Dün dayanamadım öğlen 1 gibi müsait bir alana gittim. Gittiğim yerin bir tarafı belediyenin moloz-çöp yığma alanı, diğer yanı yeşillik-ağaçlar. Çöp kısmında şişe, fayans, tuğla, klozet, pvc borular v.b. herşey vardı. Oturduğum yerden 40-50 metre içinde kırdım şişeleri. Zaten kırması normal. Şişe kırmak pek keyif vermiyor, ateşli silahla da şişelere atmam, çünkü o bölgelerde aç sokak köpekleri ve başka hayvanlar geziniyor.
Sonra bildiğimiz kırmızı tuğla, gaz beton benzeri hafif-beyaz tuğla ve köpek kafa tası buldum. Bu hedeflerin hepsini 35-40 metreye kadar değişik yerlerden vurdum ve pelletler hepsini deldi. Hızı sebebiyle kırmak, parçalamak yerine kolayca deliyor. Spoton Match'dan bişey anlamadım, düz olduğu için daha kırıcı olur diye düşündüm ama su dolu pet şişe, tuğla, kemik v.b. malzemeleri diğerleri gibi deldi sadece.
50 kadar atış yaptım, daha önce havalı tüfek kullanmamış biri olarak net bir şekilde anladım ki oyuncak değil bu tüfekler. Amerikan Ar-15 tüfekler 5,56mm mermi çekirdeğini 200-300 metredeki hedefe delici bir güç ile ulaştırmaya çalışıyor. Bu tüfek de 40 metrede basit malzemeleri delmeye yetiyor.
Hedeflerimden 1-2 tanesini fotoğrafladım. Daha sonra sistematik şekilde test atışları yapmaya çalışacağım. Uygun olduğumda 2 sığır kafatası götürüp, farklı mesefelerden deneme yapıp pelletleri denemeye çalışacağım. Pelletler albenini kutularıyla çerez gibi, hepsini alası geliyor insanın ama optimum çıkış hızı ve gramajla en enerjili atışları yapmak isterim.