Mustafa Abi,
Bundan bilmem kaç ay önce Evanix leri getirmeni rica edenlerin sanırım başında geliyordum. Her ne kadar teknik olarak inceleme fırsatım olmasada (ki zaten o kadar bilgim yok, bu işi üstadlara bırakmak en doğrusu) yaptığım araştırmalar sonucunda Evanixlerin nokta atışı veya grupmandan ziyade, gücü ve kullandığı muhimmatdan dolayı direk av tüfeği olarak değerlendirildiğini düşünmüştüm.
Yine bundan bir kaç ay önce bir arkadaşımızda Evanix AR6 (revolver) görme imkanım olmuştu. İlk olarak elime aldığımda nedense kundak tipi hoşuma gitmiş, üzerindeki boyanın kalitesi biraz endişeye mahal vermiş ve özellikle de tetiğin bana göre olmadığını hissetmiştim.
Dünyada da Evanix le ile youtube "cronicash08" rumuzlu bir atıcının yaptığı modifiye ve atışlarını izlemiştim. Uzun mesafeye atışları deneyen ve oldukça iddalı olan bu şahısın yapmış olduğu grupmanlar beni pek tatmin etmedi açıkçası.
Hele ki benim için olmazsa olmaz olan crono ölçümlerinde ki 10 atışlık hız değerlendirme tablosudur. Tabi bu kişinin kullanım amacına göre değişir. Kimi 1 tane atayım, benim amacım av (yurdışı) der. Örneğin ; 5. atışta geldiğin de "acaba kaç FPS ile atış yapacağım" sorusuda atış tekniğinde ki kombinasyonu artıracaktır. (200 bar ile başlayıp 5. atışta; kaç Barlık bir hava, hangi mermiyi, kaç fps lik ateşlemek. Uvv zuzu! birde bunu hesaba katmak gerek)
Bu da avlağı vurmada hesap edilmesi gereken bir durumdur diye düşünüyorum. (Tüm bu söylediklerim yurdışında Havalı TÜfek ler ile av yasağı olmayan ülkeler için geçerlidir)
Sözün özü ; uzun zamandır ara verdiğim ve verdiğimiz havalı tüfeklere, imkan olsada piyadasaki tüm PCP tüfekler ile atış yapma fırsatı yakalayarak geri dönüş yapsak