"V"ForHonor tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Scuba ile pcp yi hızlı doldurursanız ısınmaya bağlı olarak genleşme sonrada soğudukça basınç da biraz düşme oluyor değil mi?

Şimdiye kadar hiç ısıtacak hızda doldurmadım. Hatta çok yavaş doldurduğumdan bazen can sıkıcı bile olabiliyor ve "acaba ne hızla doldurursam ısınır" diye kendi çapımda testte yaptım ama 100 Bar' dan 200 Bar' a kadar 15-20 sn' de doldurduğumda bile ısınma olmuyor.

Sanırım ısınma yapması için çok kısa süreli bir dolum yapmak ve Scuba vanasını ciddi şekilde açmak gerekiyor. Belki yüksek hacimli 400+ cc. tüplerde hızlı dolum yapmak istenebilir ama benim gibi bir Galatian v.b tüplü Pcp' lerde hızlı dolum pek elzem değil.

Isınma sebebiyle düştüğünü değil de, dolum sonrası Scuba tahliye vanasını açtığımda bir basınç düşüşünü gözlemledim. O sebepten ben 205 Bar gibi ayarlıyorum. Zaten tahliye sonrası zaten 200' e kadar düşüyor ...

Benim tüfeğimde kırmızı kısma geçiş sınırı 200 bar olarak gösteriyor ama ben 200 bar' a ayarlayarak dolumu bitirdiğimde ve dolum aparatını çıkarttığımda 195-198 bar' a düşüyor tekrardan ve bende şimdilerde 205 bar gibi (resimdeki gibi) dolumu bırakıyorum. Dolum aparatını çıkarttığımda 200' e falan düşüyor.

[Resim Engellendi: http://st2.myideasoft.com/idea/bi/82/myassets/products/887/5109.jpg?revision=1457527282]

Şimdiye kadar bir zararını görmedim ama red line' ı zorlamamak lazım yes.gif ...

Hafifliği ve IGT sistem olması dışında Hunter 1250' den güç olarak daha zayıf bir tüfek sanırım. Zira fabrika verilerine göre 5,5 mm pelleti 240 ms ile atıyormuş.

Yeni nesil Hunter 1250' ye göre sanırım tek avantajı Nitro Piston olmasından dolayı yeni düzenlemeye göre mevcut hızını düşürmeyecekler. 2010' da Hunter 1250 tüfeğimle neredeyse 22 mm. MDF' yi zorlanmadan delebiliyordum. 2012' de sattığım tüfeğimi özlediğim için 2016' nın başında tekrar almıştım fakat bırakın MDF' yi delmeyi 18 mm suntaya saplanıp kalıyordu. AksuAv' dan Yusuf bey' in söylediğine göre yaylılar için yeni bir düzenleme gelmiş ve ithal tüfeklerin yayları sınırlara uygun olması adına değiştiriliyormuş. Geri gönderip yerine Benjamin NP XL 1100 alarak Hunter 1250 hasretimi sonlandırmıştım. Hunter Exteme' de durum nedir bilmiyorum ama yaylı olduğundan onunda kısıtlamalara takıldığına eminim. Güçlü bir tüfek istiyorsanız ya IGT (bu sistem Gamo' nun fakat 800 FPS üstüne çıkamıyor sanırım), Nitro Piston (Benjamin) ya da Türk malı Hatsan, Kral gibi yaylılara bakmanızda fayda var sanırım.

Daha önce Gamo Hunter IGT' de kullandım ve oldukça hafif fakat Hunter 1250' ye göre çok zayıf bir tüfekti. Üstteki tahmin edeceğiniz üzere Hunter IGT ve alttaki Hunter 1250 ...

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Ayak olarakda 22 mm yerine 11 mm deneyin bence biraz daha avantajli olabilir diğerinden.

Hocam ayak konusunda 11 mm' nin bana avantajı ne olabilir acaba? Ayrıca o dürbündeki bal peteği bende var ama o petek petek şeyden nasıl göreceğim? Hiç takmadım aslında denenebilir.

