Hocam nikko nedir acaba?
dürbün markası
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Hocam nikko nedir acaba?
dürbün markası
Simpson acier special bu tüfek nasıl birşeydir, yedek parçalarını nereden temin edebiliriz ve fiyat aralığı nedir?
Cevap yazan bütün abilerime teşekkürler...
İkisinin de yere dik atılması durumu söz konusu ise silahla atılan çekirdek limit hıza kadar yavaşlar, elle atılan çekirdek de limit hıza varana kadar hızlanır. Sonuçta bir noktada ikisinin de hızları eşitlenir fakat yere aynı anda düşmezler çünkü nihai hızları eşit olsa da silah ile atılan çekirdeğin ortalama hızı el ile bırakılandan daha yüksek olacaktır.
ilk kim anlayacak diye yazdım ama o kadar kişi okudu ilk siz farkına vardınız:)
birini tabancayla digerini yere dik bir şekilde atarsan kesit alanları eşit olmaz gibi?(merminin yarıçapınır,yüksekligini h alırsak ve silindirik düşünürsek) tabancayla atılanın kesit alanı 2r x h olur. yere dik atılanın ise (pi) x r(kare) olur
2r*h yanal kesit alan olur. Neden birinde düşey kesiti diğerinde yanal kesiti aldın?Ben onu anlayamadım:)
En kesin olanı bb...
Skubayı sırta bağlayıp tamburalı şarjör modu yaparsanız alev makinesi gibi etrafa pellet yağdırabilirsiniz, ama maliyetten dolayı heralde atacağınız pellet slim memo olur
slim memo
Bu aralar forumda 15 yaş furyası başladı,yapamadıkları şey yok maşallah.Yavaş vurrr
ister inanın ister inanmayın yaklaşık 130 metreden 10 üzerinden 8 ve 6 dan vurdum teki de ıska her çizgi arası 1 inç
pazartesi günü yine av tüfeği ile atışa gideceğim.Bu defa 50 metreden soda şişesine atış yapacağım.
Av tecrübem pek fazla yok domuz avı tecrübem hiç yok. Ben sadece vururum dedim ama ... :@
Yivli ateşli tüfek ile hiç atış yapmadım babanın bir arkadaşında mavzer vardı atışa gidecektim ona da gidemedim
bir şeyi tecrübe edindim tek kurşun atarken en uygun gramaj 28 ben 32 attım omuzun bayağı bir kızarık dolaştım.
Bizim köyde de çok domuz varmış
benim domuz avına gidecek kadar cesaretim yok ama kral magnum süperpoze ile 100-150 metreden indiririm.
Kral magnum süperpoze kullandım çok güzel tüfekti bence tek kusuru çok tepmesi.
Teşekkürler
aklınıza takılan biyoloji ile ilgili proje varsa itina ile yapılır.
Proje konumu değiştirdim, ilgi alanım olan biyolojiden aldım. gıda boyalarının bitkiler üzerindeki etkisinin araştırılması.
Okuldaki öğretmenim de teorik olarak güzel proje ama uygulaması çok zor demişti.
aklıma başka proje gelmiyor tek bulduğum proje bu bana yararlı olur gibi geliyor yararlı olacağıncan silah firmalarıda kullanmak isteyecektir patenti bende olacağından parada kazanabilirim. ve proje yarışmasında dereceye girerse 1.ye 3000 2.ye 2500 3.ye 1500 tl para ödülü var
2 hafta boyunca saat 13:00'a kadar buradayım görüşlerinizi bekliyorum başka basit bir fikriniz varsa onuda proje yapabilirim.
teşekkürler...
aslında safir t14 ile deyebiliriz. tabanca çok maliyetli olur : )
mg3 ile deneyelim desem normal şartlarda 1150 de şişiyor diye biliyorum + 2 mg3 lazım ve yaklaşık 3000 mühimmat ve atış yapacak yerde lazım
bana safir daha mantıklı geldi ama safirde av tüfeği safirlerde yiv-set yok diye biliyorum
namlusu çok çabuk ısınan tüfek veya tabanca fark etmez.
Safiri dene istersen..
aslında mantıklı su yuvarlak şarjörler onlara oluyor mu?
birde patentini alırım safire satarım projede ödül kazanırsa bi tane benelli yada glad alırım
peki bunu tüfekle denesek nasıl olur
abilerim kardeşlerim ben fen lisesinde okuduğumdan mezun olmam için bir proje yapmam gerekiyor.
benim de aklıma namluların seri atıştan dolayı şişmesi aklıma takılıyordu bununla ilgili biraz araştırma yaptım ve 1900lü yıllarda namlunun etrafını su borularılya kaplayıp soğutmayı denemişler ve 12 saat boyunca kesintisiz atış yapmışlar sonuç olarak milyonlarca mermi ve 100 adet namlu değiştirilmiş.
ben de tüfek yerine tabancalarda buna benzer sistemleri uygulamayı düşünüyorum.
aklımdaki sistemler:
1.şarjör değişimi sırasında namluyu co2 veya futbolcuların darbe aldıklarında darbe alan bölgeyi soğutmak için kullandıkları sprey ile soğutmak.
2.namlunun etrafını kılcal borularla kaplayarak boru içersinden nitrojen geçirmek(nitrojen çok soğuk olduğundan aşırı sıcaklık değişiminden namlu bozulabilir diye düşünüyorum)
3.namluya gömlek geçirerek içine kuru buz doldurmak.(bu da namluya zarar verebilir diye düşünüyorum)
yaptığım sistemleri nasıl deneyeceğimi de bilmiyorum. tam geçerli bir proje olması için 2 adet aynı tabanca ile 1000 e yakın mermi gerekiyor. kurusıkı ile denesem namlunun şişip şişmediğini nasıl anlayabilirim?
sizin tavsiye, öneri ve görüşleriniz nelerdir?
Ben de dün babamla birlikte bi gezintiye çıktım. Biraz nişancık attım yaklaşık 150 metreye : ) 50*70 karton takvim yaprağı gibi görünüyor. Kullandığım tüfek kral magnum 65cm namlu zar zor 3 te 2 yaptım.Geri dönerken de dayımların tarlasındaki tenekeleri biraz havalandırdım.
Bu av tüfeklerine gez yapsalar affetmem de gezsiz nişan alması zor oluyor.
Av tüfeklerine gez takma şansımız varmı?
Gamo V3'te blowback özelliği var.
Ben es magnum ext 5.5mm aldım 3 metreden + dizel etkisi parfümün altını delemiyor ts-18 ile
ayrıca tüfeğin namlusunda sorun var