ambrosia tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

;keyf; Bu grupmanlar gösterir ki artık 50 ve 100 metrede grupman çalışmalarını yarın izleyebiliriz :D Erdem Abi nin 5 li grupmanı da feci olmuş bu arada. 5 atış 5 kere 1 YTL..atıcıyı zorlar böyle bir grup. Ben hep derim 5 tane ayrı 1 YTL ye 5 atış atmak ayrı, 5 atışı tek 1 YTL de toplamak ayrıdır... ;d;

Airstirper...İlker Abi İlker Abiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...Üst namluyu öyle bir yap ki bana sessizlik lazım olunca mod. takim arazide grupman yaparken striper diyorum diyorum dinletemiyorum. Fatih işin sırrı nedir ? Ne yapsam da sevdirsem kendimi ... ;#^+.

Anlaşıldı yapim ben bir tane kendime "home made striper" ZaKKor Abi de dalga geçsin arazide...

Araziye gider atış yaparım derseniz tüp. Dağda ormanda dolana dolana atış yapmak isterim hem zaten bu tür atışlarda yüzlerce mermi atılmaz derseniz de FX in pompası bahsi geçen pompadan farklıdır. Karar herzaman kullanıcının amacına,bütçesine ve zevkine kalmıştır.

PCP silah kullanan biri olarak pompayı kesinlikle önermiyorum. Araziye giderken rahat gidersiniz ama gelirken bitik dönersiniz. Sizde bıkarsınız pompanızda. PCP nin olayı scuba tüpüdür. Şarşör doldurmadan daha bile kısa süren bir sürede tüp ile dolum yapmak varken pompa ile 200 bar basmak... 8|

Bugüne kadar PCP kullanan kaç kişide pompa gördüğünüz kaç kişide scuba tüpü ?

Exador,

Bize göre 3 lü 5 li atışlarda, 10 metrede tek delik yapamayan mühimmat ile uzun menzil atışları hayaldir. Bizim tüfeklerimize göre de benim favorim 50 metre de grupman. Dış etkenlerin daha az olduğu orta sınıf bir mesafedir. 100 metre ve üzeri atışlarda dış etkenler (rüzgar v.b.) hedefi vurmanızda yada grubunuzu yapmanızda çok daha etkili oluyor. Dürbünsüz ve ayakta desteksiz, 80 metre cidden zor bir atış.

Bunu tam anlayamadım, 1000 metrede 4 metreden daha yukarı hesap veya atış yapılamaz mı ? Yoksa merminin düşüşü 1000 metrede en fazla 4 metre midir ?
    Böyle harika bir sniper mermisi varsa bilmek isterdim.

Ülkü Abi,

BC değeri, kullanılan muhimmat, tüfek v.b. gibi detaylara girmeden, anlaşılabilir olsun diye, kabaca bir sniperın hedefin 4 metre üzerine nişan alarak (gerekli clik ayarlamalarıda yaparak) atış yapabiliyor gibi bir benzetme değeri vemek istedim. Bu konuda Ülkü Abi , Kemal Elitemiz Abi , Kemal Aktaş Abi gibi siz abilerimizin çok daha net açıklamalar yapabilir.

http://www.taxidermy.net/forums/Industr…0626CA867B.html
    Bullet drop should be off the scale
    This response submitted by George on 3/11/06 at 9:44 AM. ( ) 64.12.116.6
    If a 150 grain bullet, sighted at zero at 250 yards drops 35 inches(3 feet). At 1000 yards, I'd suspect that the drop would be more like 12 to 15 FEET. That's one helluva lot of "Kentucky windage".

http://www.kemalelitemiz.com/archives/categ…il-atis-pratigi
    http://www.turkiyeavcilari.com/index.asp?syf=…644&sinif=0
    http://www.snipershide.com/forum/ubbthrea…034&fpart=3

Bizim siteye de bu arkadaşa benzer bir başlıkla gelen olmuştu. Kendisini araziye davet ettik, sorular sorduk. Ancak hiç bir cevap alamadık. Buradaki arkadaşın da diğer arkadaş ile aynı kişi olduğu kanısındayım. balon bir haber diye düşünüyorum ! Evanix i olan biri sadece bir kaç cümle ve "tüfeğin" şeklinde mi yazı yazar sizce ? Keşke doğru olsa. Eğer doğru ise şimdiden özür bile dilerim !

Başka bir hobim olan balıkçılık ile ilge ilgili bende bir kaç yazı yazmak istedim. Sizler kadar profesyonel olmasamda 8 yaşımdan beri balığa çıkarım. Çapari ile istavtiri sanırım her İstanbul' lu tutuyordur. Ama benim en sevdiğim kıyı balıkçılığı çinekop,sarıkanat gibi Lüfer familyasıdır.

