KadirGünay tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    10 metre tek delik böyle bir yaylı ile zor. Hatta çoğu yaylı ile. Hangi pelleti kullanırsanız kullanın. Varsa kendine güvenen canlı bir performans sergiler 5 atış. Bizde ilk defa görmüş oluruz.

    Yay tepmesi gibi bir olay olmadığından tıpkı bir PCP tüfek kullanır gibi tepmesiz kullanabiliyorsunuz.


    Gasram diye tabir edilen tüfeklerde de tepme vardır. Ancak yay eskimesi olmadığı gibi gasramde oluşacak bir kaçak durumunda çok daha fazla tutarda masraf yaparsınız. Yayı değiştirmek daha ucuz. Ancak gasramler daha stabil atış yapar. Hala getirtmeyi düşünüyorsanız elbet yardım eden birileri çıkacaktır.

    Demek istediğim şu ki Patriota güç arttırımı konusunda modifiye yapılmıyor mu. Neden öyle bir halde üretmezlerki, o saatten sonra ne yaparsan yap boşuna olmalı. İsteyen gücünü düşürsün. Ama artırmaya gerek duyulmasın. Öyle bir güç sınırında üretilsin ki, ondan sonraki güç artırımları ya yayı yada isabeti olumsuz etkilesin. Bunu siz isterseniz yapabilirsiniz. Eminim bir çok silahınız bu durumda. Siz maximum verimi elde edecek hale getirebiliyorken bunca mühendis, malzeme, makine, teknik varken neden yapmazlar. Fazla güç istemeyenler için denilebilir ama aynı isabeti yüksek güçte almak mümkünse sanmam kimse düşük güç istesin. Tabi yaylılar için konuşuyoruz. Pcp lerde stabilite,atış sayısı gibi başka şeylerde giriyor işin içine.

    Şunu yapsak bunu yapsak ciddi masrafa yol açar ve sonuç alınabileceğine inanmıyorum, ancak bu silahta solid pelet kullanılırsa bu sorun ortadan kalkar diğer türlü klasik peletlerle çok zor, zaten bu silah aşırı hassas atışlar ve gurupman yapabilmek için üretilmemiş, amacı belli, yani amacına göre güzel tüfek ve sende bu silahın üretilme amacı doğrultusunda büyük hedefler için kullanacaksan güzel bir silah.

    Ancak bu kadar anlaşılabilir ve gerçekçi anlatılırdı. Ağzınıza sağlık. ;d;

    Uyarması benden. En iyisi bilen biriyle birlikte açmaktır. Böylece biryerden başlayabilirsin. Ama yay sökme aparatı olmadan tırnak parmak yaralayanlar oldu. Yayı geri takamayanlar oldu. Tetik grubunu toplayamayanlar oldu. Üstelik inceleme resimlerine bakarak yaptıkları halde. Bilmem anlatabildim mi.

    Merhaba arkadaşlar. Bir AR6 kullanıcısı olarak müsadelerinizle ben de konuya dahil olmak istedim. Fx Markası Türkiyede satılan silahlar içinde kalite ve isabetlilik açısından en tatmin edici olanlardan. Ancak Evanix'i bu kadar kötülemenize de bir anlam veremiyorum. Bidefa ben, AR6 + Pompa + Dürbün + Kılıf + 1 kutu da pelet'i 1500 TL'ye aldım. Ancak T12'yi araştırıyorum, sadece silah 1800 TL. ki aradaki fark da hiç azımsanmayacak bir miktar. Hatta ahşap kundaklı olanı 2250 TL. İkincisi havalı silah konusunda çok fazla teknik bilgim yok, farklı peletlerle farklı mesafelerde gurupman denemeleri yapmadım ama şu anda kullandığım AR6 ile 100 metreden rahatlıkla boş fişek, roll-on şişesi ve madensuyu şişesi vurdum. Açıkcası bu paraya, bu güç , bu isabetlilik ve bu estetik bana fazlasıyla yetiyor. Unuttuğum bir konu da şu ki, elini tetikten kaldırmadan 2. 3. 4. ... atışları yapmanın zevkide tabiki başka. Evanix AR6, PCP almak isteyen ancak, bu işe çok fazla para (doğrusunu söylemek gerekirse 1500 TL. bile çok fazla bir miktardı benim için) ayıramayacak olan arkadaşlara tavsiye edebileceğim bir tüfek. Ayrıca şunu da belirteyim, daha fazla para ayırabilecek olsam alacağım silah FX olurdu ama T12 değil Gladiator veya Revolution.

    ;d; ;d; ;d; Özellikle son cümle ;d;

    Öncelikle geçmiş olsun. Bence tüfeğinizi hiç sökmeyin. Bu garanti dışı kalmasına sebep olabilir. Ayrıca yaylı tüfekler ateşli gibi rahat sökülen tüfekler değillerdir. Bilinçsiz müdahaleler yaralanmalara sebep olabilir. Kaldı ki ustalar dahi bu konuda sıkıntı yaşamıştır. Yapmanız gereken tüfeği servise göndermek. Tabi inşallah diğer arkadaşlar gibi sorun yaşamazsınız. Bu arada polemik olacak biraz ama "Herşey servis hizmeti değil" cümlesi böyle bir durumda kifayetsiz kalıyor. Çünkü her silah bozulabilir ve servis herşey olmasada az şey de değildir. Kati fikirleri ile yönlendirme yapan arkadaşların, 2 saattir yardım bekleyen arkadaşımızı arıza durumunda yönlendirmelerini beklerdim. Saygılar