Bende de barrage var. Üzerinde Gamo 6-24x50 dürbün var. Önder paralax lı. 120 mt kadar atış yaptım. Ama daha yukarısına hiç atış yapmadım. Sanırım ayaklarını yükseltmek gerekli. Ateşli silahımda hawke kullanıyordum. Benim fikrim hawkeden vazgeçme maddi imkanın varsa.
sedi tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Samimi yorumunuz için teşekkür ederim. Bende şu aralar kral breaker bullpup s silent modelini incelemekteyim.. Elimdeki pcp yi satar satmaz alacağım model olacak sanırım. Çok şükür daha servislik bir durumum olmadı ama boyutları ve ağırlığından şikayetçiyim bende. Belki de otomatik olmasının verdiği parça fazlalığı mı diyeceğim ama sanırım airmax ta ağır ve uzunmuş.
-
aynı soruyu bende sormak yerine bu başlık altından devam etmek istedim.. Şu anda hatsan barrage kullanmaktayım. Boyutlarından dolayı satıp yerine kral yada air max almayı düşünüyorum. Araba küçültünce bagajda istenmemeye başladı
fakat kararsız kaldım kral mı air max mı. Sanırım air max boyut ve kg olarak Kraldan büyük vede ağır. Peki grupman nasıl.. Kullananlardan tavsiye almak isterim.
-
Hep aynı noktaya nişan alıp 3 atış yaptıktan sonra dürbünün taretleriyle ayarınızı yapabilirsiniz. Ancak haşin bir silahtır dürbünü sağlam bağlamanız gerek. Dürbünün verimli olması için de sağlam, kaliteli olması gerekir.
Kesinlikle haklısınız. Sağlam bir dampa ayak ile bağlamanız gerekli. Çok sert ve kuvvetli bir tüfek seçmişsiniz. Sabit bir noktadan tüfeği de bir yere dayayarak bir kaç atış yaparsanız tüfeği sıfırlayabilirsiniz. Burada arkadaşlarında bahsettiği gibi kesinlikle dürbünü iyi bir şekilde sabitle meniz gerekli.
-
Alıntı
Üstad kararsızlığım 2. El 2 - 3 yıllık bir hatsan pompa 150-200 TL arası satılıyor ve ömür boyu garanti olduğu söyleniyor. 0 kral pompa ise 300 TL. Riske girmeye değer mi orada kararsız kaldım.
-
Arkadaşlar pompa konusunda karsız kaldım.
Hatsan pompa ile kral pompa arasında ne gibi farklar var?
Yeni pompalar nem tutucu özelliğine sahip olduğu söyleniyor. Bunun bana katkısı ne olur acaba?
Son olarak ikinci el 2-3 yıllık bir hatsan pompa ile şuan satılan seri arasında fark var mı? -
Tufekde de hıza takılmayın, olayiniz tahribat ise güç tamam, grupman ise stabilite ve namlu kalitesi, ha iki tüfekde benzer mekanizma ve namlu var, stabilite Maxi kadar iyi ise (breaker kullanmadım) alinabilir.Ben maxiyi çok begeniyorum
Şu aşamadan sonra bende PUNCHER MAXİ almaya karar verdim gibi. Hız konusu dediğiniz gibi hem önemsiz bir fark, hemde önemli olan isabet tutarlılığı. Dürbün de kafamba oturdu gibi, 0 olsun benim olsun,garantili olsun mantığı ile hawke 3008 i alacağım sanırım.
-
hawke güzel bir marka,benim de hawke 3-9x50 dürbünüm var ama malesef 6-24x50 modelleri 1000 liranın üstünde,ben şahsen şimdilik bu parayı veremem,senin bütçen ne kadar ise ona göre hareket etmen lazım,başım rahat olsun diyorsan yerli sitelerden al,daha ucuza almak istiyorsan risk alıp yabancı sitelerden al.
O kadar parayı şuanda vermeme konusunda hem fikiriz nihat bey. Hawke bana yetecek gibi geliyor. Ama insan durmadan daha iyisi diye hep araştırma yapıyor.
Bsa 8-34x44 olan dürbün nasıldır acaba kullanan var mı ? Sitede ikinci eli 200-250 TL arası satılmıştı. Şu anda da 350 TL ye satılan bir örneği mevcut. Yani neredeyse Hawke' nin sıfır fiyatına. Karşılaştırma yapacak olursak Hawke 3-9x40 mı almak mantıklı yoksa ikinci el bir bsa mı?Benim anladığım kadarı ile hawke 9 kat yakınlaştırırken, BSA 34 kat yaklaştırabiliyor.
-
Burada şunu söyleyebilirim, eğer breaker bullpup maxi ile aynı mekanizma ise öneririm, ama aradaki fiyat farkı bence bir kundak için çok fazla, maxiyi 700-800 'e alabilirken breaker' a 1000 vermek sizin ağız tadınız, keyfiniz ve bütçeniz ile alakalı.
İki tüfek arasındaki farka hiç bu açıdan bakmamıştım. Çok haklısınız aslında. Kendi sitesinden biraz veri topladım ve arasındaki fark sadece hız olarak gözüküyor. İkisininde namlu boyu 53,5 cm.
