Daha sonra Akkar ( oda şansıniza biraz, alirken cok iyi kontrol edip , fatura kesilmeden en az 300 tane deneme atisi yapip birazda sansiniza guveniyorsaniz.)
Cifte ve pozede baska tavsiyem yok.
Yerli yari otomatikte sirasi ile: Akdaş 212 kinetik serisi, Stoeger M3000, ve Ata Neo kinetik. Dedigim markalarin bu modelleri ama, baska modelleri degil kesinlikle. ( tabiki yine alirken iyice incelemek ve mumkunse test atisi yapmak sarti ile)
Yerli gazli tavsiye etmiyorum. İlla benim bosa param cok, yerli alirim, gazli isterim derseniz; Armsan phenoma gibi 100 tane ust uste tek kursun atisindan sonra , temizlik yapilmadan calismayan, temizlige cok hassas, dusuk gramajli fisekleri calistirmayan( tufekte rodaj varmis güya rodaj ne demekse, isil islem gormus parcalar montajda birbirine alisir, rodaji falan olmaz) , yada Huglu nitro gibi namlunun hareketli oldugu John Browning in 100 yil once terkettigi sistemi bugun sanki yeni ve devrim niteligindeymis gibi, piyasaya suren , merdiven alti firmasinin urunu alinmaz.
En azindan gaz sistemi pislige toleransli, gaz pistonu dayanikli ve pek fisek secmeyen ayrica Nisangah sistemini Ata ile beraber saglam bir bicimde tufege oturtabilen yegane 2 yerli firmadan biri olan Akkar gazli alirdim istemeyerek olsada.