Ellerinize sağlık,tüfeğin potansiyeli çok yüksek.Siz alıştıkça hatta daha iyi dürbünlerle deneme imkanınız olursa çok daha güzel sonuçlar alacağınız kesindir..
erboga tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Gücü ve ayar imkanları sebebiyle çok kullanışlı bir tüfek,ayar vidasının dönerken çıkardığı klik sesinden bile ne kadar kaliteli olduğu anlaşılıyor.
Yüksek bar avantajı,kısa ve güçlü olması sebebiyle cricket almayı düşünüyorum kendim için ama imkanlar dahilinde bu her açıdan çok daha gelişmiş bir tüfek.Daha çok video çekeceğinizi tahmin ediyorum,hatta vakit ayırabilirseniz Alparslan Şen hocamız gibi bol grupmanlı chrono testli bir inceleme yapabilirseniz hem bizim açımızdan hem de yurt dışındaki kullanıcılar açısından çok faydali olacaktır.
İyi günlerde kullanın..
-
Bence mükemmel bir silah cricket 300 bar olması ile atış sayısı fazla, compact, hafif ve isabetli bir silah. Ben uzun süredir kullanıyorum.
Genel olarak cok kullanisli bir silaha benziyor,sizin yasadiginiz herhangi bir sorun oluyor mu hic? Mesela 300 bar dolum icin daha yuksek bar tup mu kullaniyorsunuz? Yedek parca gerekse mesela en basitinden dolum ucu gibi kaybolabilecek seyler nasil temin edilebiliyor,bakim yada tamir icin usta bulabilirmiyiz?
-
Cricket kullanıp kötü diyen görmedim, Nemesisi tavsiye ederim Ankaradaysanız gelin bakın deneyin bendeki Nemesis i
Cok sagolun,belki ayarlayabiliriz bir gun
-
Biraz daha bekleyip reximexi görün derim.
Baya Fx çakması yapmışlar onu da değerlendirmeye almak lazım ozaman
-
Herkese merhaba,uzun süredir pcp arayışındayım.Her yeni çıkan modelde acaba bu mu olsa diye araştırmaya çalışıyorum ama sanırım tüfek seçerken gözümüze güzel görünenden ziyade kendi kullanımımıza uygun olanı bulmamız lazım.Bu mantıkla görsel olarak beğendiğim Nova Stardan,tipini pek de sevmediğim Kral Nemesisi düşünmeye başlamıştım.
-Genel olarak düşündüğümde ev dışında neredeyse hiç atış yapma fırsatım yok,en fazla camdan dışarı arka bahçemdeki boş araziye atış yapabiliyorum.
-Bazen dışarıda atış yapmaya kalksam etraftan muhakkak çıkıntı yapan biri oluyor öyle zamanda arabanın içinden atış yaptığım oluyor.
-Atış yapacağım maksimum mesafe 100 metreyi geçmiyor
-Sessizlik ev içinde atış yaptığım için çok önemli,yerli modellerde moderatör taktığımızda ister istemez boyut uzuyor,kılıfa koyarken vs çıkarıp takmak gerekiyor.
Cricket için en büyük sorun sanırım atış sayısı ve bolt kolu.Bolt koluna alışılır diye tahmin ediyorum,iş yerimin konumu itibariyle tüpü doldurtmak çok sorun değil atış sayısını pek önemsemedim oyüzden.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama bu kullanım koşullarına compact ve dahili susturucusu olmasıyla Cricket bana uygun olur diye düşünüyorum.Gönül FX impact ister ama mali olarak bana uygun olmaz malesef.
Siz genel olarak nasıl bilirsiniz Cricketi,kullananlar yada almak isteyip araştıranlar tecrübe ve bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim.
-
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Peki Nova Star'a alternatif en önerirsiniz?
-
Konuyu takip ediyorum Kral servisi açık ara öne geçiyor gibi gorunuyor.Hatsan Nova Star almayı düşünüyordum,hatta emindim nerdeyse ama hem yurtdışı incelemelerde hemde Alparslan hocamın incelemelerinde Kralların çok güzel grupmanlarını görüyorum.Servis bakımından Kral şuan Hatsandan iyi diyebilirmiyiz şuan,konuyu netleştireyim kendi açımdan
-
Merhaba,bugün Alparslan beyin yeni sitesinde Kral'ın son atılımını gördüm.
