Hayırlı olsun, sonunda bir tüfeğinin olmasına sevindim. Benimde yaylılar arasında tipini en beğendiğim tüfek.
ambrosia tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Eski bir çalışmalarımdan olan bu moderatör daha sonra yine sizler tarafından geliştirilebilir. Şu anda kullandığım çok daha iyi...
not: İlker Abi, şu senin, benim için yaptığın prof. mod. u yolla artık
-
Millet gider aya biz gideriz yaya... Destek olup ilerlemek yerine köstek oluyoruz. Sonrada yabancıların yaptıklarını dudak bükerek izliyoruz. Buyrun izleyelim...
http://s193.photobucket.com/albums/z230/st…nt=f020a297.pbw
http://s193.photobucket.com/albums/z230/st…nt=9cc6b487.pbw
http://s193.photobucket.com/albums/z230/st…nt=80cf4d53.pbw
-
Sideprensi,
Böyle bir şey deneme, gereksiz. İşin fantazisi sadece. Sana tavsiyem alacağın dürbün kesinlikle yandan paralaxlı olsun.
-
-
Bence senin tüpte kaçak var Tek dolumla nasıl yedin o kadar havayı ?
Yeni dürbünün şimdiden hayırlı olsun. Aldınktan sonra da, neyi, nasıl ve neresinden vurman gerektiği konusunda kendini geliştirirsin.
-
Maşallah Serkan Zımba gibisin valla. Hatta bakıyorum da kumpas kullanıyor, hedef kağıdının arkasına da delikler belli olsun diye fon koyuyorsun. Grupman işini sevdiğin belli oluyor. Hem atıcılık tekniğini, hem tüfeğini, hem de dürbün ayarlarını sindirmek için en güzel çalışmaları sergiliyorsun.
Yanlız kupması kullanırker, yaptığın grupmanda en uzak iki mermi arasını ölçersen tam değer elde edersin. Şöle ki 10 atış yaptın 9 tanesi 1 cm de 10. merminde 12 cm uzaklıkta olsun. Grupman 12-13 cm olur. Ölçüm yaparkende genel olarak "center to center" (merkezden merkeze) olarak ölçüm yapılıyor. Gerçi ben dıştan dışa ölçüyorum (ölçüm yaparken mermi deliğinin tam merkezden olup olmadığına kanaat getiremediğimden).
Cahit Abin ile kapışacaksınız anlaşılan
Mermi olarak ne kullanıyorsun ? (14,3 grain benjamin bu tüfekte iyi sonuç veriyor.Piyasada olmadığı için de Crossman Hollow Point i öneririm.)
-
En son atışa gelemediğime şimdi yandım işte...
Cahit, acele etme istersen önce bir bakalım. Ne nedir ne değildir !?
-
Hayırlı olsun. Kazasız iyi günlerde kullanman dileği ile. Artık buluşmalara katılman farz oldu
-
Bu hafta baya verimli olmuş anlaşılan. Rüzgar sadece sağa sola değil aynı zamanda yukarı aşağıda da etkili. Çapraz esen bir rüzgar, (ön veya arka) merminin hızını da etkilediği için o da etkili olabiliyor. Hele bir de türbülans varsa işte ozaman eyvah eyvah.
Grupmanlar oldukça güzel Erdem Abi. Sıfırlaması da süper olmuş.
