Şu anda Air Arms s410 xtra .22 ile "Hawke 4-12X50 Refleks" sabit paralax kullanıyorum. Bu dürbün ile 170-180 metredeki hedefleri çok rahat görüp vurabiliyorsunuz.
Bende yüksek ölçekli bir dürbün almayı düşünüyorum. Yarın bir gün de olumsuz yazı yazan arkadaşlardan da "o dürbün bende de olsa, ben de vururum" gibi cümleleri duyar gibiyim.
Ancak unutmamak gerekir ki dürbünlerde amaca yöneliktir. Dürbün seçimi ile ilgili "sitemizde" yazdığımız bir yazıyı okumanızı nacizane tavsiye ederim.
Yine de özetleyecek olur isek ; Hawke yi desteksiz, ani nişan alma hallerinde kullanmaya devam edeceğim. Yüksek ölçekli dürbünü de FT (mesafe tahmini) ve uzun mesafe (destekli) atışlarımda. Yüksek ölçekli dürbünler desteksiz atışlar için pek uygun değildir. (ağırlığı ve 24X de dahi atışın çok zor olması)
Amacım ; 100 metre ve üzerinde grupman yaparken en fazla 24X ile hedefe atış yaparak daha küçük gruplar yaparken aynı zamanda, atışlarımı tamamladıktan sonra da hedef kağıdındaki mermi izlerini, hedef kağıdının yanına gitmeden görmeyi amaçlıyorum. 12X ile 100 metre grupman atışlarımda hedef kağıdını net görebiliyorum. Ama hedef kağıdındaki bazı mermi izlerini görmek zor oluyor. Her seferinde de 100 metre gidiş 100 metre geliş ve ortalama 20 tur cidden yorucu olabiliyor (4-5 km. arazi şartlarının zorlğunuda eklersek 7 km) . Bu şekilde iki dürbün kullanmayı düşünüyorum.
İlgi duyan arkadaşlara fikir verebilmek için bu tür yazıları yayınlıyoruz. Hatsanların üzerine bu tür dürbünler takılırsada dürbüne ayıp olur (The Night Hawk) fikrine de sonuna kadar katılıyorum. Denemeden, ezbere yapılan yorumlar yerine, herzaman sonuna kadar test eden kişilerin yorumlarını okuduktan sonra yorum yapmanızı diliyorum. Bu başlık altındaki dürbün yazımın amacı da, konuya yabancı olmayanlar için ;Nikko ya alternatif bir dürbün sunmak idi.