Dübünün kutusundan çıkmıştı ...

Evet bu gün atış kontrollerimi yaptım ve problemin dürbün ayaklarının benim kızaklara büyük gelmesi olduğunu anladım. Aşağı / Yukarı problemi kalmadı ama sola çekmeye devam etti ve akabinde Gez' i takarak kızağın, tüfeğin namlusunun sağlamlığını teyit ettim.

Şimdi bana yansımaya ve güneşe engel olacak birde Sunshade gerekiyor. @karamurat hocam yardımın gerekebilir bu konuda;

https://www.aliexpress.com/item/2016-1PCS…208.8.81.UwwmqI

https://www.aliexpress.com/item/Tactical-…208.8.68.UwwmqI

https://www.aliexpress.com/item/Hunting-M…208.8.51.UwwmqI

bunları buldum. Almalı mıyım yoksa başka bir şey önerir misin? ...

Öncelikle incelemeniz için teşekkürler.

Tahminimce bu pelletler 5.5 mm değil de 5.52 mm olanlardandır ve ben 5.5 mm yerine bunları kullanmayı tercih ederim. Sanmıyorum uzun vadede silaha zarar vereceğini, hali hazırda namlular çelik olduğundan pellet atış sırasında namlu içerisinde Yiv/Set' e uygun bir yol izler ve aerodinamik açıdan daha iyi işler çıkartabilir. Zira sizde bunu uzun mesafelere atarak tecrübe etmişsiniz. 5.5 mm pelletler de namlunuzdaki Yiv/Set' e temas az olmasından dolayı yalpalayarak gider ve uzun mesafelerde kötü sonuçlar alırsınız. Bu olay BB atan silahlar ile pellet atanlar arasındaki farka benzer bir durum.

Uzun kullanım sonrasında (örneğin 500 pellet) namlunuzu temizlemenizde fayda var. Zira namlunuza tam oturduğunu söylediğiniz pelletler Yiv/Set' e oturmadığı için muhtemelen namlu içini temiz bırakır. Fakat bunlar pellet' den istenen işi yapar ve hedefini bulur. Tabii bunun da ceremesi namlu temizliği olur ki, o da bu işin tuzu biberi ...

Ben grupman yaparken noktayi mercimek tanesi kadar ciziyorum. Nekadar küçük olursa grupman okadar iyi olur.

Hocam az önce dediğiniz gibi optik merkezlemeyi yaptım teşekkürler. Birazda video izledim. Bu arada optik merkezi ciddi bozmuşum : ). Bakalım yarın birde elimdeki diğer dürbün ve gez ile farklı grupmanlar çıkartacağım ...

1305 fps 18.13 gr ile 68 fpe yapiyor yanlış ölçüm. 20 mt muhtemelen iyi bir destek kullanmadiniz gibi geliyor bana çünkü o mesafesede regulatorsuz bir pcp ile çok daha iyi grupman yapilabilir diye düşünüyorum.
    Elimden toplamda 8 pcp geçti hepsiyle daha iyi grupman yakaladım sizin resimdeki grupmana oranla (sehpa destekli yaptim hep grupmanlarimi yanlış bilgi vermiş olmayayim)

FPS ölçümü yanlış olabilir hocam zira çok farklı sonuçlar aldım programdan (Chrono Connect).

Aslında destekli atış yaptım fakat nişan aldığım nokta 1 TL çapında bir noktaydı ve farklı yerlerine nişan almış olabilirim. Açıkçası o sırada aklım dürbünü nasıl ayarlayacağımdaydı. Aşağı atmasını;

https://www.aksuav.com.tr/default.asp?git=9&urun=4278

linkteki ayakla halledebilirim sanırım ama sola çekmesini bu ayakla halledemem. Tüfeğin gezini taktığımda problem yok ama dürbünü taktığımda böyle oluyor. Dürbünü değiştirmeyi düşünüyorum ama tüfeğin kızağında mı problem var diye de düşünmüyor değilim.

