"V"ForHonor tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Mesela Diana 460 denediniz mi.

Ben Hunter 1250 merak ediyorum yakınımda birinde olsa tecrübe etmek isterim.

Maalesef Diana 460 denemedim ama Hunter 1250' den önceki tüfeğim Diana 350 Magnum' du.

Magnum 350 ile Hunter 1250' yi ne istikrar, ne güç, ne de kalite olarak karşılaştırmam. Kağıt üzerinde ikisi de Magnum sınıfı yaylılar ama Hunter 1250 açık ara önde ...

Yusuf bey oldukça iyi bir esnaftır. Şimdiye kadar 2-3 farklı tüfek aldım ve 1-2 kere de memnuniyetsizlikten dolayı değişim yaptım. Şimdiye kadar beni hiç zor durumda bırakmadı. Havalı tüfek baktığımda uğradığım tek adres ...

Çok güçlü bir yaylı alacaksanız başta bilmeniz gereken küçük kalibre seçmemeniz gerektiğidir.

Böyle tüfeklerde küçük kalibre mühimmat yüksek hızlardan ötürü salınım yapar ve uzak mesafelerde istikrarsız olur. Seçmeniz gereken en küçük kalibre 280 ms üstü tüfeklerde 5,5 mm. ile sınırlı kalmalı. Tahribatı arttırmak adına daha yüksek kalibrelerde tercih edilebilir.

Mod 135 ağır bir tüfektir (4+ kg.) ve dürbünde eklediğiniz zaman 5 kg. civarında bir tüfekle atış yapmak zorunda kalırsınız. Bu durum da desteksiz atışları zorlaştırır ...

BB kullanmadan önce BB kullanacağınız namluda yiv/set olmamasına dikkat etmenizi öneririm. Zoraki çok isabetli bir silah olmasının yanı sıra hassas bir yiv/set' e sahiptir ve BB bu yiv/set' i bozar. Yiv/set i bozulan silahın da isabet oranı düşer ve mavzer benzeri isabeti özellikle uzun mesafede düşer.

Tavsiyem alacağınız silahın namlu yapısına göre mühimmat seçmeniz olur ...

Tercih tabii ki sizin. Ben daha önce Steyr kullanmadığım için onunla ilgili bir yorumum yok. Adınıza hayırlısı olsun diyelim : ) ...

Öncelikle tüfeğiniz hayırlı olsun. Mod 135 (Yaylı modeli) bir dönemler vazgeçilmezimdi. Hatsan' ın en kuvvetli tüfeklerindendir.

Vortex modeller yay kullanmadığından tepme salınımsız tek yönlü olacak ve kaliteli tek parça bir ayak ve Loctite (en kuvvetlisinden) ile güzel sonuçlar alınabileceğini düşünüyorum. Mevcut NP XL 1100 tüfeğimle çift ayak ve Loctite ile şimdiye kadar oynama problemi veya hedef şaşma yaşamadım. Hali hazırda Gamo Hunter IGT kullanırken de tek parça ayak ve Loctite ile oldukça mutluydum.

Dampa salınım yaparak çok yönlü tepen yaylı tüfeklerde oldukça işe yarıyor olsa da, Vortex gibi (Nitro Piston) tüfeklerde çok da işlevsel değil diye düşünüyorum ...

Merhaba, daha önce birçok Co2 kullanmış biri olarak susturucuya çok ihtiyaç duyacağınızı düşünmüyorum. Öncelikle susturucusuz kullanıp ihtiyaç olup olmayacağını gözlemlemenizde fayda var.

Birde neden Steyr M9-A1 almakta karar kıldınız? Walther Cp99' da 350-400 TL aralığında 2. el olarak bulunabilecek bir Co2 silahtır. Namlu Steyr M9' a göre daha kısadır ve Amerikan ordusunda dahi atış geliştirme çalışmalarında kullanılan istikrarlı bir tabancadır. Daha önce severek kullandığım bir model.

Şimdiden isabetli atışlar dilerim ...

Ama biz sonuçta havalıda olsa silahla uğraşıyoruz. Rütbe olursa insanlar daha çok bağlanır formumuza. Burada general olmuş biri burayı bırakıpta başka foruma yeni kullacı olarak başlamaz. Bence rütbe iyidir.

Hocam görüşleriniz ve önerileriniz güzel fakat Türkiye' de hatırı sayılır 1-2 tane havalı silah forumu var ve bu forumda bu platformların başını çekiyor : ). Lakin mesaj sayısına veya alınan beğeniye göre rütbe artışı oldukça faydalı olur sanırım ...

evet gps modülü ile koordinat ve hızıda kayıt ediyor. kaza yada darbe anında silinmeyecek formatta kısa bir kayıt alıyor.

gümrük için ben vergi ödemedim. vergisiz gümrük bedeli kaç dolar oldu bilemiyorum.

Normal standartlarda 30 Euro üzeri bir alışverişin Gümrükte vergiye tabii olması gerekmekte fakat, Gümrük vergilendirme sistemimiz o anda kontrol yapan kadronun dikkatine ve insafiyetine baktığı için 30 Euro üstü de olsa vergilendirilmeden geçebilecek birçok ürünle karşılaşabilirsiniz.

Siz "bu kesin vergilendirecek" diyerek bir ürün alıyorsanız eğer ve bu ürün Amazon gibi vergi tutarını da ekleyip sizden peşinen alınan bir siteden gelmiyorsa, %30 ürün bedeline ekleyerek almanızda fayda var. Ürün 50 Euro ise, siz ona 75 Euro gözüyle bakın. Öncesinde de söylediğim gibi ürünü Amazon' dan alacaksanız zaten site sizin adınıza sınırlar dışında kalan ürünlere Gümrük vergilerini ekliyor.

GPS olayı ise tamamen göreceli bir kavram. Trafik' de oluşan bir kazada (daha önce başıma geldi) gelen memurlar zaten sizin araç kameranızdaki GPS ile veya görüntülerle ilgilenmiyor. En fazla bir anlaşmazlıkta mevcut görüntüler bir önem arz ediyor. Araç kamerasındaki GPS ile ilgili de "ona bakmaya gerek yok, zaten yanlış ölçüyor" diyerek bakmıyorlar. Benim aracımın ve aracıma vuran aracın hızlarını (iki araçta da GPS vardı) yoldaki fren izlerinden çıkardıklarını söylediler.

GPS' den ziyade siz iyi bir görüntü kalitesini öncelikli tutun derim. En azından 2-3 Mt. önünüzdeki bir aracın plakasının okunabilir olması bu gibi durumlarda hayati önem taşır ...

Merhabalar, forumun yeni yüzü herkese hayırlı olsun ve emeği geçenlerin de eline sağlık diyelim.

Bir ricam olacak; ilan verme kurallarını forum bildirimleri arasına sabitlerseniz eğer ilgili konuya daha kolay ulaşılır ve her başlık altında tekrar tekrar soru sorulmaz kanaatindeyim.

Tekrardan yeni forum yüzü herkese hayırlı olsun ...