Fx'lerde olan sistemi sanıyorum ilk defa yerli firmamız deniyor ve Fx de olduğu gibi opsiyonel değil kutu içeriğine dahil ederek 3 farklı namluyu yanında gönderiyorlar.
Aslına bakarsanız yeni pcplerde güçten dolayı 6.35 almak daha mantıklı ancak 5.5 pellet bulmak hem daha çok seçenek sunuyor hem de daha ekonomik olduğu için tercihimizi etkiliyor.Bunun yanısıra çok daha fantezi kaldığı için 4.5mm denemeyi düşünmedim bile şahsen ancak güç ayarlı bir tüfekte eğlencesine yapılan hedef atışlarında 4.5 namlu takılarak hava tasarrufu saglayıp keyfi arttırabilir.
Böyle düşündüğümüzde 4.5 ekonomi,5.5 uzun mesafe,6.35 de tahribat açısından kullanışlı olur diye düşünüyorum.
Nova Star almayı düşünürken tipini o kadar beğenmesem de mantıklı olması sebebiyle Kral aklımı çelme aşamasında
250 bar olması da artıları arasında ve forumdaki son konularda teknik servis anlamında Kralın Hatsandan olumlu yorumlar almasıyla benım Nova Star sevdam sanırım başlamadan bitecek gibi.
Ürünü bilmeyenler için temsili bir de fotoğraf ekleyerek konuyu renklendireyim.
[Resim Engellendi: https://i.hizliresim.com/EmomM9.jpg]
Bu arada hiçbir markaya fanatikliğim yok,sadece kişisel düşüncelerimi paylaşarak fikir alışverişi yapmak amacı ile konuyu açtım..
-
Kral puncher jumbo modelini görüntüsünü çok beğendiğim için almıştım ancak gerek 200 bar oluşu gerekse belkide benim ilk pcpm olması kaynaklı beceremediğim bişeyler yüzünden istikrarsız geldi ve sattım.uzun süredir hafifliği atış sayısı görüntüsü gibi sebeplerle Nova Starı araştırıyorum,piyasada pek fazla bulunmadığı gibi Alparslan beyin videosuna kadar dediğiniz gibi doğru düzgün kaynak yoktu,kaldı ki Alparslan beyin yaşadığı sorunlar nedeniyle en az inceleyebildiği tüfek de malesef Nova star oldu,diğer modellerde olduğu kadar detaylı ilgilenemediği için oradan da bir şanssızlık yaşadık.Şuan yaz başında almayı istediğim tüfek benim kapalı alan kullanım imkanlarım sebebiyle kısa namlu Nova Star olacak ancak,piyasada bulunmaması kafamı karıştırırken bir de sizin yaşadığınız teknik imkan problemleri Hatsana alternatif bakmak için düşündürdü açıkcası.Biz daha önce forumda hep ilgili bir satış sonrası olduğunu okuduk,sorun çözülebilcek olsa bile yeri geldiğinde değişim yaptıklarını hatırlıyorum.Hatsandaki en büyük avantaj olan satış sonrasında da işler kötüye gitmeye başladıysa ciddi ciddi alternatif aramakta fayda var malesef.
Konuyla ilgili gelişmeleri paylaşmaya devam ederseniz benim durumumda olanlar için aydınlatıcı olacaktır..
-
Wranglerin iki modelini de deneyen arkadaslar olduysa,yeni versiyon da nasıl bir fark olmus kıyaslayabilir mi?
-
58 cm olan model belki sabilite konusunda daha iyi olabilir ancak susturucu takınca daha da uzadıgı için ben kısa versiyonu almayı planlıyorum.bullpup tipleri hiç sevmediğim için kısa ve isabetli bir tüfek olarak nova star gözdem şu aralar
-
Mustafa bey hala havalı tüfeklerle ilgili çalışma yapıyor mu?
-
Merhaba,çok net bilmiyorum ancak Herculeslerde namlu ucunda unf diş yoktu sanırım.Eğer vidalanabilecek bir diş varsa direk takabilirsiniz,eğer yoksa ara bir aparat kullanılıyor.Emin olmak için baktım,linki paylaşıyorum.Umarım işinizi görür..
