KadirGünay tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Sıcak havanın hıza olumlu etkisi olduğu bilinen bir gerçek. Ancak namlu ucundan çıkan pelletin 5 cm sonra ölçülmeye başlanıp 30 cm sonra ölçüldüğü kısacık yolda bu kadar fark görmemiz normal değil gibi. Bu havanın yoğunluğundan çok soğumayan hatta ısınan bir tüple, ve genleşen metalle(dolayısıyla valf vs.) ilgisi olaması daha muhtemel geliyor kulağa. Saygılar.

    Est. özür dilenecek bir durum yok. İnsanız sonuçta ^^ Glad evde scuba ile doldurulupta gidilebilir. Tabi imkanınız varsa. Demek istediğim siz nasıl ki pompa ile keyif alıyorsunuz , küçük tüp hacimli modelleri beğenip keyif alanlarda vardır. Malımızı hepimiz överiz ama başkalarınınkini yererek yapmamalıyız diye düşünüyorum.

    Siz hayvanı indirmişsiniz . Sonra gidip dürtmüşsünüz. Ayakkabınızı ısırmış. Ayağa kalkacak kadar mecali yokmuş. Bundan sonra sıksaydınız dedim. "Atış yapıyorum , o an aklınıza ne gelirse onu uygularsınız " dan kastınızı anlamadım. He diyorsanız ki "ben böyle yaptım " bende tebliğ ettim. Gerisi sizin hür iradenizde. Saygılar

    1:Kaliteli bir 2-6x32, kalitesiz 6-24x50 den iyidir.
    2:Yüksek zoomlarda atış zorlaşıyor. 32x olupta 16dan fazla kullanmayan çok kişi var
    3:Büyük ön mercek daha aydınlık ve daha ağır demek.
    4: Dampasız dürbün çok can sıkar
    5:İkinci eller tanıdıktan alınınca çok çok karlıdır
    6:gümrük işleri daha da zorlaştı

    Biraz değişik bir cevap stili oldu ama umarım yardımcı olur. ½bay£bay`;

    Şimdi biri konu açarsa hayatımın en doğru kararı Scuba diye. ;şrofls;. "Ya pompam olsaydı yarım saat pompala dur. Kalp hızın 150 , tansiyon 18/10 , kollarda bacaklarda kramplar ,atış yapmak canım çekti ben pompa yapıyorum, daha dolmadı kaç kere mola vercem vs. vs. Durum bu merkezde olsaydı tüfeği kullanmak için body ye gitmem gerekli , sadece kabotaj bayramlarında kullanırdım herhalde. Sözün kısası pcp alacak arkadaşlar scubayı bir kez daha düşünün. " Nasıl oradan kulağa hoş geldi mi ? ;şrofls;.

    Şu anda para biriktiriyorum zaten. Ama Glad için. Bir sorum daha olacak. Eskiden FX kompresor üretiyordu. Hala devam ediyor mu yoksa kaldırıldı mı. Çok basit ama kullanışlıydı bir arkadaşımda vardı ve çok memnun olduğunu söylüyordu. Almanyadan kesin dönüş yaparken tüfeği komp. falan hepsini getirmişti.

    Regülator den amaç hız değildir ki bu kadar çok hıza değinmişsiniz. Regülatörde ilk amaç stabilitedir. FX ler gördüğümüz en stabil tüfekler olsalar da ; Regülatörlü bir Hatsanın stabilitesini yakalayamıyorlar. Tabi isabet kalite gibi unsurlardan dolayı AT44 e fark atar ama regülatörlü bir FX e de kimse hayır diyemez. Stabilite benim için şart.Sırf bu yüzden Scubaya bağlı atış yaomak zorunda kalıyorum. Halbuki 600 cc ve regülatörlü bir Glad olsa of off ^^ Aslında Glad olsunda ona bile off ;şrofls;.

