TexWiller tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Beğendiğiniz alacağınız silahı siz yinede iyi inceleyin hangisini alırsanız alın aynı güçte aynı çalışma prensibinde olmayacak. Siz teknik verileri iyi inceleyin ir çok tanıtım videosu izleyin ve karar verdiğiniz silahın ne tür tipik sorunları olduğunu araştırın. Ben size " Colt Single Action Army 45 US Marshall 7,5" Limited Edition" tabancanın tipik bir sorununu söyleyeyim forumda da daha önce konuştuk co2 tüp yuvasındaki oringlerin orada gaz kaçağı oluyor. Forumda bir arkadaşta vardı ismi aklıma gelmiyor şuan gelince yazacağım kendisiylede görüşüp fikrini alın derim. Yok ben bunu beğendim her seferinde ben horozu hareket ettiririm diyorsanız o sizin bileceğiniz şey tabiki.

Yalnız horozu çekerken çıkan ''klik'' sesi çok güzel :)

Selamlar, bir süredir siteye girmemiştim. Yenilik hayırlı uğurlu olsun, yapanların eline sağlık.

PC den giriyorum, Windows , Chrome. Sorun yok,

IPad de sorun yaşadım, kendi hesabıma giremiyorum. Sağ üst köşedeki ikonu tıklıyorum ama nafile. Elimdeki Ipad ilk çıkanlardan , acaba eski sürüm olduğu için midir?

Ben kullaniyorum , gercekciligi baya iyi, Blowback eh iste, ama 60 atis yaparsiniz. CO2 tup koyma sekli cok basarili , Sig Sauer tarafindan verilen lisansla Japonyada uretiliyor. Bir de siyahi var. Ancak iyi grupman beklemeyin pek, en zayif tarafi o bence. Gez ayari da yapamiyorsunuz

Aynı problem benim KWC P-08 de oldu. Yağ ile alakası yok. Hiç yağlamamıştım. Üstelik ne zaman seri ne zaman tek tek atacağı belirsizdi, sinir bozucu oluyor. Servise gönderdim yapıldı. Arıza dışında çok beğendiğim bir replica. Blowback hissi gayet güzel. Grupmanı birçoğundan daha iyi.

Müsadenizle bu konudaki öğrendiğimi paylaşmak istiyorum, Master göz diye bir kavram var şöyleki; kolunuzu ileri uzatıp nişan alır gibi ilerideki sabit bir noktaya baş parmağınızı arpacık misali sabitleyin (her iki göz açık) sonra sağ göze kapatıp sol göz ile sonrada sol gözü kapatıp sağ göz ile bakın birinde parmağınızı tam hedefin üzerinde diğerinde ise parmağınızın hedeften kaçtığını göreceksiniz , parmağınızı hedef üzerinde hangi göz ie görüyorsanız o master gözünüzdür atışta o gözünüzü kullanmanız gerekir . Her iki gözde master göz olabilirmi ondan emin değilim.

Sağ göz kullanıyorum. Ancak bu konuda bir alışkanlığım var, tabanca için her iki gözümü aynı anda açık kullanıyorum. Böylelikle görme tarama alanınız büyük oluyor. Bir yerlerde okumuştum çalışarak kazanabileceğiniz bir alışkanlık. Bayağı faydalı oluyor.

ikisinin üst uste gelmesi çok zor bir ihtimal bana hic denk gelmedi belki 70-80 farkli dürbünde denedim. Sizin dediginiz gibi ust uste tesadüfen geldi bakarken turretle oynayin bozulup yine iki tane görmeniz gerekir. Siz muhtemelen göremiyorsunuz.

Evet bence de. Forumda artıkılı göremiyorum diyenler de belki birini görüp birini görmüyorlardı, bilemedim. Asıl olanı çok rahat görüp gölgesini göremeyince ... Bir deneyeyim , yazarım.
    Teşekkürler.

Konu hakında tüm yazılanları okudum ama hala bazı sorular var kafamda, bu arada incelemeler gerçekten müthiş, tebrikler.

1- Dürbünü ayna ile ayarlarken merceğin ayna yüzeyine tam paralel olması gerekir aksi durumda ayar hep yanlış olacaktır. İki dürbünümde güneş korumalı yani ön taraf açılı bitiyor. Kapaklarını takıp aynaya dayamak iyi bir fikir ama kesin ve güvenilir bir çözüm olamayabilir çünkü geometrik nedenlerden ötürü ön kapak oynayabilir. Bu durumda aynayı ters tarafdaki merceğe dayasak orası düz nasılolsa diye müthiş bir cinfikir ürettim :)) , henüz denemedim. Tabii düzlük sağlanacak ama artıkıl baya bir küçülecektir, gölgesi görünemeyebilir. Güneş korumalı dürbünler için başka yöntem önerisi olan var mı acaba?

2- Ayna yönteminde merkezden kaçmış dürbünü üzerindeki turretler yardımıyla merkezlediğimize göre tüfeğe bağladıktan sonra özellikle sağ-sol ayarına hiç ellememek gerekmez mi , çünkü yapılan merkezleme bozulacaktır. E grupman sağ ya da sol vuruyorsa ?
    Olurda turretlerle düzeltme yapacaksak optik merkezleme yapılmış bir dürbünle yapılmamış olan arasında bir fark kalmayacaktır diye düşünüp fikirlerinizi almak istiyorum.

Selamlar.

Turkishhunter aynisi gecen hafta bana oldu. Yeni tufek , 100 bara dusunce hadi hava basalim . Pompa Kral , ilk basista sorun yok 40-50 bara gelince tislama sesi yani hava kacagi ve basinc yukselmiyordu. Ses dolum ucu civarindan geliyor elime de hava geliyordu . Aldigim yere goturdum , pompanin hortum ucunu dolum aparati ile iyice bir sikistirdilar , e abi boyle yapmak lazim dediler ( el kitabinda el ile sikin yeter fazla zorlamayin diyor ) sorun cozuldu. Simdi gayet guzel basiyor. Bence hava kacaginin yerini tespit etmeye calisin once , bircok sebebi olabilir.