erboga tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Hobiye zaman ayıramam sebebiyle tüm set satılıktır.

Cricketi bilen bilir,en kısa ve compact tüfeklerden biri olmasına rağmen dahili moderatörü ile çok sessiz,300 bar sayesinde atış sayısı yüksek ve müthiş stabildir.

Forumdan değerli bir abimizden alınmış olup JSB 18.13 ile 850 fpslerde çok iyi grupmanı vardır. Atış sayısı ciddi yüksek yanlız 250barı geçmeden kullandığım için tam rakam veremem.

Kalibrgun Cricket 5.5mm

VectorOptics Capricon 4.5-14x44 FFP

Uzatılabilir Bipod

3 adet toplam şarjör

6lt scuba,taşıma aparatları

Wrangler hızlı dolum aparatı

600m range finder

Gamo harbi seti

Lazer sıfırlama aparatı

Çok gözlü ve sağlam taşıma çantası

Profilden imal sıfırlama ve sabit atış sehpası

Orjinal kutusu ve faturası mevcuttur.

Kargolamak parçaların çokluğundan dolayı zor olabilir,elden satış tercihimdir.

Tüm Set için güncel fiyatlarla hesaplamak zor ancak 50 bin TL düşünüyorum.

İletişim 0506 958 98 58

Cricket Cricket Cricket Cricket Cricket Cricket Cricket Cricket Cricket Cricket Cricket Cricket Cricket Cricket Cricket Cricket

Herkese merhaba, kapalı alanımda bir fırsat buldum kabaca eldeki tüfekleri denemek istedim.

Yaklasık 10-11 metre koltuk kenarından destekle hızlıca bir deneme yaptım.

Cfx çok iyi sonuç verdi ancak diğerleri malesef toplanmadı. Pelletlerde gözle görünür bir hata yoktu ona rağmen bukadar dağılması hoşuma gitmedi açıkcası.

Cricket ile fırsat bulursam ekleme yapacağım,kendisini sona saklamış olduk :)

5'er atış yapılmıştır..

Grupman

Grupman

Ankara’ da Maske İş Güvenliği diye bir firma vardı OSTİM’de Süleyman Bey, Drager bayisi Uzun zamandır orada doldurmadım tüpü, o nedenle hala devam ediyor mu bilmiyorum. Bilgileri aşağıda arayıp sorabilirsiniz.

İvedik OSB 1467. Cad. (100. Yıl Bulvarının devamı) Elektrokent pasajı 2/22

0 (533) 208 84 84

0 (312) 320 20 24

Hocam burası verdiğiniz adreste kapandı ancak başka bir yerde devam ediyorlar mı sormak lazım

Merhaba,işinize karışmak gibi olmasın ama factor için 42 bin gibi bir fiyat var.Bu seviyelere çıktıktan sonra forumda dünyanın en iyisi kabul edilen FX,Daystate gibi markaların pcpleri var.6,35 ve güclü modeller seçmenizden yola çıkarak FX sizin için daha uygun olabilir.Bu markalarda değiştirilebilir namlu çapı,ayarlanabilir çıkış hızları gibi opsiyonlarla istediğiniz herşeye cevap alabilirsiniz.PCPye yeni başlıyorsanız eğer genelde en güçlüsü olsun diye başlayıp daha sonra istikrarlı atış yapamazsanız tüh keşke daha stabil bir model seçseydim diye düşünürsünüz.

Mali sorunlarınız yoksa 6,35 namlulu bir FX ile 1000 fpsye yakın güçlerde barutlu bir tüfeğe yakın tahribat elde edebilirsiniz,imkan dahilinde bir sürü modifiye de yapabilirsiniz..

Hocam mecbur tabi,videolardan izlediğim kadarıyla normal bir pcp den farkı yok gibi,kısa bir moderatörle sesi azaltabiliriz sanıyorum.RP için basınc arttırmakla ilgili bir çalışmanız oldumu acaba,benim gibi amatörler için yapımı kolay bir uygulama olur mu?

