Mesela 9 lt tup aldın dıyelım , buda 9000 cc desek sılahın tup hacmı de 200 cc sen gerısını hesapla işte ortalama 45 kere falan dodurursun.Tup doldurma işlemi cok ucuz taş çatlasın burda hava doldurtacak olursan 10 ytl istiyorlar 12 lt lık tupe ama azot doldurtacaksan fıyatı bılemıyorum.
Atıl sayısına gelınce raıder 10 lu ıel yanlıs hatırlamıyorsam ortalama 60 atış yapılıyordu yanlışım yoksa.
Tüpünüzün tamanını kullanacaksanız doğru ancak scuba tüpünüzde 100 bar hava kaldığında iş görmezliği de artacaktır.
airarms 7 lt lik tüp ile 8 kere dolum oluyormuş bence 45 dolum yapılmaz hw 100 ede 10 dolum yapılabiliyormuş.
scuba tüpü bu başlık altındaki açıklamam size kabaca bir örnek verebilir.
mesela 200 bar 7 lt lik tüpten tüfeğin tüpüne dolum yaptığımızda her dolum yapışımızda kullandığımız hava miktarına oranla basınçta düşer bu nedenle tüp içindeki havanın tamamı iş görmez ana tüp basıncı 100 bar civarına düştüğünde tekrar dolum yapmak gerekebilir.sanıyorum en ideali 300 bar'lık yüksek hacimli tüplerdir zira bunlar çok ağır olacaklarından yerlerinde sabit kalırlar
ben pcp kullanmadığımdan biraz kendi yorumlarımı kattım ama yinede en doğru cevabı kullanan arkadaşlar, üstadlarımız verecektir.saygı sevgi selam
Tüpün ağırlığı etkileyen faktör BAR derecesi değil kullanılan materyal ve hacmidir.
Scuba tüpleri konusunda uzman değilim gerçi, sadece bildiklerimi PCP alacak arkadaşlara faydası olur ümidi ile paylaşıyorum.
PCP kervanı büyüsün