Ben orijinal sitesine girip okumadım, Taylan bey vernik gibi sonuç verdiği için gomalak olabilir dedim, geçenlerde bauhause da gezerken bir alman cila buldum, üzerindeki yazıları almanca tercüme ettirdiğimde gomalak olduğu ortaya çıktı.
Ben de Bauhause'da cilaların olduğu yerde yarım saat harcadım. Reyon görevlileri malesef ne sattıklarını bilmiyorlar onlara danışmak çok anlamsız oldu. Beni boya reyonundaki boat verniklerine yönlendirdiler...
Sonunda hobi boyaları kısmında bazı ürünler buldumı. Dört beş çeşit ahşap cilası içinden ne esaslı olduklarını ayıt edebildiğim; kaynamış ince bezir, şellak, gomalak ceviz yağı ve tik yağı oldu. Onlara itibar etmedim.
En sonunda sizin ham AA kundakları için tavsiye ettiğiniz, ayakkabı cilasına benzeyen, bal mumu esaslı "antik wax" bulup aldım. AA kundağında onu kulanıyorum. Kar, yağmur bana mısın demedi. Ahşabı koruma açısından cok başarılı. Tavsiyeniz için çok teşekkürler
Taylan bey Kundağın finişini tamamen yeniliyor. Önceki yaptığı kundağı ben gördüm çok başarı olmuştu. İnşallah tüfeklerimizi o derece yıpratacak kadar atış yaparız da refinish için bülent beyin arkasından sıraya gireriz. Taylan beyin ellerine sağlık kundağın çok güzel olacağından şüphem yok.