ambrosia tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Airbow,

Youtube açıkken izlemiştim. Bence airsoft,paintball ve okçuluk ile ilgilenenler için oldukça güzel bir buluş. Compound bow a da heves sarmıştım ancak maddi imkanlardan vaz geçtim. Bu tür hobileri ülkemizde geliştireceğimize ancak gülüyoruz ne yazik ki...

Süper ! Kullanım ve koku olarak nasıl acaba... Sitede benim gibi birinin daha olmasına sevindim..tek home madeci ben değilim demek ;şrofls;.

Ben bu işlemi tüfeğime yapmaya cesaret edemem tabi. Başka alternatifler peşindeyim...

Serkan eline sağlık güzel grupmanlar. Çalıştıkça daha iyileri de olacaktır, eminim. Hem grup çalışmış hemde bilgilerini paylaşmışsın. Nacizane bir kaç tavsiyede bulunmak isterim ; ilerleyen zamanlarda hedef kağıtlarını yarım değil de A4 olarak çalışabilirsin. Mermi olarak da rüzgarsız havada Benjamin 14,3 grain (malesef piyasada yok) bulabilirsen denemeni tavsiye ederim.

1000 mi :!: OMG !

Test sırasında aynı gün bizimde aklımıza ilk olarak bu soru gelmiş ve seninde bildiğin gibi Defiant ların ölçüm tablosu .22 cal için aşağıdaki gibidir.

5.48mm (small) 14 grain.22 cal 

5.50mm (medium) 14 grain .22 cal 

5.52mm (large) 14 grain .22 cal 

Ve son olarak da

FAC sınıfı olan 5.52mm (large) 18 grain .22 cal 

FX,AA (JSB) nin de 4,52 mm olanlarınında satışa sunulması da 4,5 kullanlar için de süper bir haber.

Bize night vision verin Polat Abi de katılır, hep beraber sabaha kadar test yapalım Mustafa Abi ;şrofls;.

Hatsana değil ama Hatsanın satış polikitasına kesinlikle antipatiğim...Ayrıca sitede gözlemediğimde deneme yapmadan, sadece şekline bakarak sürekli Hatsanı öven arkadaşların varlığı ve herhangi bir yorum yapıncada direk olarak karşı çıkmaları da ilginç gelmeye başladı. Ben hedef kağıdına, yaptığı grupmana, istikrarına, isabetliliğine bakarak bir tüfeğin iyi yada kötü olduğu kanısına varırım. Benim için tüfeğin fotoları ne yazik ki bir şey ifade etmiyor.

Airgunsnipers nasıl Air Arms ile ön planda ise bana göre Airguntürk de FX ler başta olmak üzere BAM, Evanix gibi markalar ile ön plandadır. Sözün özü bana göre Airguntürk sitesi Hatsan kullanıclarının sitesi olabilir ama bir Hatsan sitesi olmamalı.

Bir zamanlar da Hatsanla domuz avı vardı. Bence net olmalı herkes. Tüfeğin durumu fiyatı belli, isteyen alabilir ama uydurma, gerçek dışı, kulaktan dolma bilgiler ile satış politakası yerine "bu fiyata bu tüfek" fikri ile kullanıcılarına ulaşmaları daha uygun olur.

Hani arkadaşımızı eleştirmek amacı ile yazmıyorum ama dikkat ediyorum da forumu gereği gibi okumadan yapılan işlemlerden sonra çözüm için yazı yazanlar veya soru yöneltenler oldukça fazla..
    Herhalde okumayı milletçe sevmememizin doğrudan bir sonucu....

+1

Forumdaki yazıları okumadan sorulan soruları şahsen cevaplamıyorum artık. Hep hazıra konmak yada aldıktan sonra fikir sormak...ne kadar yanlış ! Almışsın artık..bir bardak su içmek en güzeli...

Anlattığınız ve bahsi geçen bu tüfek için 10-30 metre mesafeler çok az mesafeler gibi gözüküyor. Bu kadar güçlü bir tüfeğin hakkını verip ,100 metre grupmanlarını ve 100 metre üzerindeki çeşitli hedeflerdeki tahribatını ve isabetliliğini görmek için sabırsızlanıyorum.

Oturarak tripod ile atış yapılması bana göre zor olsa da, rüzgarlı havada yaptığın grupmanlar çok güzel Polat Abim tebrik ederim. Kalp kalbe karşıdır misali ben senin yolladığın Dynamic 14,5 grain ile, sende benim yolladığım AA 16 grain ile deneme yapmışsın. Air Arms s410 xtra için ; Dynamic mi AA mı dersen, delicilikte Dynamic 14,5 grain i tek geçerim. Ama grupman (isabet/istikrar) açısından kesinlikle AA 16 grain (JSB exact 16 grain). Delicilik ve tahribat için Dynamic 14,5 grain biçilmiş kaftan. Bu gidişle denediğimiz mermiler arasında isabet/istikrar açısından, bizim ana muhimmatımız olan AA 16 grain kolay kolay değişmez. Neyi, nasıl ve neresinden vuracağımızı tek bir mermi çeşidi kullanarak daha net sonuçlar elde ediyoruz. Ne kadar çok mermi seçeneği o kadar çok kombinasyon...

AA 16 (15,9) grain = JSB exact 16 grain (yumuşak) = "Gelecek olan FX mermiler içinde aynı mermi diye düşünüyorum."