-
Pellet eteklerinde hasar olabilir mi? Taşıma esnasında yamulabiliyor bazen ve 10-15 metrede bile grupmanı bozabiliyor..
-
Supernova kullanmadım aslında bilgi vermem dogru değil ancak forumda malesef eski üstadlar ve hareketlilik yok oyüzden kendi arastırdığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım.Supernova regulatorlu oldugu için belli bir hızda atmak için ayarlanmış bu sebeple ayar yapabilmeniz mümkün değil,o dediğiniz civata nova compactlarda var youtube videolarını izlemiştim.Sizin için belki regulatoru ayarlatmak çözüm olabilir ama teknik bilgim yok malesef bu konuda..
-
Sitede görünen değerler genelde en düşük grain pelletlerle belirleniyor.Ben şahsen youtube da Alparslan Şen hocanın testlerinde bakıyorum hangi pellet kac fps değer veriyor diye.Supernova regulatorlu oldugu için nova compacta oranla gücü stabilite için bıraz daha düşük güce ayarlı diye hatırlıyorum,muhtemelen herhangi bir sorun yoktur belki kullanıma bağlı eskimeyle 50 fps civarı kayıp olabilir..
Ekleme: Baktım şimdi videoya sizin için gamo raptorla 1020-1050 fpslerde atarken 18.13 grn jsb 780 fpslerde atıyor.20-30 fpslık değişimler istisna olarak kabul edılebilir..
-
Herkese merhaba,son zamanlarda yeni teknolojiyle beraber ffp dürbünleri de çok duymaya başladık.Hem ekonomik hemde güzel bir dürbün ararken fiyatlar ortalama 40-50 dolar civarında taklit dianalar bushneller fakat bu dürbünü yeni gördüm.Hem ffp olması hem kaliteli duruşu merak uyandırdı.Youtube da da yerli bir inceleme videosuna denk geldim onlar da dürbünü çok begendiğini söylüyor.Sizce ürün nasıl,kullananan bilen var mıdır sormak istedim.
Değerli üstad karamurat konu ile ilgili güzel bir yazı yazmıstı,videoda gördüğüm kadarı ile onun altını çizdiği reticleın ince olması hedefi kapatmaması hususları bu dürbün için de geçerli.
Fiyatına göre özellikleri gayet iyi görünüyor,belki forumdaki alacaklara da fikir vermesi açısından faydası olabilir diye düşündüm.
Linki bu şekilde;
https://tr.aliexpress.com/item/Bestsight….13562.109986.0
İnceleme videosu;
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
Haklısınız bunlar hep risk tabi.Optik merkezleme yapmadım acıkcası,dediğiniz gibi en saglam yöntem o olacaktır.Ayaklardan ayarlama gibi bir ihtimal yok fabrika cıkısı gelen ayakta,mildotta olmadığı için biraz zorlar ama daha iyi bir dürbün alana kadar en sağlam yöntem bu olur sanırım.Siz optik merkezlemeyi ayna yöntemiylemi yoksa klik sayarakmı yapıyorsunuz üstad,klik biraz zaman kaybettirebilir belki bana ama ayakları söküp takarken zedelemekten korkuyorum acıkcası
-
Bende fabrikaya göndermeyi düşünüyorum,bir ihtimal dürbünden de olabilir gibi geliyor sonucta kaliteli güven veren bir dürbün değil üzerindeki.Söküm takım işlerinde pek iyi olmadığım için sorunu anlatan bir yazı yazıp denemelerini ve eger mümkünse aynı marka model bile olsa farklı bir dürbünle göndermelerini rica edeceğim.Grupmanı tüfeğin fiyatı göz önünde tutuldugunda gerçekten güzel hakkını yememek lazım ancak sıfırlama sorunu olunca bütün herşeyden soguyor insan.Sıfırlayıp kaldırıyorum tamam istediğim yeri vuruyor diyorum,birkaç gün sonra atış fırsatı olduğunda atıyorum nişan aldığım yerle alakası yok! Tekrar sıfırlama yapmak içinde herzaman fırsat olmuyor,bütün tadı kaçıyor insanın.Fabrikada deneme yaparlar diye düşünüyorum ama umarım bunun bir sorunu yok deyip geri göndermezler..