Paralaks tekeri çalışmam;
Malzeme 1cm lik dekota (genelde reklamcıların kullandığı yumuşak sayılabilecek, sağlam plastik malzeme)
Sadece kıl testere makinası kullanıldı, keserken pek özenmedim kesim hataları çok var ama işe fazlasıyla yarıyor. Resimler çok taze malzeme silinip temizlendiğinde göze daha çok hitap edecektir.
Buyrun resimler,
[Resim Engellendi: http://farm9.staticflickr.com/8405/8635043713_21a34dedbb.jpg]
[Resim Engellendi: http://farm9.staticflickr.com/8399/8635045403_d68c502383.jpg]
[Resim Engellendi: http://farm9.staticflickr.com/8519/8635046987_41a08196a0.jpg]
Levent. tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
-
Ben sağ taraftakilerin tabanca hedefi olduğunu şimdi öğrendim, pazar günü bende 1-2 tane attım ona ama bilmiyordum.
Hedefleri çekiçle düzeltelim hafta sonu.
Erkan pelletleri değiştşr bence, şöyle 10 numara video çekelim. -
Vayy afiyet olsun Ömer,
A takımı olarak bir balık avı organizasyonumu yapsak.
Kaptanlar ne dersiniz. -
Yeni geldim eve
De alanlar karıştı sanırım Erdinç abi. -
Ben hala alandayım, gelecekleri beklerim.
-
Yazılanları okuyunca, biraz düşündüm.
16 grain pelleti 850-900 arası atan ama neredeyse pcp ler sakin olan bir yaylı ( gasram vb) olsa pcp kullanırmıyım acaba. Yada arşive eklermiyim ki? -
Hw 100 16 grain pellet 845 fps ile 140 metreden çok rahat kırıyor. Bende merak ettim neden böyle bir şey olduğunu.
-
Ben erken saatte orda olmaya çalışıcam
-
Şişe efsunludur, şaka şaka;
Kırmaması için bir sebep görünmüyor ama isabet eden 5 pellet de sağına soluna sürtüp geçmiş olabilir. -
İzzet abi organizasyonu yapan arkadaşlarımızın kesinlikle zor durumda kalmasını istemem, ki yazdığım yazıların onları zor duruma düşüreceğini düşünmediğim için yazdım ve yazdıklarım fikirlerimde diretmek değil sadece önerilerdi, eğer benim yazdıklarımda organizasyonu zor durumda bırakacak yönde bir şey görürseniz lütfen beni uyarın, ben yaşım yani hayat tecrübesi olarak belki sarfettiğim cümlelerin nereye gittiğini yada anlatmak istediğim şeyi yazı dilinde doğru anlatamıyor olabilirim. Saygılar ve sevgiler. Hiç kimseye gönül koymadım kırılmadım, zaten şaunnda karşıt görüş olarak görüştüğüm kişiler Erdem abi ve Serdar ki ikisinide çok severim ve saygı duyduğum insanlardır.
-
Mehmet abi olayın geçmişinide belirtererek güzel bir yazı yazmış, ben iki yarışmayada katılmadığım için bilgim yoktu, ama mantığımın doğru gösterdiği şeyi savundum, zaten son mesajımdan sonra konu benim için kapanmıştı "Takım arkadaşlarımla" polemiğe girmemek adına. Nerdeyse her mesajımda belirtiyorum bu seferde belirteyim, benim dolumla ilgili bir problemim yok, benim problemim yok diye fikirdemi belirtmemeliyim bunu cidden anlayamadım, zaten eğer problemi olmayanların fikir belirtmesi abes oluyorsa yorumlara verilen cevaplarda bir o kadar abes, sonuçta organizasyonu yapan EFElerin kararı önemli deniyor.
Son olarak bu konu hakkında , şahsi olarak ne yarışmaya çomak sokmak, ne organizatörleri zora sokmak, nede art niyetle tek bir yazı yazmadım, ayrıca bu dolum işinin bu kadar abartılacağını hiç tahmin etmemiştim, yarışma içinde küçük bir ayrıntı olan dolumun, herkesin isteğine göre yarışma yapılması, atış şekilleri, tüfeğin gücü vs. çağrışımlar yapacağınıda zannetmiyorum, zaten yine Mehmet abinin yazısındanda anladığım üzere kurallar ve şekiller az çok belli, arada sadece böyle küçük ama dillendiğinde bir o kadar büyük ayrıntılar kalıyor.
Ki artık böyle bir talebim isteğim yok, yazdığımada gerçekten pişman oldum. Organizasyonu baltalayan insanlar olduk. -
Tam FT likmiş bu alet.
-
Tamam Erdem abi bişey demedik, kızma .
Benim zaten dolum sorunum yok ben arkadaşlar için şeeyy ettiydim. -
Herkese güzel yorumları için çok teşekkür ederim. Umarım bu işe girişenlere faydası olur.
-
Erdem abi Ömerin yorumu biraz sert kaçmış benim anladığım kadarıyla,
Dolum kuralı beni etkileyen bir uygulama değil ben 56 atışı rahatlıkla tek dolumda gerçekleştirebiliyorum neredeyse aynı çıkış hızında.
Kurallar konusunda tüm aktardığın bilgilerede katılıyorum, şuanki katılımcı listesinide gözden geçirirsek tek dolumda 50 atışı yapamayacak tüfek neredeyse yok, ki kurallarda 25 atış isteniyor, Ancak 10-15 bar dolum yapacaklar var, bu da 10 atışa tekabül ediyor çünkü adamın tüfeği stabil olarak 10 atışa izin veriyor, atış adedine bakacak olursak hangi tüfek olursa olsun zaten 50 den fazla atış yapar ancak birinin ilk atış çıkış hızı ile son atış çıkış hızı arasında 100 fps e kadar oynama olur. Malum ft de bir çok etken var hedefi vurmak için en azında basınç değişimiyle vuruş noktası değişmesini engelleyelim, önceki satırlarda da belirttiğim gibi 25 atış içinde bir kaç kişi dolum yapacaktır.
Ben ho-bi silahtata bu minvalde bir yazı yazdım, yazmanmın nedeni organizasyon sahiplerini eleştirmek kötülemek değil, yapıcı olmak amacındayım.
Dünyada uygulanan kuralları tabiki uygulamak güzel olur ama birde şöyle düşünelim; GÜç kuralı uygulaması da uygulansa sizce yapılan 2 yarışma ve yapılacak olan İzmir ayağına kaç kişi katılabilirdi, neden güç kuralı bizdeki imkanlara göre ayarlandıysa bence aynı sebepten dolum kuralıda uyarlanmalıdır, ancak bu sayede tüm yarışmacılar arasında eşitlik sağlanabilir. Sadece tüfekler değil atıcılarında yarışmasına izin verilmiş olur.
FT ülkemizde yaygınlaştığında tüm kuralları uygulalayım ona göre ekipmanımız olsun ama şuanki süreçte maalesef. -
Estağfurullah, zaten ortada usta olmadığı için sizin sorunuz doğru .
-
Teşekkür ederim, montajı yapmaya çalışan kişi benim.
-
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
-
6,35 de eyi olur eyi