Lüfer familyasını son 5 seneye kadar klasik olan "yemli" ile tutuyordum. Maket balıkçılık (bilinen adı ile Rapala) ile tanışında bu zevkim hat safhaya vardı. Ancak Marmara Denizinin, istikrarsız balık miktarından olsa gerek, 1,5 senedir balığa ne yazik ki çıkamıyorum. Deli pahalı olsa da favorim olan markalar Yo-Zu-Ri ve Rapala. (birde maria prenses)

http://www.yo-zuri.com/Products/ProdMag.htm

http://www.rapala.com/

Valla tebrik ederim kardeşim. HW 100 lerin namluları eskiye nazaran tıpkı senin gibi kilo almış ve biraz kalınlaşmış olsa gerek. Muhimmat, hava şartlarına rağmen bence süper gruplar. Emin ol senin tüfekle ve zor şartlarda bir başkası atsa idi yine de bu gruplara yaklaşamazdı. Ayrıca biz yakın hedeflere de çalışıyoruz ;) Birde teorine gelince, AA mermiler yumuşak olmasını ben badmington topuna benzetiyorum. Eteği yumuşak olunca ağırlık merkezi daha önce oluyor ve arka etek tüy gibi kalıyor. Namluya da tam oturup yüksek basınç ile şişiyor. 200 metrede topraktan topladığımız mermilerin etekleri de aynen senin dediğin gibi idi.

Not: tüfeğin kamufulaşı ve kendine yarı açık mini poligon yapmanda takdire şayan.

Konuya geri dönecek olursak. Uzun menzil atışları obüs atışıdır. Atışın nasıl yapıldığı değil, o mesafelerden obüs hesabı, rüzgar etkeni, mermi balistik katsayısı, ağırlığı v.b. gibi ince detayları hesap eden atıcıyı kutlamak gerek. Yivli Tüfeklerde 1000 metreden bir sniper hedefin yaklaşık 4 metre yukarısına kadar hesap yapıp atışını yapabilir ! 200 metrede de bizler hedefin 3 metre üzerine nişan alıyoruz ! Bu atışları yapıp, keyfine vardıktan sonra bu atışları beğenmeyen olursa da, bu da şahsi fikri olur, yorum gerektirmez.

Ellerine sağlık Fatih. Oldukça güzel grup olmuş. Emin misin ilk denemen olduğuna ?? (Dıştan dışa : 2,5-3 cm , c-t-c olarak da 2-2,5 cm grup var orda)

Bugün arazide kulaklarını çınlattık. Polat Abi de grup yapıyor, sende. İşin aslı sanki sıkıcı gibi gözüksede (ki bildiğin gibi bizde farklı atış pratikleri de yapıyoruz) insanın nişanını, atış tekniğini ciddi anlamda geliştiriyor. Kısaca grup yapan hedef vurabilir ama hedefe atan grup yapmada zorlanabiliyor.

Teknik aksaklıkları saymaz isek, rüzgar cidden sorun. Devamlı esen rüzgar değilde ah yok mu şu değişken rüzgar. Erdem Abi nin dediği gibi tam güzel giderken bi bakıyorsun alakasız bir yere mermi gidiyor. Zamanlada hatanın kendinden mi rüzgardan mı olduğunu anlıyorsun. Gerçi sniper rüzgarı dert etmez, hesap eder ama 1 gr. mermi ile de bu iş kolay değil. Atış tekniğimiz iyice gelişince de şu farklı mesafelerdeki hedefleri vurma mevzusuna da, tek atış olmak üzere iyiceee girmek lazım ;)

100 metre ve üzeri hedeflere atış yapmak elinizdeki imkanlarla sınırlı elbette. FX lerin satışa çıkması ile de uzun mesafede grupman yapanların sayısında artış olacağına inanıyorum.

Bence ; 50 metredeki 5 adet 1 YTL yi, 5 atışta vurmak ayrı bir şey, tek bir 1 YTL yi 5 kere üst üste vurmak ayrı bir şey. Garip ama gerçek :)

Deneyen arkadaşların da hangi tüfek ile kaç mertede atış yaptıklarını yazması ile sağlıklı bilgi veriyor. Herkesin tüfeği farklı sonuçta

Kullandığınız mermilerin ağırlıklarını havanın konumuna göre de seçmenizde fayda var. 14,3 grain rüzgarsız havalarda tercih edilen bir ağırlıktır. Rüzgarsız bir günde denemenizi tavsiye ederim. Mermi seçenek sıkıntısı yaşadığımız şu günlerde yapacak bir şey yok gibi...