.17 cal ( 4.5mm) HMR küçük çaplı ateşli silah .Yurt dışında zararlılarla mücadelede kullanılıyor.
Doğan tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Vallah selin böyle devam ederse yakında barbie tahribat videosu görürüz:D
-
Kediler zeki(çakal) ve namkör oluyor.Köpekler salak(aptal değil sadece saf:D) ve sadık. Kedileride severim ama namkörlüklerinden dolayı bi tarafımda sevmez.Bildiğim kadarıyla kedilerde avlanma güdüsü annelerinin eğitimi ile yavrulara geçiyor.(iç güdüselde var tabi).Anne paspal olunca yavruda öyle bir şey oluyor.Bizim bir tanıdığın kedisi fareleri avlayıp kapını önüne bırakıyordu.Bizim tanıdıkta diyorduki ''Bizimki akşam mesaide iyi iş yapmış:D'' Bazı sabah 2-3 tane oluyordu.Düşünün kapı açıyorsunuz 2-3 leş var:D
Kedilerle ilgili bir kaç ilginç şey var.
1- Omuzları sırt kısma kemiklerle bağlı olmadığından şu meşhur eğilerek yürümeleri var(Av pozisyonu)
2-Üsteki anlatığım avlayıp size bırakması hayvanın size saygı göstermesindendir.
3-Yine aynı şekilde sizin ayaklarına sürtünmesi ''benden daha üstünsün'' anlamına geliyor.
4- Belki bir kısmınız biliyordur.Kedide bıyıklar dengeyi sağlıyor.Aynı şekilde kedinin bir tarafına 5-10 cmlik bir koli bandı yapıştırırsanız o yönde hayvan yan yürüyor:DBildiklerimi yazmak istedim.Umarım kafanızı şişirmemeşimdir:D
-
Hattori Hanzo görse ağlar işi bırakırdı:D
-
Çift pellet süren tüfeklerden nefret ediyorum...
-
Bence boresight ister el yapımı ister orjinal bir yapıda olsun kullanması çok saçma geliyor.Neden mi?Çünkü havalıdaki mermi fiyatları yivli gibi tanesi 5-15 tl arası değilde ondan.Ayar mı istiyorsun ne kaliteli mermilerin kutusu bile 40 tl(oda tartışılır.)Ama emeğe saygım sonsuzdur.Elinize sağlık.
-
at 44 longta nasıl durur acaba:D
-
Normal namlu(long) ile 200metre(hatta belki daha bile fazla) gibi bir mesafeden a4 kagıdı büyüklüğünde bir hedefi vurdum.(bir kaç kere arka arkaya)Bütçen var ise walther olanı öneririm.Hayır yok ben hobiye yeni başladım.Diyorsan ve ithal olanlarda bi kaç bin tl bayılamam diyorsan normalide yeter. (At44-10 ve at44-10 longu(kendime ait olan) her buluşmada kullanıyorum.
Kısacası long güzel bir silah at44-10,at44-10 long veya walter olanı tamamen duygusal($) isteyine kalmış hangisini alırsan pişman olmazsın.(yaylı olmasında çamurdan pcp olsun yeter:)) -
onla yaptım zaten:D
-
http://www.youtube.com/watch?v=AGwkHktkTxU hk 416 vs m4a1 hk416 bence mükemmel bir tüfek boşuna kasmaya gerek yok lisansını alsınlar yeter....
-
180cclik tüpü 200bardan 100 bara 24-27 kez doldurabilirisiniz. 232barlık 18ltlik tüp ile
-
at-44long lw öneririm.Güçü tam(ortalama 1070-1030fps)kıvamında parçaları yeni ve sağlam.(tüpleri tamamen farklı namlu 50cmden 58normal-60lw ye yükseldi. Kurma kolu daha rahat emniyet buttonu daha hoş çoğu eksiği giderilmiş.)Fiyatına göre 4 4lük silah.
-
Geçen hafta sonu 2 silahıda kullandım.Long sahibiyim.Ar 6 güç olarak üstün 100 metredede isabeti fena değil.Long daha güçsüz.1070-1050fps gibi ancak isabettliği ar-6dan fazla.(Hatta yakında aynı atıcı-aynı dürbün bir ar6-long-airranger-t12-at44-10) denemesi yapabiliriz arkadaşlarla bende merak ediyorum hangi silah daha isabettli.Airranger tokatlar gibi ama:D
-
O halde 1/8 lik olanlarla daha hasas atış yapabiliriz diyebilir miyiz?
-
Eski mod 125 kullanıcısıyım.2 ay önce long aldım ve at44-10da kullandım.Evet rahat çekiliyor.Ancak tüfek pcplerin mod 125i gibi biraz tepiyor bilginize ancak isabette olumsuz bi ektisi yok(aslında var ama şöyle at44-10 bi kaç atış yaptıktan sonra long baya tepiyo:D) alıştıktan sonra gayet kolay.At44-10da kullandım.At44-10da biraz daha fazla tetik çekme güçü yada benim tetik gelirken hafif ayarlanmış olabilir.
350m/s verileri biraz şişirme 1150fps yerine yaklaşık 1050-970 fps arası ölçümler alınıyor.16grlik bir palet için gayet tatmin edici kanatimce.
Ancak şunu bilmeniz gerek ses üstü yapılmış atışlarda palet dengesizleşir.Ve 6-7metre sonra tekrar ses altı hıza döner dönmekle kalmaz daha fazla güç kaybeder. -
Yine iyi sende ses yok bende görüntüde yok Bide bursadakileri sor öldüler galiba:D
-
Biz gittiğimizde genelde hüseyinalan boş oluyo rüzgarda yok
-
Önümüzdeki haftasonu iyi olursa yaparız.
-
Yok mu bi buluşma için tarih bursa team iptal mi?
-
1-2 hafta içinde ayarlıyak ben ayarlıcaktım.Kar yağdı.Hüseyin alana gitmeyi planlıyordum.