0M42 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Fiyatları ne kadar acaba? Güç artışı beraberinde yakıt artışını da getiriyormu, çünkü malum enerji yoktan var edilemez.

Bu çok karışık bir konu oldukça ince detayları var.

Enerji yoktan var edilemez doğru ama siz var olan enerjinin % de kaçını kullanabiliyorsunuz bunu kurcalamak lazım.Silindir içerisine sıkıştırılmış olan hava yakıt karışımı tek bir kıvılcım ile alev alıyor gibi görünebilir,literatürde böyle ama pratikte durum çok daha farklıdır daha kuvvetli çakan kıvılcım verim % desinin daha yüksek seviyelerde seyir etmesine yani daha iyi patlama oluşmasına neden olur çünkü her şey giriş gelişme ve sonuçtan ibarettir.Tıpkı çok hafif pelletin hava basıncına daha mağruz kalmadan sadece rüzgarından namludan fırlayıp gittiği gibi.Buji zayıf kıvılcımı çakar içeride sakin bir yanma başlar yanma başladığı anda basınçı beraberinde getirir ve piston hareketine başlar hava yakıt karışımı tam olarak en verimli basıncı oluşturduğu seviyeye geldiğinde piston çoktan alt ölü noktaya (pistonun silindir içerisinde inebildiği en alt nokta) yaklaşmış olur ve ve içerideki oluşan basınç pistonun %10 - 15 lik bir hareketinde asıl gücü vermeye çalışır buda pek hissedilir cinsten verim sağlamaz olan yakıta olur verimi gücü alamadan karbondioksit e dönüşen karışım egsoz subap ından dışarya sevk edilir.

Sağlam bir kıvılcım olduğu takdirde sıkışmış hava yakıt karışımı daha kuvvetli patlamaya mağruz kalacağından yanma direk %30 - 40 lık bir basınç ile birlikte başlayacak piston daha üst ölü noktada (pistonun silindir içerisinde çıkabildiği en üst nokta) iken karışım tam olarak alevini alacak ve tüm gücünü piston alt ölü noktaya inene kadar çoktan pistona iletmiş olacak bu şekilde daha yüksek verim elde edilecek bunun avantajı ise şu olacak 40 derecelik bir bayırı 3. vites 3000 devirde çıkıyorken daha verimli yanma oluşması sonucu aynı bayırı aynı viteste 2000 devir ile çıkabileceksiniz bu size ekstra yakıt sarfiyatı getirecek ve keyif verecek nede olsa araçlarımız dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyor ..

İstanbulda bir sürü bu hobi ile ilgilenen atıcı var ve 3 - 4 günde bir buluşuyorlar neden onlara katılmıyorsun ? Sen yine şanslısın benim bulunduğum şehirde havalı silahla buluşmaya gidenleri bırak havalı silahın ne olduğunu bilenlerin sayısı iki elin parmakları kadar ya vardır ya yoktur.İmkanın yoksa hali hazırdaki imkanları değerlendirmelisin.

Ya ne yorumlar yapılmış ne taktikler verilmiş.Yok fukaraya ver aşındır kır parçala gönder,bu mu etiğiniz kardeşim sizin?? sayın refrigatior eğer aldığınız tüfeği beğenmediyseniz bunun değişim yeri fabrika değil aldığınız yerdir!!!Duydunuz mu??Tüketici hakkı var var olmasına da sen tüfeğimden memnun değilim diyorsun arızalandı demiyorsun,sonrada sizin telkinlerinizle servise yöneldim diyorsun.Serviste ne işin var??Tüfeği nerden aldıysan oraya gideceksin adam da tüfeğini değiştirmezse burda kardeşlerin olarak hep birlikte bağırıp çağırcaz,yada tüfeğin arızalanıp HATSAN servise yolladın da yapmadılar mı,hep birlikte sesimiz çıkacak.Kusura bakmayın da bu düpedüz haksızlık

Bana göre buda doğru değil ben satıcı olsam ve aynı durum benim başıma gelse tüfeği asla değiştirmem neden değiştireyimki şayet tüfeğin bir arızası yoksa üretim hatası yoksa daha neden değiştireyimi neymiş müşteri memnuniyetiymiş her şeyinde bir sınırı ölçüsü olmalı seninkini değişirim ahmet gelir onunkini değiştiririm mehmet gelir onunkinide değiştiririm bilmem kim gelir sonrada bu işin moku çıkar ardı arkası kesilmez bence ya arkadaş çok kızmış olayı kafasına takmış bazı gerçekleri anlayamıyor yada arkadaşın ticaret anlayışı farklı halbuki ortada eğri bir durum söz konusu değil..

Merhaba .

Arkadaşlar Hatsan mod 80 için ahşap kundak varmıdır acaba yada mod 80 ne uyan başka tüfeklerin ahşap kundakları varmı ? Ve Mod 80 i biraz daha güçlü hale getirmek istiyorum bu konuda tecrübesi olan varmı mesela şayet uyuyorsa mod 125 yayı nasıl olur mod 80 e avantajı dezavantajı neler olabilir yok hiç ellememek dahamı iyi ?