Breaker W 50 J
Maxi 48 jTabiki bunlar kağıt üstünde. Kullanımda fark var mı onuda kullanan arkadaşlar yorum yaparsa daha net olarak biliriz.
Fiyat 1 000,00 ₺ - 1 150,00 ₺ 700,00 ₺ - 800,00 ₺ Model Puncher Breaker W Puncher Maxi Kalibre 4.5 mm / 5.5 mm / 6,35 mm 4.5 mm / 5.5 mm / 6,35 mm Maksimum Namlu Çıkış Hızı 5.5 mm JSB 18.13 grain -- 1050 fps / 50 j 5.5 mm JSB 18.13 grain -- 950 fps / 48 j Şarjör Kapasitesi 14 Atış 4.5 mm -- 12 Atış 5.5 mm -- 10 Atış 6,35 mm 14 Atış 4.5 mm -- 12 Atış 5.5 mm -- 10 Atış 6,35 mm Hava Tüp Hacmi 280 cc 280 cc Toplam Atış Sayısı 200 bar - 120 bar 56 atış 180 bar - 120 bar 40 atış (4.5 mm) 7 grain 200 bar - 120 bar 56 atış 180 bar - 120 bar 40 atış (4.5 mm) 7 grain Doldurma Basıncı 200 Bar 200 Bar Kundak Türk Cevizi Türk Cevizi Toplam Uzunluk 73.5 cm 105 cm/41.3 inch Namlu Uzunluğu 53,5 cm / 21,06 inch 53,5 cm / 21,06 inch Ağırlık 3,50 kg 3,25 kg Kurma Sistemi Yandan Kurmalı Yandan Kurmalı Ayarlanabilir Tetik Ağırlığı Min. 0.4 - Max. 1.1 Kg Min. 0.4 - Max. 1.1 Kg Emniyet Manuel Manuel -
Nihat bey link için teşekkür ederim. Konunun içine girdikçe anladım ki işin dürbün kısmı tüfek ten daha detaylı ve zorlu. Dün hawke dürbünü yerinde Görme şansım oldu çok sağlam bir şeye benziyor. Net görüntüsü var.
Bu defa da satıcı kafamı karıştırdı. Daha büyük dürbün isteyince Kısa atışlar için 5-10 mt gibi netlik alamazsın. Netlik için mutlaka parlakslı dürbün almalısınız dedi fiyat aldı başını gitti. -
Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Aslında bütçem 1000 TL olarak başladım. 2.el bir set alacaktım . Sonrasında 1000 TL yerine 1300 verelim ama sıfır olsun dedim. Sonrasında işler değişti bari 1300 ü vermişken 1500 yapalım dürbün iyi olsun derken rakamlar aldı başını gitti. Gitmeye de devam ediyor.
İlk olarak bende sizin gibi Maxi modelini almaya karar verdim. Tüfeği görmeye gidince bullp w modelini elime aldım ve taşıma kolaylığı ve ufak tefek olması çok hoşuma gitti . Satıcı Maxi ile tüm mekanizma ve namlunun aynı olduğunu sadece kundak farkı olduğunu söyledi bana ama çokta iyi bilmediğim için bu konuya yorum yapamayacağım.Popma veya tüp konusunda ise forumda arkadaşların yardımı ile pompa almaya karar verdim. Çünkü haftada en fazla 100 atış yapabilirim işlerimden dolayı. 100 bardan aşağı düşmesine izin vermeyince dolumuda kolay oluyormuş. Tabiki bir amacımda göbeği eritmek
2Pompada kararsız kaldığım nokta ise 2.el pompalar 200 TL Sıfır ise kral 300 TL ye buldum. Arada 100 TL fark var. Riske girmeye değer mi, çünkü sonuçta ikinci el.
Şu anda da bsa 8-34x44 olan modeli inceliyorum. Fakat bu modelinde çakma olduğundan bahsediliyor. Nasıl bir dürbün sizce. Hawke 3-9x40 ile kıyaslarsak. -
Nihat bey set olarak aldığınız yerin linki var mı acaba?
Birde sizin tavsiyeniz nedir dürbün için? Çünkü benim de hedef atışlarım 100 mt civarı olacak.
-
Merhaba arkadaşlar,
İlk defa PCP tüfek alacağım. Aşağıda seti dizdim, sizce bir biri ile uyumluluk sorunu yaşarmıyım ve fiyatlar nasıl.
Forumda bir kaç arkadaş yeni başlayanlar için sıfır yerine ikinci el tüfeklere yönlendirme yaptırmışlar ama sizce tüfeğin ikinci eline mi yönelmeliyim.
Özellikle bullp kundak seçtim. Hem taşıması kolay hemde hafif, sanırım birazda gözüme güzel hitap etmesinden kaynaklanıyor.Tüfek Kral Puncher Breaker W (950,00 TL - 1.000,00 TL arası)
Dürbün Hawke 3008 3-9x40 (280,00 TL)
veya
Dürbün Nikko Stirling Panamax 3-9X40 (460,00 TL)
Pompa Kral (300,00 TLbu tüfeğin içinden taşıma çantası ve modaratör çıkıyormuş. Modaratör işe yararmı sizce yoksa yenisini almalımıyım?