sayın allclear arkadaşım,
şahsınıza özel cevap yazmayı pek arzu etmesemde konuyla ilgili olarak ve buranın birçok insan için bir kaynak ve öneri niteliği taşıdığından , hatta bir çok genç-yaşlı forum takipcilerinin burada yazılanlar neticesinde satın alma kararı verdiklerinden yazmayı uygun buldum.
bu sitede en sıkı pellet atan (sayıca) bir çok kişiden attığı pelletten fazla fişek atmışlığım vardır.(50.000 +) gerek hobi olarak 20 yıldan fazla avcılık gereksede lisanslı pro olarak atıcılık yaptığımdan bu kadar fişek atma imkanı buldum. haliylede 36-10 kalibre arası bir tüfek veya bu kalibrelere ait fişekler ile ilgili hangisi ne kadar vurur ,hangi mesafede etkilidir ,omuza ne kadar kg darbe vurur ,grupmanları nasıldır gibi sorulara normal olarak verecek cevabım vardır.
safir ile ilgili olarak iyi yada kötü bir yorumum olmamıştır (sevmesemde). 36 kalibre ile ilgili burada uzun uzadıya ne tür avlarda kullanılabileceğini ise anlatabilirim.avcılık deneyiminizi bilemiyorum.ancak yazdıklarınızdan koşan bir domuz görmediğiniz izlenimi oluştu bende yanlışsam düzeltin lütfen.koşan bir domuza 60-70 metrelerde ne kadar önleme vereceğinizi ayarlayıp ta heleki 36 kalibreyle vurduğunuzda gözünden de vursanız o hayvan ciddiye bile almayacaktır .NEDEN? hayvan zaten sürencilerden kaçmaktadır. 7mmvurulduğunda bile eğer anında sönmezse hayvan hiç bir şekilde yavaşlama bile göstermeden bir süre ilerler ve sonrasında yıkılır.
daha öncede yazıldı büyük hayvanlar için ölümcül-hayati bölge kafa değil akciğer lerinin ve kalbinin olduğu koltuk altı bölgesidir.36 kalibre domuzun kafatasını geçme ve beyne ulaşma başarısını bile göstermeyebilir. aklınızda olsun illaki kafaya atıcaksanız kulağının altı en ölümcül yerdir.
belki bilmiyorsunuzdur forumda kendisini de çok sevdiğim bir abimiz var. cmblc cem abi. kendisi milli okçudur.ve çok vahim bir kaza geçirmiştir. ok kafasının bir tarafından girmiş ve diğer taraftan çıkmıştır.ve çok şükür hayattadır. işte bu sebebtendirki amerikada silahla yapılan ceza evi infazlarında kafaya değil değil kalbe nişan atılarak infaz yapılır.
bu safirle ilgili olarak yaptığım son açıklama ve yazıdır.safir domuz öldüremez en azından benim bildiğim avlanma metodlarıyla .eğerki domuz avına gidecekseniz min 20 kalibre tercih ediniz. avda amaç canlıyı vurmak değildir. amaç onu ele geçirmektir. bende safirle her atışta domuzu vurabilirim ama ele geçiremiyebilirim. avcılıkta canlıları yaralı olarak göndermek pek doğru değildir.36 kalibreyle kaz vurulabilirmi ? evet vurulur da kaz düşmeyebilir. unutmayınızki doğadaki tüm canlılar dayanıklılık olarak korkunç güçlüdür. bizlerin parmağını kağıt bile kesebilirken , enfeksiyona çok açıkken vurduğunuz bir kuşun içinden yıllar öncesinden kalan kistleşmiş saçma-lar çıkmaktadır. 25-30 metrelerde 35 gram ile tam grupman vurulan bir ördek düşüp sonrasında suda yüzmeye devam edebilir-eder.