Murat bey hali hazırda pcp ve scuba olduğu için tüplü olması sorun yaratmaz,bu sebeple her seferinde kurma pompalama işlemiyle ugrasmak istemiyorum açıkcası,yoksa ilk tercih zoraki olurdu tabi.

ebiktim hocam,öneriniz gerçekten kompaktmış,denenebilir aslında ama hali hazırda cricket olduğu için kral'a moderatör taktığımda daha bile uzun kalacaktır,ben cricketi bile bu anlamda kaba bulduğum için gerektiğinde tabanca formunda taşınabilirliği için iki seçeneğe düşürmüştüm.Sonucta tüfek formunda olduğunda konu komşu elde görünce bişey sanıyor yada araba içerisinden birkaç hedef vurmak istesek yanlış algılanabilir.Tabanca gibi olunca boncuk atıyor yahu deyip kurtarabilmeyi düşünüyorum :)

Hocam detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim,sanıyorum daha iyi açıklanamazdı.

Yüksek fps ilk akla gelen oluyor tabi ama tüfeklerimizde regülatörün önemini stabilite anlamında bariz fark ediyoruz.Bu konuyu açarken ki kullanım amacım 50 metreyi geçmemek olduğundan regülatör ikinci planda düşünülebilir.Jet 2 de çift tüp görsel açıdan biraz rahatsız ediyor aslına bakarsanız ama okadar da önemli değil.Belki forumdan temiz bir 2. el düşer ilana,bu tabloda hangisi denk gelirse artık diyelim :)

Peki sayın ebiktim eğer mümkünse siz kesin denemişsinizdir diye soruyorum,regülatörde atış sayısının düşmesini göze alarak çıkış hızını arttırmak mümkün olur mu?

Merhabalar,konuları biraz araştırdım ancak göremedim.

Kendi sınıfında neredeyse birebir akran oldukları için bu iki ürünü de karşılaştırmak adına konu açmak istedim.

Alparslan hocamızın Jet ile ilgili max atış,grupman atışları yaptığı video gayet açıklayıcı ancak RP ile ilgili aynı kişiden aynı şartlarda bir test göremediğimizden makul kıyaslama verimiz yok.

Forumda kullanan üyelerimiz kendi fikirlerini belirterek artılarını eksilerini sıralayabilir.

Malum zamanlar kısıtlı,araziye çıkmak hobiye zaman ayırmak zorlaştı.Bu sebeple yeri geldiğinde ufak bir çantada taşınabilecek bir boyutta ancak ortalama pcp hızında atış yapabilen ürünler oldukca kullanışlı.Şahsen ben ev içinde yada arka bahçeye tüfeği taşımak istemediğim durumlarda eğlencelik birkaç atış yapabilmek adına böyle bir alternatif düşünüyorum.Atış sayısını çok önemsemiyorum,stabil ve güçlü atış yapmak birincil önceliğim.

Başlık altında kullanıcıları toplamayı temenni ediyorum..

Yeni konu açmak istemedim,Hatsan Jet ile Reximex Rp kıyaslandığında kullanıcılar hangisini daha başarılı bulurlar acaba? Kullanım amacı kısa ve kısıtlı alanda ev içinde vs atış imkanı sağlaması.Toplam atış sayısı önemli değil,stabilite-güç olarak en taşınabilir en kısa olanı tercih sebebi olacaktır.

Yeni konu açmak istemedim,Hatsan Jet ile Reximex Rp kıyaslandığında kullanıcılar hangisini daha başarılı bulurlar acaba? Kullanım amacı kısa ve kısıtlı alanda ev içinde vs atış imkanı sağlaması.Toplam atış sayısı önemli değil,stabilite-güç olarak en taşınabilir en kısa olanı tercih sebebi olacaktır.

Sayın hocam,linkteki video açıklayıcı olacaktır umuyorum.

İyi forumlar dilerim..

Öncelikle Behçet beyin tespitlerine katılıyorum,bilhassa 2. neden şuan neredeyse hayatımızın her alanını etkiliyor malesef.

