ambrosia tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Vasili arkadaşımızın yaptığı mermi tutucu cidden çok başarılı. Forum başlığı altında devam etmemek adına bende kullanırken faydalandığım ancak evde nereye saklasam diye kara kara düşündüğüm pratik mermi tutucumu göstermek istedim. Vasili nin yaptığı şık mermi tutucunun yanında çok kötü duruyor ama ne yazik ki onun kadar becerikli değilim. Belki bu mermi tutucumu görür, halime acır da bir tane de bana yapar :)

Ayrıca forumda Pars arkadaşımızın esprisine cevap yazamadım ki konu dağılmasın diye. Bu sebeple burdan yazmak istedim. 10 metrede ne yazik ki şimdilik 4X ile sıfırlama yapabiliyorum. Umarım ileride daha yüksek zoomlarla da sıfırlama yapabilirim ;)

Buda benin dandirkten mermi tutucum. Plastik bidon içine tıkıştırılmış eski giysiler (çaput v.b.)

[Resim Engellendi: http://img399.imageshack.us/img399/4302/dsc6919hv9.jpg]

[Resim Engellendi: http://img399.imageshack.us/img399/372/dsc6917ll4.jpg]

Arazide 10 metre sıfırlamada 4X ile çekilmiş bir görüntü. Umarım yeterli teknik bilgi ve ekipman ile 100 metre grupmanlarımızı yaparkende dürbünden nasıl gözüktüğünü çekebiliriz...

[Resim Engellendi: http://img237.imageshack.us/img237/7652/11483065ag0.jpg]

Elinize Sağlık, baya bir uraşmışsınız. Geçenlerde bende bir tane yaptım, ama sizin ki kadar estetik olmadı. Namludan çıkan bir mermi ile de atış yaparsınız ama isabet ne kadar olur işte o şüpheli. Dolayısı ile mermilerin deforme olması benim için hiç sorun değil. Çünkü, atış yaptığım mermi ile bir daha atış yapmıyorum.

Demi Erdem Abi...Var da var..

E hani bize var mı...? Ayrıca sideprensi seçtiğin dürbün, bana havalı tüfeğe gitmez gibi geliyor 10X65 ATN :) Görüntü herşey değil..;)

Yok beni rüyanda bu dürbünle görmek istersen o ayrı... ½bay£bay`;;lol;

Bakın biz geçen hafta Defiant ve Logun mermileri de test ettik. Öyle yazılanlar ile olmuyor işte. Her tüfeğin her namlunun mermi seçimi vardır. Yabancı sitelerde mermilerin reklamını (firma v.s.) yapanlar değil, mermileri bizzat test ederek tecrübe edinmiş kişilerin gözlemlerine önem verirseniz hem boşa zaman, hemde boşa para kaybetmemiş olursunuz.

En güzeli yazılan yorumları kendinizin de test etmesidir.Arazide deneme şansınız yok ise de tecrübeli kişilerin bilgileri size ışık olabilir.

Bizlerde yabancı sitelerin yazılarını okuyor anlamaya çalışıyoruz ama bunu yaparken firmanın reklamlarını değil. Örneğin ; herhangi bir sitede merminin fotoğrafı ve yanında yazılan yazıları değil, pyramid air da Tom Gaylord gibi v.s....Ülkemizde de bu işin kompetanı sevgili Ülkü Abi, Kemal Abi, Mustafa Abi v.s. gibi...

350 metre deyince bende rüyamda yaşadığım bir olayı anlatıyım bundan 5 gün önce,
    yeni bir pcp tüfek çıkmış amborasa nickli arkadaşım ve ben tüfeği deniyeceğiz hedef 350 metre bira şişesi,yanlız ben amborasa nickli arkadaşın yüzünü hiç görmüyorum onun elinde yeni çıkan pcp tüfek var hedef noktaya nişan alıyor,bende hemen arkasında dürbün ile şişeye bakıyorum #hims arkadaşımız tetiğe basması ile kulağımın dibinde bir patlama sesi böylee güümm diye :!: yatakdan bir sıçramışım ne oluyor diye #hims hanım sordu was ist passiert sachatz diye #hims ne oldu diye sordu,dedim yeni bir tüfek çıkmışda 350 metrede bira şişesini kırıyormuş arkadaş ile onu deniyorduk dedim #hims;lol;

Eyvah eyvah... ;şrofls;. Rüyalarda buluşmalar başlamış... ;lol;

Raptor X in dürbününü ben çok beğendim. Tam benim tarzım ;) Paralax ayarındaki performansı, upper elevator (yukarı clik sayısı) , artıkılın inceliği/kalınlığı/netliği ve de zoom sırasında vuruş noktası ile alakalı bilgileri de paylaşırsa çok memnun olurum.

Dürbün alırken FOV (filed of view / görüş alanı) özelliğine bakarak bir fikir sahibi olabilirsiniz. Aslında ön mercek daha büyük olduğunda daha geniş bir görüş alanı görmek mantıklı. Geçen günlerde benim dürbün, 1" (25,4 mm) tube kalınlığına ve 50 mm ön mercek capına sahipken başka bir 42 mm ön mercek çapına sahip ancak 30mm tube kalınlığına müneasır dürbün (belki daha da fazla ! Termopl ile Hızlı hangi dürbünden bahsettiğimi anlamıştır) ile aynı büyütme oranında (12X) daha geniş bir alana (FOV) sahip olduğunu farkettim...FOV bence, hem ön mercek, hemde tube kalınlığı ile alakalı bir durum.

Ben dürbün seçiminde pek FOV'a açıkçası bakmıyorum :) Zaten sahip olma, bütçe v.s. ile alakalı, kısıtlı dürbün seçimleri varken birde FOV' u kriter olarak alırsak hiç dürbün alamayız ;şrofls;.

OO hayırlı olsun..Sonunda kavuştun demek. ;d;:thumbup:

Hemen hemen tüm dürbünler Çin de üretiliyor ki. Hafife almamak lazım . 56/60 mm mercek çapı her ne kadar avantaj olsada 50mm mercek çapı dürbün benim daha çok hoşuma gidiyor. HW 100 üzerinde çok şık durmuş...

En kısa zamanda paralax ayarı ile mesafe tahmini ile ilgili yazılarını da bekliyoruz. :thumbup: