ambrosia tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Merhaba Arkadaşlar,

Ekipman,alet edavatdan yoksun olarak yapmış olduğum inanılmaz acemice tüfeğime kamufulaj (arazide sağa sola çarpma sonucu tüfek zedelenmemesi için) , nota sehpasından tripot ve modülar ile airstripper karışımı ; İlker Abi nin airstripper ile kesinlikle boy ölçüşemez sadece kötü bir taklidi (İlker Abi airstripper bekliyoruz senden) ve Mustafa Abi nin modüler(yine kötü bir taklidi) ının kırması bir şey yaptım.

Şekil olarak güzel duruyorda itiraf ediyorum inanılmaz fason bir ürün oldu.. :) 20 metrede sorun yok da kesin uzun mesafelerde mermi saçmalayarak gidecek ;)

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Merhaba,

Dürbün sıfırlama ilgili olarak bende bir kaç ekleme yapmak isterim. Öncelikle dürbünüzü tüfeğiniz tam parelel oalrak monte etmelisiniz. İçindeki artikle ile tüfeğiniz birebir parelel olmalıdır. Bu işi biraz aman alıyor işte...

Lazer güzel bir yöntem ancak bu iş için kullanılmayan lazerler tam düz bir hat izlemeyebilir ve tüfeğinize namlu ile aynı hizada monte etmeniz çok zordur. Bu iş için yurtdışında satılan ve 4,5 mm den başlayıp ateşi silahlara uyabilen namlunun içine sokulabilen prof. lazerler mevcut.Opticpalnet de görmüştüm zamanında...

Benim izlediğim yol ise şöyle;
    PCP tüfek kullandığım için ve dürbünüm 10 metreden net bir görüş sağlayabildiği için aşağıdaki tabloyu kullanıyorum. Hedef kağıdını 10-15 metreye koyunuz.(noktalar çok küçük gelebilir bu sebeple daha büyük nokta haline getirmenizde sakınca yok). Daha sonra atış yaptıkça vuruş noktalarınıza göre yukarı-aşağıya ve sağ-sol olarak ayarlayınız. Clik ve MOA ayarlarını uzun uzuna anlatmaya gerek kalmadan deneme yanılma yolu ile kendiniz de bulabilrisiniz. Eğer vuruş aşağıya 1 cm vuruyorsa dürbününüzün üst kısmında bulunan düğmesini "up" yazan ok yönünde (clik) çeviriniz. Yukarı vuruyorsa da tam tersi işlemi yapınız. Vuruşunuz sağ-sol ayarı içinde yine aynı işlemi aynı mantık ile yapınız. Buradaki en önemli hususlar.

1-Tüfeğinizi destekli olarak atış yapmanız. Mümkünse sabit.
    2-Tüfeğinizi sıfırlama yaparken kullandığınız mermiler her zaman kullandığınız mermi olmalıdır. Farklı mermiler farklı vuruş noktalarına sahip oldukları için hangi mermi ile sıfırlama yaparsanız o mermiyi kullanınız.
    3-10 metreye sıfırladığınız tüfeğiniz, tüfeğinizin gücüne bağlı olarak, 20-30 metrede yukarı, 50 metre sonrası da aşağıya vuruş yapabilir. Ama siz her zaman sıfırladığınız mesafeyi baz alıp diğer mesafelere atış yaparken de buna göre hesaplamalısınız. Önemli olan dikine düz bir hat da vuruş yapmanızdır. Sağa ve sola kaçan vuruşlar, düzgün bir sıfırlamadan sonra, rüzgarın etkisi veya merminin yapısından kaynaklanabilir. Sıfırlamanızı bozmadan atış istikrarınızı koruyunuz ve bunlara göre hesaplayınız.

Benim bildiğim bir kaç küçük notu sizinle paylaştım eksiklerim yanlışlarım olursa daha tecrübeli arkadaşların düzeltmelerini rica ederim.

Bu konu ile ilgili Mustafa Abi nin daha önce yayınlamış olduğu yazı çok işinize yarayacaktır.

NOT: DİANA ABİ BEN BU YAZIYI YAZARKEN AYNI ANDA DAHA TEKNİK VE DAHA GÜZEL OLARAK ANLATMIŞ. ANLATIMI ÇOK GÜZEL OLMUŞ. KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Dürbün Montaj,Ayar ve atış ile ilgili Flash Demoları

Valla Polat Abi ben bu işde yeniyim. Ancak görüğün kadarı ile oldukça hevesliyim. Amaç bir araya gelip iyi vakit geçirmek. Yabancı sitelere baktığımda imreniyorum doğrusu. Çoluk-çocuk eş millet arazide hem atış yapıyorlar hem eğleniyorlar. Raptor X e silahlar konusunda hak veriyorum. Bu sebeple İngiltere veya USA daki FT musabakalarına örnek değil Portekiz de yapılanı örnek vermek istedim(ordaki silahlar fena)
    Gördüğüm kadarı ile abiler,ablalar HW, AA, v.s ile atış yapıyorlardı. Hatta PCP ve yaylı tüfekleri bile ayırt ediyorlar sanırım. Açıkçası FT ler ile ilgili çok bilgi sahibi değilim. Sanırım önce oturup hesap kitap yapıcaksın önce. Kaç metrede sıfırladım, kullandığım muhimmat , ne kadar güç kullandım, şu mesafeden vurmam için kaç clik atmam gerek v.s. gibi hesapları bilmek gerek sanırım.