Yarın farklı denemeler yapacağım inşallah ...

Ortalama 150-200 kadar atış sonrasında ya dürbünde, ya da dürbün ayağında bir sıkıntı olduğu aşikar durumda, son 14 atışımın resmini paylaşayım;

bu tablo bana silahta bir problem olmadığını gösteriyor ama dürbün ayarları sonda olmasına rağmen değişen pek bir şey olmuyor. Mesafe 20 mt. ve yükseklik ayarı - sağ/sol ayarları sonda bulunuyor. Yükseklik işi kızağın önüne ufak bir bez parçası sokuşturarak çözülür fakat ısrarla sola çekmesini çözemem sanırım.

Dürbünde veya ayaklarda bir problem olması muhtemel. Bu arada 18+ Grain pellet ile 1.305 FPS ölçtüm fakat sağlıklı bir ölçüm olduğunu sanmıyorum ...

Cok güzel olur hiz ölçümü.
    Hem regulatorun performansini da degerlendirmis oluruz.
    Geçenlerde bu 3 şarjörü bir yerde belkide bu konuda daha yazmistiniz.
    Bana az geldi atış sayısı 42 düşük bence.
    Belki o tüfeğin standardı budur.

Hocam üzerindeki tüpe ve malum kuvvetine göre bence atış sayısı makul düzeyde ama regülatör ve 100 bar' olayına takılmazsanız 70 bar' a kadar düşerek atış sayısı malumunuz üzere arttırılabilir.

Fakat ben hali hazırda bir Gladiator performansı beklemiyorum zaten. Birde Scuba sağ olsun tüp doldurma ile ilgili problem yok. Çok farklı birçok modele baktım (bütçem 4.500 TL kadardı) ama en mantıklı tercih bu oldu benim için.

İlerde pellet eksikliğini hissedersem tabii ki daha fazla atış kapasitesindeki modellere bakarım illa ki ...

Evet aynen Izmitte dün ve bugün çok sıcak.
    Insallah imkan olurda denersiniz.
    Bende regulatorlu galatianin performansini merak ediyorum.

FPS ölçümü yapmadım ama 100 Bar' a kadar 3 şarjör (42 Pellet) tam ayarında. Regülatör sanırım 120 Bar' a ayarlı konumda ama benim için yeterli.

Kısmetse FPS ölçümü de yapacağım ...

Dürbünle birlikte hatsanin büyük cantalarina sigailir belki. Bu yeni cantalar eskisinden hem daha enli ve büyük imkan varsa deneyerek alabilirsiniz.
    Grupman yaptiysaniz bekliyoruz.

Yok hocam grupman yapmadım henüz. Malumunuz Antalya ve cayır cayır yanıyor bu saatlerde. İnşallah birkaç saate çıkacağım.

Tüfek kılıfı ile ilgili de elimde olan Gamo Lux dürbünlü tüfek kılıfımı deneyeceğim. Hem 125 cm. moderatörle 120 cm olan tüfeği koyabilirim. Ama bahsettiğiniz Hatsan çantalara da bakacağım ...

Hocam günaydın, aslında tüfeğin hedef aldığı taraflara 2mm kalınlığında saç büktürerek montaj yapabilirsiniz.

L şeklinde bir saç büktürün ve 18mm' ye (kullandığınız malzemenin 18mm. olduğunu düşünürsek) 5cm. ebatlarında olsun. 5cm olan kısmı rafların altına gelir ve o kısımlardan akıllı vida ile vidalarsınız. Böylece hedefliğe minumum hasar verilir. Tabii hedeflik ağırlaşır ama her güzelinde bir kusuru olacak artık.

İyi Pazarlar ...

Elinize sağlık.