Bu arada tüfeği aldığım yere alırken zaten sormuştum bunun markası nedir diye başka bir tane tüfek vardı onu göstererek bu Hatsan demişti senin aldığında sanıyorum Hatsan dır ama modeli nedir hiç bir bilgim yok demişti adamın havalı tüfeklerlede pek işi yok zaten çünkü bana istek üzerine 5 farklı model aldırmıştım 3 ü satıldı bunlar kalan ikisi ve bunlar satıldıktan sonra dahada almayacağım demişti.

Faturaya baktım az önce ama faturada sadece "4,5 mm Optima Havalı Tüfek" yazıyor açıkçası tüfek üzerindede seri numarası göremedim ben kaç haneli bir numara oluyor bu ? Tekrar daha dikkatli gözden geçireceğim tüfeği.

BISMARCK Güneysu değil Dağsu daki Karaali lerdenim (Merkeze bağlı) Rizede bu hobi ile başka ilgilenen varmı bildiğin ? Varsa toplandığınız falan oluyormu şayet böyle bir şey mümkün ise gelmek isterim bende.

Yaw Dilmaçları biliyorum ama orası satışlarını daha çok muhabbet kuşu, akvaryum ve balık işleri ile yürüten bir yer.Ancak bununla birlikte Rize'de sadece match saçma bile olsa GAMO satan tek yer :Bal:taC: Keşke ana satış konusu ateşli silah satışı olan yerlere bir göz atsaydın.Mesela Atatürk Caddesi'nde NT Kitabevi karşısında HANTALOĞLU Av Bayii pek çok model getirten bir firma.Rize'deki belkide ilk ve tek Webley Patriot 1. nesil tüfeği orada gördüm ben.

Aslında ilk gittiğim yer hantal oğlu idi ordada aldığım tüfeğin aynısı vardı ama orayı işleten yada çalışan her kimse insan ilişkileri üzerinde bayağı bir çalışması gerekiyor enteresan bir konuşma şekli olan ve her soruya kinayeli alaycı bir şekilde cevap verme çabasında olan zaat-ı muhterem bir miktar canımı sıktığı için kendisinde 155 lira olan silahı Dilmaçlardan 165 liraya temin ettim ve artık sanıyorum Hantaloğlu na artık saçma almaya dahi gitmeyeceğim.Üstelik Hantaloğlundaki silahta sanki sorun vardı namluyu kırarken felaket bir sürtme sesi geliyordu ve çok zor kırılıyordu iki türlü içime sinmedi ve Dilmaçları tercih ettim.

Ve sanıyorum sweethome arkadaşım doğru tahmin etmiş galiba tüfeğim Hatsan Mod 80.

Pardon ama neden taş yağsın kafana hayırdır ?

Model numarası gibi bir numara göremedim üzerinde ki belirttiğim gibi sadece namlu üzerinde Optima yazıyor forumu bayadır takip ediyor ve çoğu konuyu gözden geçiriyorum şayet herhangi bir model numarasına rastlasaydım zaten sizden yardım istememe gerek kalmazdı sanıyorum en azından marka/model konusunda.

Merhaba .

Arkadaşlar 4-5 gün önce havalı tüfek aldım ama aldığım tüfeğin markası modeli nedir bilmiyorum biraz karambole geldi havalı tüfek olayınada yeni başladığım için fazla bilgim yok buralarda bu hobide pek yaygın değil işten anlayan yok forumuda ne yazıkki aldıktan sonra öğrendim gerçi aldığım adam bana Hatsan marka olduğunu söylemişti ama doğruluğu tartışılabilir pek güvenemedim üstelik Hatsan yazısı göremedim üzerinde sadece namlu üzerinde Optima yazıyor tüfeğimin resimlerini ekliyorum rica etsem markası modeli ve teknik özellikleri hakkında bana yardımcı olurmusunuz teknik özellikleri derken menzili etkili menzili vs. vs.

Bu arada tüfeğim 4,5 mm dir.

[Resim Engellendi: http://img20.imageshack.us/img20/6998/fotoraf0101.jpg]

[Resim Engellendi: http://img339.imageshack.us/img339/7782/fotoraf0102.jpg]

[Resim Engellendi: http://img217.imageshack.us/img217/8528/fotoraf0103.jpg]

[Resim Engellendi: http://img339.imageshack.us/img339/3662/fotoraf0104.jpg]

[Resim Engellendi: http://img190.imageshack.us/img190/1281/fotoraf0105h.jpg]

[Resim Engellendi: http://img20.imageshack.us/img20/2728/fotoraf0106.jpg]

[Resim Engellendi: http://img190.imageshack.us/img190/5088/fotoraf0107.jpg]