Emredersiniz komutanım:D
Doğan tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
İzzet abi bide onun '' işte bunlar hep sex'' versiyonu var hep aklıma gelir:D
-
Aslında ilk niyetim farklıydı ancak gümrükle yaptığım görüşme olumlu geçince gerek duymadım diyelim ve o kısma noktayı koyalım.
-
Kesinlikle katılıyorumSayın Tazzdingo forumda sürekli 5-6 parça gelen şeylerden, kamyoncu dostlardan yani kaçak veya vergisiz yapılan bir takım işlerden bahsediyorsunuz. Vergi ödemeden veya kaçak yaptığınız birşey varsa en azından burada paylaşmayın ya da ima etmeyin.
Akif abi cevabın sana değildi.Admin arkadaşımıza idi.
-
Dediğimden şüphe eden birileri var ise bağlı oldukları gümrüklere ferdi sporcu lisansları ile başvursunlar(gitsinler kimlikleri gösterip).Durumu izah etsinler tatlı dille.Ben ferdi sporcuyum yurt dışından havalı tüfek almak istiyorum.Yapmam gerekenler neler diye sorun.Cevabı alabilirsiniz.Ülkesine göre %18-20 oranları ile tüfeklerine sahip olabilirler.Yakın zamanda bu iş nasıl yapılır.Neler gerekli hangi satıcılar ile alışveriş yapılabilir nerden, nasıl ucuza alınabilir gibi uzun belki videolu bir konu açarım herkesde rahatlar.En azınan insanlara seçme hakkı vermiş oluruz.Bir tüfek videosu paylaştım nerelere geldi...
-
Kaçak yaptığım birşey yok. 1500 euroyu geçmemek(geçerse daha maşakatli oluyor ama buna deymez) şartıyla emniyetten aldığınız izin çercevesinde gümrükten sadece %18-20(ülkesine göre değişir)vergi vererek alabilirsiniz.Gümrükleme bedeli çeviri sigorta gibi benzeri ticari ödemelerden muhaf oluyorsunuz.Yani ortada kanunsuz bir durum yok.Daha önceki konularda Akif abinin dediği gibi gümrük bedellerini bizzat gümrük şubesi müdürü ile konuştum.Dedim böyle bir uygulama var mı ödeme ile ilgi bir sürü vergi ve masraf çıkıyor işte tercüme-sigorta-gümrükle-müşavir gibi bunlar var mı?Aynen dediklerini söylüyorum.'' Beyfendi siz ferdi sporcu olarak yurt dışından bireysel yapmış olduğunuz bu ithalat ticari değil sadece %18 gümrük vergisi vererek alabilirsiniz.Diğer bedeller ticaret yapanlara mahsusdur.Emniyetten almış olduğunuz yazı tek başına yeterli dedi.
Burdan kimsenin ticaretini baltalama veya ekmeği ile oynama gibi bir niyetim yok.Burdaki tek amacım insanların daha ucuza tüfek alabilmesi.Akif abi merak etmeyin raw tüfeklerini bireysel olarak getirme niyetim hiç olmadı olmucak.Raw tüfekleri çok iyi silahlar,isabet,kalite hepsi 4/4lük ancak tip olarak bana hitap etmiyor.
Birazda kendimi forumda onlar ve ben gibi hissetmeye başladım.(gerçi bu konuda ben yalnız değilim 3-4 arkadaş daha edgun için sıraya girdi).
-
Aynı zamanda theoben sahibi diyorki oben sevimsiz bir uzun tüfek edgun ve cricketler gibi taşıması kolay değil.Cricketlerinide satmış edgun için. Edgunın kalpimdeki yeri başkadır diyor.3. kez edgun alıyormuş.Tekrar alırmıyım sorusuna ''evet'' demiş.Rawlar bu kadar iyise bir tanede raw getirtiriz sorun olmaz.Nasılsa tüm Bursa gümrüğü ile akraba gibi olduk:D
-
-
Bence galatian döver.İsabet açısından her türlü üstün ayrıca malzeme kalitesi işçilik olsun hatsanın diğer tüfeklerine hiç benzemiyor.
-
Bizdede yivli yasak olmasada yasak gibi bişey:D
-
Edguna mı yoksa et mi aktı:D
-
İstikak olmasa https://www.youtube.com/watch?v=phKNVaKtZQY alıcağım tüfekler arasında gelir. .223 veya .308 ideal geyik tüfeği.
-
http://www.evanix.com/sniper_x2.html .45cal için 280j yani 203 fpe güç üretiyor.490cclik tüpü mevcut.
-
Bende bir tepsi pırasalı arnavut böreği getirebilir.Ev durumuna bağlı olarak.O nu bırakında oğlak çevirek bir ara bir elde but bir elde edgun bir fotoğraf çektirelim nıhahaahahaha:D
-
.308 bence ideal asker falana tanıdık varsa tadından yenmez:D
-
http://www.youtube.com/watch?v=DmuL6Z-RTEY daha uzun daha sessiz iyi seyirler.
-
29 aralıkta buluşmaya gelirseniz konuşuruz.
-
Edgun seri üretim yapan bir firma değil bu nedenle düzenli bir ithalat yapılamaz.Bir tüfek için 3-5 ay beklemek biraz sıkıyor:D
-
Belki gelmiştir?:D
-
Morona bayadır vardı zaten video 2010 senesinden.
http://www.airguntube.com/video/Morana_eng