Bende benzeri bir hedefliği Su Kontrası ile yapmıştım ama uzun vadede hedefi tutmayan atışlar sebebiyle parçalandı. Bu süre zarfında ise en az şişe kaybı (düşen şişelerin kırılması) ve en az kirlilik adına şişelerimi koli bandı ile sarmaya başladım. Böylelikle hem şişeler patlamıyor, hemde etrafı kirletmeden kolayca temizleyip mekandan ayrılıyorum.

Tabii sizinde yaptığınız gibi hedefliğin altına bir şeyler serilebilir. Zira tek tek şişeleri bantlamak bazen uzun sürüyor. Hayırlı geceler ...

Rezervasyon yapayım konuya merakla bekliyorum abi :)

Benim keyfim olacak da grupman yapacağım : )). Eskiden her hafta atışa giderdim, hatta hanımla yarışırdık. Tabii ki hep ben kazanırdım ;( !

İnşallah yarın dürbünü sıfırlar ve bir şeyler yapmaya ve paylaşmaya çalışırım. Tabii şimdi benim kız neredeyse 9 yaşına girecek, onunla da birkaç atış yapmak şart ...

XL 1100 yi incelemiştim, Özellikle sabit namlulu ve gez ve arpacıklı olursa daha iyi olacak.

Sabit namluda alternatifleriniz baya bir azalıyor : ). Gel gelelim kimisi sizin gibi kırma namluya sıcak bakmıyor, kimiside benim gibi tek saçma olayında sadece kırma seviyor. Benim sabit namlu sevmemin sebebi taa 20 - 25 sene öncesine dayanan kötü bir tecrübe, birçok kişide aynı benim gibi kötü tecrübelerden ötürü kırma namlu sevmiyor.

Her ne olursa olsun, hayırlısı olsun diyelim. Kazasız, belasız iyi günler dilerim ...

Arkadaşlar merhaba, pcp tüfeklerinin zahmetine katlanamayacağım için 100-120 metre atış kabiliyeti olan özellikle dürbünle kullanım olanağı sunan bir tüfek arayışına girdim.Dürbünle . Bugüna kadar hatsan mod 125 vortex, torpedo gibi tüfekler kullandım ama bunlarla dürbünü ayarda tutmak çok güç. Elimde yatagun dampa ve çeşitli dürbünler var. Dürbünle kullanacağım için tepme olmaması veya çok az olması ön planda. Bu arayışa Diana mod 54 biçilmiş kaftan. Ancak fiyatı 3000 tl civarı. Bu tüfeğin atış hassasiyetine sahip, geri tepmesi az olan hangi tüfekler alınabilir?

5,5 mm Benjamin NP XL 1100 tavsiye edebilirim. Daha önce 1-2 hafta kadar Mod 125 Vortex kullandım fakat XL 1100' ü onunla karşılaştıramam. Çift ayak + biraz Loctite ile şimdiye kadar (az atış yaptım) ayağı hiç oynamadı. Zira tepme tek yönlü olduğundan oynayacağını da sanmam. Daha önce uzun süre kullandığım Hunter IGT modelinde de aynı sistem çift parça ayak kullanıyordum ve 1.000 atış hiç tekrar sıfırlama yapma gereği hissetmedim.

XL 1100' ü Vortex ile değil de uzun süre kullandığım Hunter 1250 ile karşılaştırmak isterim. Hunter 1250' ye göre daha az teper, en az onun kadar isabetli ve kuvvetlidir. Kabzasından ötürü de kavraması keyifli bir tüfek. Gel gelelim çok uzun ve ağır bir tüfektir, desteksiz atışlarda gücünüzün kuvvetinizin yerinde olması gerekiyor. İllaki bir Diana Mod 54 değil ama fiyat / performans olarak verdiğiniz paranın hakkını verebilecek bir kaliteye sahip olursunuz. Tabii ben çok fazla atışta yapmadım ama dürbün sıfırlama maceramda ortalama 30-50 Mt. arası oldukça iyi sonuçlar aldım.

Bendeki tek parça (üstünde gelen ayak) ile yerinden oynamadığına göre sizdeki Yatagun Dampa evladiyelik olur ...