"V"ForHonor tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Geçen hafta edindiğim fakat fabrikasyon bir kundak zedesi sebebi ile değişim için yolladığım tüfeğimi bu gün teslim aldım. Henüz dürbün sıfırlamasını yapmadım fakat görüntü olarak zaten sevdiğim Galatian serisi tüfeğim dürbünle acayip bir görüntü oluşturdu.

O-ringleri Sprey Silikon (koşu bantlarında kullanılan) ile güzelce temizledim ve metal aksamı da WD40 ile güzelce silerek temizledim. Fabrikasyon olarak baya kirli geldi kerata ve bu arada dürbünle birlikte tüfek Hatsan' ın plastik çantasına sığmıyor. Dürbün dolayısı ile çanta kapanmadığından sanırım Gamo tüfek kılıfını kullanacağım.

Genel amacım tahribat ama sıfırlama sonrası bir grupman paylaşırım kısmetse g;$i

The content cannot be displayed because it is no longer available.
    The content cannot be displayed because it is no longer available.
    ...

@karamurat ben de jsb 18.13 kullanıyorum hep. Muhtemelen temizdir. Namlu içinde kalan pas sökücü kalıntısı namluya zarar vermez mi? Sadece bakım için hangi yağı önerirsiniz tercihen aksuav.com da bulunan?

@"V"ForHonor pcp tüfeklerde temizleme keçesinin arkasına saçma eklememe gerek yok değil mi?

Pcp' lerde yüksek hızda piston çarpması olmayacağından zararı olacağını sanmıyorum. Yinede bu işte daha tecrübeli arkadaşların ne diyeceği de önemli.

Pcp namlu içi temizliği adına farklı sistemler var ve youtube' da buna ait videolara bakmakta lazım. Aslında en basiti namluya bu FX keçelerden bir tanesini sürmek olurdu ...

SpotOn 18,5 grain saçma ile yaptığım tahribat atışları da hayli etkileyiciydi. Jsb 15,89 gr saçma ile soda şişelerini vurduğumda bazen şişenin ağız kısmıyla dip kısmı ikiye ayrılırken spoton 18,5 grain saçma şişeyle temas ettiği anda tuzla buz yapıyor. jsb ile atış yaptığımda şişe kırıldığında altta kalan yarım kısma tekrar atış imkanı bulurken, spoton 18,5 grain şişeyi darma dağın ettiği için böyle bir imkan vermiyor. Ayrıca şişenin patladığı anda çıkardığı ses de ayrı bir haz veriyor insana. Tavsiye olunur.

Hocam şişenin paramparça olması ona ulaşan pelletin yavaşladığı anlamına gelmez mi? Örneğin 500 FPS ile şişeye ulaşan bir pellet şişeyi patlatırken, 1.100 FPS ile aynı mesafe ve aynı pellet şişeyi patlatmadan delip geçiyor.

Yanlışım varsa düzeltin lütfen ama ben böyle tecrübe ettim ?( . Aynı zamanda tahribatta kullanılan pelletlerin mukavemeti de önemli sanırım. Yumuşak pelletler özellikle tahribat söz konusu olduğunda daha etkili olsa da delip geçme konusunda çok başarılı değil ...

Bende de o Fx keçelerden var ve 3-5 senelik, halen pakette 60-70 tane duruyordur.

Pistonlu silahımı temizlerken pistonun boş atışta zarara uğramaması için keçenin arkasından 1 tanede pellet yükleyerek atış yapıyordum. Tabii öncesinde namlunun için biraz yağ ekliyordum ve bunu 2 kere tekrarlıyordum. Bende genelde AA, FX, JSB, H&N gibi pellet markaları dışında namluya pellet sürmem ve o sebepten şimdiye kadar çok kirlendiğini görmedim. Henüz Pcp tüfeğimin namlu içini hiç temizlemedim ama buna benzer bir sistem izlerim sanırım.

O-ring yağlama işini de sanırım koşu bandına sıktığım Sprey silikon gres ile yapacağım. Henüz yapmadım ...

Ben nem için şu bilgisayar parçalarının yanında gelen içi (sanırım kaya tuzu) dolu ufak poşetleri kullanıyorum. Tabii yeterli gelmediği yerde ise;

http://www.hepsiburada.com/miss-flora-ort…5-p-HRMAR090835

linkteki üründen bulunduruyorum. Birde silahı kullanım sonrası veya uzun süre kullanmayacaksam mutlaka WD40 ile silerek kaldırırım.

Antalya' da olduğumdandır sanırım ne zaman bir tüfeğimi kılıfı dışında sakladıysam hep korozyona uğramıştır. Kılıfsız kullanmamak taraftarıyım ...

Bende çıktığı günden beridir Galatian modelini tasarımından ötürü çok beğenmişimdir ve bu hafta bana da Galatian I RG almak nasip oldu.

Talihsizlik eseri sanırım kundağında yanında gelen dürbün ayağının zedelemesi sonucu ufak bir hasar oluşmuş ve tüfeği değişim için geri yolladım. Sanırım Cumartesi günü yenisi elimde olur. Bu arada tüfekle birlikte bütün PCP aksesuarlarının (Scuba, dolum aparatı, moderatör, Scuba taşı, taşıma aparatı, tüfek sehpası) + güzel bir dürbünün bana maliyeti ortalama 3.500 TL' yi buldu.

Hasarlı kundağı olan modelle sağ olsun AksuAv Yusuf bey' in önerisi ile 90-100 kadar pellet attım. İlk olarak moderatörsüz sesini çok bulsam da, moderatörü taktıktan sonra ses neredeyse sıfırlandı. 100 bar' a kadar rahat 3 şarşör atılabiliyor ve bu benim için yeterli geldi.

Önümüzdeki günlerde kısmet olursa atışa gideceğim. Her ne kadar Benjaminim kıskanç kıskanç baksa da sanırım onun pabucu dama atıldı :/ ...