ambrosia tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Mesela 9 lt tup aldın dıyelım , buda 9000 cc desek sılahın tup hacmı de 200 cc sen gerısını hesapla işte ortalama 45 kere falan dodurursun.Tup doldurma işlemi cok ucuz taş çatlasın burda hava doldurtacak olursan 10 ytl istiyorlar 12 lt lık tupe ama azot doldurtacaksan fıyatı bılemıyorum.
    Atıl sayısına gelınce raıder 10 lu ıel yanlıs hatırlamıyorsam ortalama 60 atış yapılıyordu yanlışım yoksa.

Tüpünüzün tamanını kullanacaksanız doğru ancak scuba tüpünüzde 100 bar hava kaldığında iş görmezliği de artacaktır.

airarms 7 lt lik tüp ile 8 kere dolum oluyormuş bence 45 dolum yapılmaz hw 100 ede 10 dolum yapılabiliyormuş.

scuba tüpü bu başlık altındaki açıklamam size kabaca bir örnek verebilir.

mesela 200 bar 7 lt lik tüpten tüfeğin tüpüne dolum yaptığımızda her dolum yapışımızda kullandığımız hava miktarına oranla basınçta düşer bu nedenle tüp içindeki havanın tamamı iş görmez ana tüp basıncı 100 bar civarına düştüğünde tekrar dolum yapmak gerekebilir.sanıyorum en ideali 300 bar'lık yüksek hacimli tüplerdir zira bunlar çok ağır olacaklarından yerlerinde sabit kalırlar ^^
    ben pcp kullanmadığımdan biraz kendi yorumlarımı kattım ama yinede en doğru cevabı kullanan arkadaşlar, üstadlarımız verecektir.

saygı sevgi selam

Tüpün ağırlığı etkileyen faktör BAR derecesi değil kullanılan materyal ve hacmidir.

Scuba tüpleri konusunda uzman değilim gerçi, sadece bildiklerimi PCP alacak arkadaşlara faydası olur ümidi ile paylaşıyorum.

PCP kervanı büyüsün ;d;

Elinize sağlık ancak tam randıman almak istiyorsanız, bir yay veya delikli bir boru üzerine sarılmış keçe, vileda bezi,sünger v.b. izalasyon sağlayacak materyal ile kaplayınız. daha sonrada en ucunu ortalama delik çapı 7 mm. olan conta, pul gibi bir malzeme ile de kapatınız. Daha iyi randıman alabilirsiniz.

neden?

Aslını ararsan daha "Neden" diye sorarak cevabını kendinde vermiş oldun :) Sana yaşanmış bir örnek vereyim o halde.

"Birkaç yıl öncesine kadar tanınmış tiyatroculardan biri, karşı komşudaki aşırı gürültüden şikayetçi olmuş ve evine gidip zili çalmıştır. Daha sonra çıkan tartışma sonucu, tanınmış tiyatrocu (işte burada 40 kere düşünmeden yapılan bir eylem!) eve gidip KURUSIKI tabancasını alıp yeniden o evin kapısını çalmış ve arbade yaşanmıştır. Evde bulunan şahıs evindeki gerçek tabancasını çekmiş ve tanınmış olan tiyatrocumuzu Hakkın Rahmetine kavuşturmuştur."

Kıssadan hisse...gerçek silah sahipleri (ki emniyet mensupları dahil olmak üzere) bıçak kemiğe dayanana kadar bekler. Ama kurusıkı silah sahipleri artislik yapmak adına bile hemen elini beline atar.

Ancak korunma amaçlı düşünürseniz de bence kurusıkıdan ziyade başka alternatiflere yönlenmekte fayda vardır. Yok illa korunma amaçlı yada sevmek adına ise de yasaların ön gördüğü tüm koşulları yerine getirisin ve ruhsatlı bir silahın olur.

Not: hugo avatarın da çok güzelmiş :) bende bunların bir önceki jenerasyonu vardı. Ne oynardım yaw.. :D

O da seni atıcı yapıyor işte ½bay£bay`;

Gerçi ordu mensubu sniperlar, avometre, cep PC/PDA (ileri seviyede), uydu bağlantısı v.s. falan taşıyorlar. Hatta dünyanın dönme hızını bile hesaplıyorlar X]#+,

Şaka bir yana tüfeğinin kundağının yanına not kağıdı yapıştırabilirsin yada yanında taşıyabilirsin.

Başka bir şey var gerçi. Örneğin 10 metrede sıfırladın. 100 metrede 14 cm aşağıya düştü ve 5 cm de sola kaydı diyelim. 1-2 seferde kaç clik alman gerekli cep telinin hesap makinası ile hesaplayabilirsin.i

Isaac Newton u burada saygı ile anıyoruz :)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm…C_Cambridge.JPG

Basit olarak :)

1-Hedeflerin sabit ve durağan ise veya grupman çalışıyorsan 50 metrede ise ; dürbünün clik ayarları ile yapabilirsin.

2-Hedeflerin değişken ve hareket halinde ise de ; 10 veya 25 metreye sıfırlama yapman ve atış yaptığın mesafeye oranla, merminin düşme mesafesini tahmin ederek, aşağı veya yukarıya doğru nişan alman da yine en sağlıklısı. (POI : point of impact)

+1 :thumbup:

Pirana ile raptor X ne güzel açıklamışlar. Bu açıklamaların üzerine bir şey yazılmaz gerçi, bende bir kaç dip not vermek istedim.

10 metreye net sıfırlama yapabilirsiniz. Ancak, 50 metreye, net bir sıfırlama yapmak çok daha zordur. Hele ki açık arazide iseniz rüzgar faktörü sürekli sizi yanılatabilir. PCP tüfek kullanan bizler 10 metreye sıfırlama yapıp, mesafeye göre, merminin düşeceği yeri tahmin ederek dürbün artıkılımız olan mildotı yada yada clik ayarları ile de dürbünün merkezine göre ayarlıyoruz (zor bir cümle oldu üzgünüm) Yaylı yada spring pistonlu (uh yanlış mı yazdım ? ) tüfeklerde de genelde 25 metre ye sıfırlama yapılıyor diye biliyorum...

Kaliteli bir şey istiyorsanız katresu / yatagan ı bekleyebilirsiniz. Aynı kaliteyi daha pahalıya mal ederim, sabredemem derseniz de opticwarehouse.co.uk. "sportmatch" ayakları tavsiye ederim.

Alacağınız ayak da high olmalı ve dürbünün kaç mm lik bir boru (tube 1" : 25,4 mm veya 30 mm) kalınlığa sahipse de ona göre sipariş vermelisiniz.