    Kral magnum havalı tüfeğini çıkarttığında almış kullanmış, hatalarını bulmuş ve firmaya güzel bir dille iletmiştik. Daha bu forum kurulmamıştı. Ama pek kaale almadılar. Üzerine düşüp denileni yapsalar, şu anda bulundukları noktaan çok daha iyi bir konumda olurlardı. Ciddiye almadıkları havalı tüfeklerden, hatsan gibi bir firmanın pcp silah vs üreterek ciddi para kazandığını görmüyor olamazlar herhalde. Temennimiz, taklit ediyorlarsa hakkını vererek taklit etmeleri. Kendilerince fantezi üretip silahların canına okumasınlar. Ne görüyorlarsa onu yapsınlar kafi. Mesela namluyu dışarıdan ithal etse, gövdesini kendisi üretebiliyor, 3 te bir fiyatına cfx in yerlisine aynı hatta belki daha iyi isabetle sahip olabilir hobiye yeni başlayan arkadaşlarımız. Ama yapmazlarsa da keyifleri bilir, yapacak birileri çıkar elbet.

    20 Aralık 2006 tarihinde yapılmış bir inceleme

    http://forum.havalisilah.com/viewtopic.php?…&hilit=kral

    O günden bu güne bir ilerleme olmadığını görmek (tüfek anlamında) üzücü. Yetkililerle bizzat görüşülüp eksikleri yanlışları da bildirildiği halde pek de bir gelişme yok.

    ;d;;d;;d; Saygılarımla

    Zevkler ve renkler tabi. Bana göre tüfekte büyük hacimli tüp olması avantaj ancak regülator görevini kesinlikle görmüyor. Milletin çelikten yapıp 250-300 gram daha ağırlaşmasını göze alarak taktırdığı regülatörü FX 75-100 gramda çözer. İşte o zamanda tadından yenmez.Tabi bu haliyle bile mükemmel heleki Türkiye piyasasında en iyi marka. Keşke regülatorü de olsa da başka tüfeklere markalara ihtiyaç kalmasa diyorum bazen.

    Bakın ben anlatamıyorum sanırım. Yapılmaz demiyorum zor diyorum. Ağzımdan yapılmaz kelimesi çıkmadı hiç dikkatli okursanız görürsünüz. Ayrıca 100 metrede de iki atış aynı delikten geçebilir. Ben diyorum ki 10 metrede 5 atış tek delik zor. Ben buna başarılı grupman diyorum. Sizin grupman dediğiniz şey 100 metre 5 atış ctc 30 cm ama ikisi aynı delik mi ???

    Birde bu agresifliğe gerek var mı. Kimseden ne kanıt istiyorum ne de başka birşey. Herşeyi başkasından beklemeyin derken neyi beklediğimi söylermisiniz. Siz sonuca berbat dediniz kabul. Ama tek delik deyince merak ettim. Şimdi Sideprensi 300 metrede vurdum dese ve video resim hiçbirşey eklemese kim inanırdı. Gerçi hala inanmayanlar varmış bu bariz atışa da neyse.Zormuş ama oluyormuş değilmi. Üstüne birde inanmayan benden beklemesin gitsin kendi yapsın, adam gibi atan vurur vs vs gibi saldırgan laflar etse burada olmamızın anlamı ne?

    Birde cevap bana olduğu için mi bir kişi bile bu duruma (herşeyi bekleme + git kendin ya vs) birşey yazmamış. Yoksa gerçekten herkes böyle mi düşünüyor.

    Kadir bey sizin namınızı duymayan kalmadı. Ne kadar iyi bir atıcı olduğunuzu herkes biliyor. Ama benim demek istediğim 10 metre canlı tek delik görmedim. Video da görmedim. Varsa kendine güvenen yayınlasın herkes görsün. Ben yapılmaz da demiyorum. Sadece bana çok zor gibi geliyor. Bu güne kadar yayınlanmadığı için nasıl eva için grupman yapamaz deniyor. Bende 10 metre yaylı ile canlı performans tek delik zor diyorum.