Forum yeni stile geçince yaptığım el yapımı uygulamalar çoğu silindi.Fırsat buldukça eski yaptıgım uygulamarı yeniden eklerim.
Son çalışmam hatsan at44 için bullpup kundak yapımını paylaşmak istiyorum.
Öncelikle söylemek istediğim şey şu. Forumumuzun üyeside olan ve elinde bullpup kundak için tetik mekanizması ve dürbün rayı olan ve bullpup imal eden bazı arkadaşlardan, abilerden, tetik mekanizmasını satmalarını istedim ama satmadılar. Bazıları ise mesajlarıma cevap bile vermediler. Hiç kimse satmak zorunda değil ama insan insana her zaman lazım. Neyse bende önce hatsan firmasıyla görüştüm at44 için olmasada diğer hazır bullpup modeller için olandan vermelerini istedim. Hatsanda satmadı ama uygun bir dille, şirket politikasına uygun olmadığını, parça satışları olmaığını, ama elimde bullpup modellerden olan bir tüfek varsa her türlü yardım edeceklerini parça değişimini yapacaklarını bildirdiler. Teşekkür edip kapattım telefonu. Sonra kral firmasını aradım, imalat bölümüne yönlerdiler. Durumu anlatınca sorumlu arkadaş sağolsun puncher modeli için olan tetik ve dürbün bağlantı mekanizmasını yollayabileceğini söyledi. Ve de yolladı. Burdan hem kral firmasına hemde ilgili arkadaşa teşekkürlerimi iletiyorum.Yalnız puncher ile at44 tetik mekanizması bir biriyle tamamiyle ters düzende çalışıyor.Birisi çekerek tetik düşürüyor, diğeri iterek. Bu yüzden dürbün bağlantı kısmını at44 için uyarlayıp tetik mekanizmasını sıfırdan yaptım. Tam istediğim gibi yumuşak ve hassas bir tetik oldu
Baya aramama rağmen istediğim ölçülerde ceviz bulamadım.Elinde olanlarda bu ölçülerde satmadı.
Bende kayın ağacından (gürgen-15 yıllık) yaptım.
Bundan sonrası fotoğraflarda.
Çizimi öncelikle ince karton üzerine kalemle taslak olarak çizdim. sonra çizdiğim yerileri keserek kalıp çıkardım ve ahşapa aktardım. Buranın resmini çekmeyi unuttum.
çizilen yerleri dekopaj ile çok ince kestim.
Buraya dikkat. üsteki resimde denemeleri yaparken iskarpilaya biraz fazla vurmam sonucunda ana gövdede ince kılcal bir çatlak oluştu. ve tüm işleme tekrar başlayıp yeniden bu kısma kadar geldim.aynı işlemler olduğu için bu kısımları atladım.
yukarıdada belirttiğim üzere tetik mekanizması uymayınca böyle bir çözüm buldum
Tüfeğin orjnal tetige hiç bir zarar gelmiyor.çıkarıp kendi yaptıgım parçayı taktım ve uzatma teli ile yeni tetiğe ekledim.
Ve sonunda. Desteksiz atışlar o kadar güzel oldu ki, anlatamam.
Ve sonunda. Desteksiz atışlar o kadar güzel oldu ki, anlatamam.
Buraya kadar okuyan arkadaşlara teşekkür ederim. Vaktinizi aldım.
Şimdiden iyi bayramlar.