Official Kuralları ben indirdim de 60 küsür sayfa ve İngilizce olduğu için oturupda okumaya üşendim :( Sonuçta bi başlayalım elimizdeki tüfeklerle, ilerde bende isterim bir Steyr LG100-LG110 veya ne bilim Daystate MK3 falan ...(deli para olsada)

Geçen sene başka bir sitede bu tür organzasyon yapılmış ve oldukça keyifli geçmiş. Umarım bu sene daha sık olur. Sene de 1 kez çok az :( Şu bahar buluşması umarım BULUŞMALARI olur...(Mustafa Abi umarım okursun bunu)

Yaşlı Kirpi Abi hatamı düzelttiğin için teşekkürler ;) FT ile ilgili daha güzel siteler var ancak bu portekizlilerin kullandıkları silahlar bizim kullandıklarımıza denk diye paylaşmak istedim. İngiltere ve USA başta olmak üzere FT lara katılım oldukça yüksek. Umarım bu spor "Türkiye Atılıcık Fedarasyonu" nun kapsıma girer de bizlerde bu silahlar ile sporcu ünvanını taşırız.

Belgesel tadındaki bu anlatımın için ellerine sağlık İlker Abi. Sizin gibi bilgilerini kendilerine saklayan değil, paylaşan kişilerin olması gerçekten çok güzel. Kişiler bildikleri ile değil,anlatabildikleri ile sınırlıdırlar sözünü her zaman benimsemişimdir. Air arms sahibi olarak bu tür açıklayıcı anlatımından dolayı şahsım adına teşekkür ederim. Umarım bizlerede bu konuda yardımcı olursun. Örneğin airstripper ilavesini ve bunun gibi modifiyeler gibi.

Her marka-model tüfeğin kendine has pellet seçimi vardır. Bu sebeple, sizin ile aynı silahı kullanmayan birisinin, kendi silahında kullandığı pelleti önermesi size uymayabilir. Aynı zamanda hava şartlarıda pellet seçiminizde önemli bir etkendir. Hafif bir mermi seçiminde rüzgar etkisinide göz önünde bulundurun.

Eğer bulursanız, 1 er kutu pellet alın ve deneme yanılma yoluna gidin. Tabi öneriler olacaktır, bende size öneride bulunayım. Bulursanız gamo hunterı da denemenizi tavsiye ederim.

Bu foruma uygun mu bilmiyorum ama fotoğraf yerine Yerli Üretim olan silahların videolarını paylaşmak istedim. Eğer bilmeden yanlış bir şey yaptıysamda modaratör arkadaşların gereğini yapmasını önemle rica ederim.

1-Zigana F (tam otamatik olarak sadece yurtdışına satışı vardır)

Harici İçerik youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

2- Canik 55

Harici İçerik youtube.com
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Mustafa Abi nin Nikkolar için bir çalışma içerisinde olduğunu biliyorum. Yurtdışından getirmek biraz riskli ve bu riski minumuma indirmenin yoluda Mustafa Abi den geçmektedir.

Riski almak istemeyenler içinde önerim olmuştu. Burada iş sabra ve Mustafa Abi ye kalıyor diye düşünüyorum.

Arkadaşlar çok çabuk kararlar veriyorsunuz biraz daha araştırmanızda yararlar var. Özellikle yaylı tüfekleri olanlar dürbünün yanı sıra dampa ayak almak zorundalar ve dampa ayak fiyatına nikko sterling alabilirsiniz. Dampa ayak ve flip up kapaklarda bu fiyatın içine dahil. Fiyatı da ortalama olarak gördüğünüz pound fiyatını 3 ile çarpın. Ortalama maliyetini elde etmiş olursunuz. Örneğin 50 £ luk dürbün 150 YTL ye size mal olacaktır...

Mustafa Abi nin Nikkolar için bir çalışma içerisinde olduğunu biliyorum. Yurtdışından getirmek biraz riskli ve bu riski minumuma indirmenin yoluda Mustafa Abi den geçmektedir.

Bu önerimde artık dikkate alınmaz ise sitede bir daha öneride bulunmamaya karar vermiş bulunuyorum.

Bence biraz inceleyin ...

http://www.opticswarehouse.co.uk/products.asp?cat=375

Vuruşları Eşim yapmıştır. İzlediğiniz için teşekkürler.

://www.youtube.com/watch?v=4g9j0_iqPgU

Harici İçerik www.youtube.com