Dynamic 14,5 grain (aşırı sert)

[Resim Engellendi: http://img106.imageshack.us/img106/6896/dsc7127zr4.jpg]

[Resim Engellendi: http://img106.imageshack.us/img106/3337/dsc7132tw4.jpg]

[Resim Engellendi: http://img529.imageshack.us/img529/8680/aafield600je8.jpg]

Adam belgesel adamı :) Fotolar, anlatım süper...

Fatih bizi balığa götür, Fatih bizi balığa götür, Fatih bizi balığa götür, Fatih bizi balığa götür, Fatih bizi balığa götür, Fatih bizi balığa götür.. x;.z

Emeğinize sağlık. Grupmanlar güzel. Daha önce belirttiniz mi bilmiyorum ama anlaşılan namlu "Lothar Walther" .

Paylaşım için teşekkürler. Ayrıca Hatsanıın artık kendi vatandaşları içinde kaliteli ürünleri yurtiçinde satışa sunmasını ümit ediyorum.

Şu anda Air Arms s410 xtra .22 ile "Hawke 4-12X50 Refleks" sabit paralax kullanıyorum. Bu dürbün ile 170-180 metredeki hedefleri çok rahat görüp vurabiliyorsunuz.

Bende yüksek ölçekli bir dürbün almayı düşünüyorum. Yarın bir gün de olumsuz yazı yazan arkadaşlardan da "o dürbün bende de olsa, ben de vururum" gibi cümleleri duyar gibiyim.

Ancak unutmamak gerekir ki dürbünlerde amaca yöneliktir. Dürbün seçimi ile ilgili "sitemizde" yazdığımız bir yazıyı okumanızı nacizane tavsiye ederim.

Yine de özetleyecek olur isek ; Hawke yi desteksiz, ani nişan alma hallerinde kullanmaya devam edeceğim. Yüksek ölçekli dürbünü de FT (mesafe tahmini) ve uzun mesafe (destekli) atışlarımda. Yüksek ölçekli dürbünler desteksiz atışlar için pek uygun değildir. (ağırlığı ve 24X de dahi atışın çok zor olması)

Amacım ; 100 metre ve üzerinde grupman yaparken en fazla 24X ile hedefe atış yaparak daha küçük gruplar yaparken aynı zamanda, atışlarımı tamamladıktan sonra da hedef kağıdındaki mermi izlerini, hedef kağıdının yanına gitmeden görmeyi amaçlıyorum. 12X ile 100 metre grupman atışlarımda hedef kağıdını net görebiliyorum. Ama hedef kağıdındaki bazı mermi izlerini görmek zor oluyor. Her seferinde de 100 metre gidiş 100 metre geliş ve ortalama 20 tur cidden yorucu olabiliyor (4-5 km. arazi şartlarının zorlğunuda eklersek 7 km) . Bu şekilde iki dürbün kullanmayı düşünüyorum.

İlgi duyan arkadaşlara fikir verebilmek için bu tür yazıları yayınlıyoruz. Hatsanların üzerine bu tür dürbünler takılırsada dürbüne ayıp olur (The Night Hawk) fikrine de sonuna kadar katılıyorum. Denemeden, ezbere yapılan yorumlar yerine, herzaman sonuna kadar test eden kişilerin yorumlarını okuduktan sonra yorum yapmanızı diliyorum. Bu başlık altındaki dürbün yazımın amacı da, konuya yabancı olmayanlar için ;Nikko ya alternatif bir dürbün sunmak idi.

Tüfeğiniz hayırlı olsun.

Bu tür tüfekleri ilk sizin ağzınıdan duyuyoruz. Ancak bizler için önemli olan bu tüfeklerin "YURTİÇİ" satışının ne zaman olacağı, ve yine çok önemli bir konu olan (görüntü, fiyat, servis v.b. hariç) isabetliliği, etkili menzili v.b. gibi atışı/atıcıyı direk etkileyen teknik konular içinde, grupmanlarını da görmek isteriz. Gönül ister ki bu tüfekleri arazide hep beraber test edebilmek ve gerçekçi sonuçlarını tüm atıcı arkadaşlar ile paylaşmaktır.

Aslında hep "ülkemizde olanlar ile yetinelim" fikrine sahibim. Ancak, şahıs olarak tüfekleri getirtmek nerede ise imkansız iken dürbünlerde hani belki...Aşağıdaki fotolarda LYNX P10-50X60 ve Nikko 10-50X60 Diamond Sport un tüfek üzerinde nasıl gözüktüğünü merak edenler için.

EV2 - Nikko Sterling 10-50X60 Diamond Sport

[Resim Engellendi: http://img527.imageshack.us/img527/1552/dsc1930tm7.jpg]

Steyr LG 110 FT - LYNX P10-50X60

[Resim Engellendi: http://img140.imageshack.us/img140/4313/steyr20hp20ft20pic3pm3.jpg]

Steyr LG 110 (özel kundak) - LYNX P10-50X60

[Resim Engellendi: http://img92.imageshack.us/img92/5441/lg2020asc3.jpg]

Not: Oldum olasi iki ülkeyi hep karıştırmışımdır. Oysa biri hanyada biri konyada :whistling:

Ayrıca LYNX in kontak adresi de Günay Afrika... :him:s