Eski takipçilerden biri olarak bir anımı paylaşmak isterim.Ben daha öğrenciyken mod125'i yeni satmış ve cfx alarak kendimce daha bilinçli bir havalı tüfek sever olmuştum,forumdan tanıştığım çok eski forumun bel kemiği üyelerden bir abim o dönem gamo 3-9x40 dürbün satıyordu,günün parasıyla 110 liraya almıştım yanlış hatırlamıyorsam.Abimiz renault da müdür pozisyonundaydı ve dolabında soda şişesi biriktiriyordu hafta sonu kırmak üzere,tabi biz de soda içerek katkıda bulunmuştuk :D

Bu gerçekten kıymetli bişey, en iyilere sahip olup,dünya standartlarında modlama ve grupman yapan üyelerimiz vardır mutlaka ama video fotograf çekiyorlarsa da youtubea atıp forumda kendi kıymetli fikir ve görüşlerini paylaşmadıklarında arada kaynayıp gidiyor.

Taşın altına elini koyup elinde imkan olan üyelerimiz yaptıkları grupmanlarda yada eğlence atışlarında iyi kötü demeden kendi heveslerini diğer kullanıcılara aktarırsa eğer ve bu emeklerde bir begeni ve teşekkür yorumlarıyla gerekli takdiri görürse yine canlanabilir kanaatindeyim.

İlginize tesekkür ederim.Tüfek elime geçtiğinde bu şekildeydi,dürbün de boşta durduğu için eşleştirmek istedim.Dürbün ayağı yıprandığı için raya oldukça zor oturuyor ve tam da düz durmuyor aslına bakarsanız.Stoper alıp ray üzerine vidayabilirim ama oraya uygun bir ray bulabilirsem dürbünü monte ederken de kolaylık olur.

Mod 85 sniper daha önce kullanmadım,muhtemelen orda bir parça varmış ama sökülmüş.İzleri belli oluyor şu şekilde;

[Resim Engellendi: https://i.hizliresim.com/v5u8Qz.jpg]

Dürbün ayakları da deforme olduğundan raya oturtmak pek sağlıklı değil;

[Resim Engellendi: https://i.hizliresim.com/IZrcbv.jpg]

Herkese merhaba,Mod 85 üzerine elime geçen ilginç bir dürbünü monte etmek istiyorum ancak tüfek üzerindeki kanala zar zor tutturabilsem bile hiç sağlıklı sonuç vermiyor.

Gamo cfx'imde tüfek üzerinde sabitlenmiş ray gibi bir parça bulabilmem mümkün müdür? Tavsiyelerinizi rica ediyorum..

Gamo da ki parça bu şekilde,hatsanda satılık böyle bir parçaya ulaşamadım;

[Resim Engellendi: https://i.hizliresim.com/pNUKTJ.jpg]

Sorunun kaynağı :)

[Resim Engellendi: https://i.hizliresim.com/WOLsO5.jpg]

[Resim Engellendi: https://i.hizliresim.com/ihzXrA.jpg]

[Resim Engellendi: https://i.hizliresim.com/VEc06f.jpg]

[Resim Engellendi: https://i.hizliresim.com/h6dQUQ.jpg]

Merhaba,maske güvenlik uzun suredir kapalı o yüzden soramadım.

Enes gaz da 40 liraya doldurdu cuma günü,300 bar bendeki tüp 6lt tam basmışlardır sanırım fakat 280 gibi gördüm tüfeğe dolum yaparken ama biraz da benim hatam 320-330 basın ki net 300 olsun elimizde demeyi unuttum. Bir dahaki sefere özellikle hatırlatacağım..

Merhaba,yeni aldığım tüfeğimle birlikte ihtiyacımı karşılamak üzere arayıştaydım.

Evime yakın olduğu için aşağıda adresini vereceğim yeri buldum,çok da yardımcı oldular sağolsunlar.

Evin karşısında Drager yetkili bayisi olmasına rağmen fiyatı sebebiyle burayı tercih ettim,bir sorun yaşamadım.

İhtiyacı olan hobidaşlarım için tavsiye edebilirim.Karantina günlerinde evi müsait olanlar için hava sarfiyatı fazla olacaktır :)

Not:Hiçbir kişisel çıkarım yoktur,ne benim kim olduğumu bilirler ne de başka bir şey.Sadece faydalı olur düşüncesiyle paylaşmaktayım.

ENES Gaz

Başkent Orta Anadolu San.Sit.1447 Sk. No:28-30 İvogsan

0312 395 60 34 

0312 395 60 34

http://www.enesgaz.com.tr/iletisim.html

0312 395 60 340312 395 60 340312 395 60 34