Tebrikler... -
Gözüne, tetiğine sağlık Erdem Abi,
Senin HW 100 ün namlusu halen daha üzerindeki namlu mu yoksa bir değişiklik geçirdi mi ? Neden mi soruyorum, denediğim HW 100 lerde biraz sorun vardı. Abi bir de daha büyük hedef kağıdı (50 metre için olanlar) kullanırsan grupmanın daha küçük olduğu gözükebilir. 3,7 cm 12 atış için oldukça iyi bence. Atış sayısı artıkça grupman yapmak daha zorlaşır (bilen bilir). Biz 5 li ve 10 lu grupman yapıyoruz. HW 100 ün şarşör 12 lik olunca, sende en son mermiye kadar hakkını verim diyorsun
-
Ses üstü atışlarda, merminin titremesi, merminin aerodinamik yapısı, merminin yivset ile havadaki tur sayısı v.s. derken, Vasilinin kullandığı Air Arms s410 xtra FAC Super Modifiye 360 m/v gibi bir hıza sahip. High Power başka markalar için geçerli olan bir sıfattır. Kullandığımız Air Arms xtra FAC olarak bilinmektedir. (FAC : Fire Arm Certificate)
Namluyu terk eden mermi çok kısa bir süreliğine ses üstünü (supersonic) aşıp yine ses altına (subsonic) olarak hedefine devam etmektedir. Kullanılan mermiler de gördük ki AA 16 grain (domed head) rüzgarsız havalarda cidden kayde değer grupmanlar çıkarıyor. Yine rüzgarlı bir havada yapılan ses üstü atışlar ile ilgili bir video da aşağıda. Ses üstü atışlar ile ilgilenenler sitemizde bir çok bilgi ve tecrübeyi bulabilirler. Ben ve diğer arkadaşlar ise ses altı atışları daha çok tercih ediyoruz. Bunun sebebi de yapılan modifiye sonrası tüfeğimizin gücünün aynı zamanda kısılma imkanının da devamlığını sağlamaktır. Bu bir tercih meselesidir. Bazı markalar ses üstü atış yapabiliyor ancak 50 metrde ki grupmanlarının bile 5-10 cm olduğunu izledik/gözlemledik. Havalı silahlar için ; her tüfek (namlu özellikle), her mermi ve yine her atıcı için ses üstü atışlar geçerli değildir.
Super Sonic atışlarda, şu anda 200 metre ve üzeri denemelerimiz devam etmektedir...
-
Ben çok takdir ettim hocam sizi. Atış yapmış, grup çalışmış, test etmiş ve fotoğraflara bizlere sunum yapmışsın. O tüfekle atış yapmak zaten başlı başına zor gözüküyor. Pompayı, gücü geçtim. Bir kere kaynak noktası bile sorun teşkil edecekmiş hissi var.
Ellerine, emeklerine sağlık.
Kağıt hedef olsa daha güzel olacak ama bu seferde oldukça fazla dikkat çeker.
Tebrikler legolas...
-
Elinizde daha iyi malzemeler olsa, daha iyi işler çıkaracağınız aşikar. Tebrikler...
-
Nazik yorumlarınız için herkeze teşekkürler...
-
Öncelikle iş PCP de değil. PCP olmayan tüm tüfeklerde de atış tekniği ve kaliteli muhimmat ile de güzel grupmar yapabilirsin. Bir kere kullandığın mermi hepten fiyasko. O mermi ile PCP ile de pek bir şey yapamazsın. Leblebi at daha iyi...
-
Daha hayırlı olsun ben talip olmak isterim kaça diye yazarken yeni mesaj gelmiş ve motor satışmış Cidden çok hızlı aletler bunlar. Hem sürerken hem satarken çok hızlı gidiyor
-
O ring sorununu bende Air Arms da bir kere yaşadım. Keşke bende sizler kadar atıcılığın yanı sıra mekanik olarak anlasam yada merak salsam. Hani derler ya "adam sadece atıyor" . Her ne kadar mekanikten anlamasamda, şu "bırnn" sesi benim bile dikkatimi fazlası ile çekiyor. Ama Lothar Walther durumu kurtarıyor. Cahitin sahip olduğu iki tüfeğe oranla, çıkardığı grupmanlara bakacak olursak, Raider ağır basıyor. Umarım, Cahit in tüfeği güvenilir ellerde (Vasili Zaitzev) sonra daha iyi işler çıkarır.
-
Uygun tüfekler, kaliteli muhimmat ve çalışma ile neden olmasın? Bu tür atışların Dünyada biz Türklerinde olduğunu, hatta üst seviyelerdeki atışlarımızın olduğunu göstermek haklı grur kaynamığımızdır.
-
Teşekkürler.
Bu video biraz eski tarihli. Umarım yakında daha küçük grupmanlar yaptığımız atışlarımızın da videolarını çekeriz. (Cahit Keskin hem atışları ile hemde çekimleri ile burada devreye girer diye ümit ediyorum)