selam elinize sağlık arkadaki resim neresi.
b ve s tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
-
çok teşekkür ederim üstat.
-
selem elinize sağlık gez ve arpacıksız remington 700 ü andırıyor. dürbün rayı da orijinal. bir de bir soru sormak istiyorum 3. resimdeki piston bizim gamo pistonuna çok benziyor. eğer ölçüleri uyarsa kralın nitro pistonundan alıp bizim gamoya montelemeyi düşünüyorum. sizce uyma ihtimali var mı.
-
Virüs olsa gider Alparslan Hocama yazar bir antibiyotik iyileşir. Ama bu hobi ve tüfek leri modifikasyon kanser gibi yayılıyor hücrelere ve kesip atmadan maalesef iyleşmiyor
tamamen haklısınız insanın aklına yeni çılgınlıklar geliyor( aramızda kalsın bu tüfek vorteks uyumlu tek yapmanız gereken yayı çıkarıp yerine vorteks piston koymak hiç değişiklik istemiyor.) virüs yayılıyor.
Virüs hücrelere hızla nüfuz ediyor ,Behcet bey geçmiş olsun
tamamen haklısınız insanın aklına yeni çılgınlıklar geliyor( aramızda kalsın bu tüfek vorteks uyumlu. tek yapmanız gereken yayı çıkarıp yerine vorteks piston koymak hiç değişiklik istemiyor.) virüs yayılıyor. sakın kimse duymasın.
-
manurhin üstat bize forumda yardımcı olduğu gibi yay, conta ve birde sürpriz yapıp mengene yapmama çok yardımcı olacak yaklaşık 40 cm boyunda birde saplama göndermiş. kendilerine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. bu tüfeği en azından söküp takmak benim için bir zorunluluk oldu. bundan sonra zevkine haftada bir tüfeği söküp takacağım taki canını çıkarana kadar.
-
Resimdeki uzun vidalar sanayi sitesindeki hırdavatcılarda Tij veya saplama diye satılır boyu 1 m dir çapı metrik 10 veya 12 uygundur kriko kullanmayı tavsiye etmem parça fırlatma riski çok oluyor, Ben namluyu gövdeden ayırıp silindiri tornanın aynasına bağlıyorum piston ve yayı yerine oturtup yayı sıkıştırma işinide tornanın kalem bağlanan spot arabasını aynaya doğru yürüterek sıfır riskle tamamlıyorum bilginize.
üstat tamamen haklısınız. benim tüfeğin tetik tertibatı aylı zamanda yay tutucu görevi görüyor. tek pim ile hem tetik tertibatı ve hemde yay tutucu bağlanmış tek vida ile işi bağlamışlar. tüfeği kurmaya yarayan parçayı alttan söktükten sonra namluyu sökmeden sökümü yapacağım namluyu gövdeye bağlayan parça plastik bu yüzden kırılmasından korkuyorum. namluya hiç dokunmayacağım. bir de yapacağım mengeneyi yatak şeklinde yapacağım tüfek tam da yatağın içine girecek bildiğin mezar yapacağım şuna çıkmaması içinde üstüne ağırlık koyacağım yada bağlarım. kriko yerine saplama olursa tabi güzel olacak en azından estetik olacak. tecrübeler konuşunca zor işler hemen kolaylaşıyor. çok sağolun üstatlar.
-
bende aynı düzenekten yapacağım ama bende şu uzun vidadan olmadığı için araba krikosu kullanacağım inşallah bir kaza olmaz bir de dipçiği söktükten sonra gamo tetik tertibatının yeni nesil olduğunu gördüm you tube deki videolardaki 440 ile aynı değil yeni nesil gamolardan
-
Ben de Sizin gibi aynı durumdan iken bir cesaret yayı değiştirmeye karar verdim. Özellikle dikkatinizi çekmek istediğim husus namlunun gövdeye bağlandığı plastik kısmı, ki yan tarafında tüfeğin kalibresi ve diğer bilgilerin yazan kısım, yayı değiştirirken fazla zorlanmasın. Benim Gamo 440 yayı değiştikten sonra namlusu nerede ise 10 derece aşağı doğru eğildi. Yani yay değiştireyim derken tüfek pert oldu.
selam teşekkür ederim dikkate alacağım işaret ettiğiniz parça zaten plastik ve zayıf tüfeği dün açacaktım dipçiği söktüm ama bir mengene olmadan takamayacağımı anladım çünkü tüfek çok narin önce söküm için bir mengene yapacağım tahtadan. inşaatta biraz çalıştığım için malzemem var sonrada araba krikosu ile söküp takacağım inşallah yay ve keçe bekliyorum gelince operasyona devam . bir de merak ediyorum bahsettiğiniz parça kırıldığı için mi yoksa bir sorun olmadan mı namlu düşmesi oldu eğer parça kırılması olmadan namlu düşmesi oldu ise belki takarken bir hata olmuş olabilir.
-
19.5MM DIŞ CEPHE
13.3MM İÇ DIMETRE
270MM SERBEST LİMİT + - 5MM
106MM SIKIŞTIRILMIŞ BOY
35 BOBİN
Tel 3,06MMbir sitede yay ile ilgili bir yazı gördüm çevirisini googleye yaptırınca yukarıdaki rakamlar çıktı açıkçası açıklamasını bilemiyorum.
Yayın ölçüleri bunlar;
Yayın dıştan dışa ölçüsü yani dairenin çevresi 19.5 mm
Yayın iç ölçüsü çapı yani 13.3 mm.
Yay sıkıştırılmadan serbest şekilde uzunluğu 270 mm 5 mm toleransı var.
Yay şıkıstırıldığında boyu 106 mm.
Yay 35 spir ve 3.06 mm kalınlıgında bir telden çekilmiş benim anladıklarım bunlar.üstat teşekkür ediyorum. hem size ve hem de yardımcı olan herkese tüfekle ilgili sorun yaşadığım için ortalığı bir birine kattım kusurumu bağışlayın bilseydim bu kadar rahatsız etmezdim siz değerli silah severleri bu kadar ilgiyi gerçekten beklemiyordum. hem mutluyum ve hemde mahçup oldum gerçekten.
-
19.5MM DIŞ CEPHE
13.3MM İÇ DIMETRE
270MM SERBEST LİMİT + - 5MM
106MM SIKIŞTIRILMIŞ BOY
35 BOBİN
Tel 3,06MMbir sitede yay ile ilgili bir yazı gördüm çevirisini googleye yaptırınca yukarıdaki rakamlar çıktı açıkçası açıklamasını bilemiyorum.
-
İş yerindeki malzemelerimi kurcalarken farklı ölçülerde 2 adet yay elime geçti onlarda kargolarım.
ne diyeceğimi bilemiyorum çok sağolun mahçup oldum gerçekten.
-
ruh sağlığım düzelmiş ve akli melekelerim yerinde olarak tüfeğimi biraz inceledim. ve sonuç olarak benim tüfeğimin standart hızı zaten düşük kullanıma bağlı olarak (2000 yaklaşık atış) da bir güç düşmesi var bizim atış yaptığımız ve 20-30 sayfa dellebildiğimiz kitabın da hamuru çok kaliteli haliyle mevcut fotoğraf ortaya çıkıyor. tüfeğimi yay modifiyesi ile güçlendirmek istiyorum zetax üstadımın yay konusundaki yardımı ile ( kendilerine mesaj göndermiştim dönüşleri ile sağolsun çok yardımcı oldular) uygun yayı bulup inşallah modifiyeyi yapacağız. yine zetaz üstadın dediği dizelleme de o anki atış için olabilir sonraki atışlar daha iyi ise de onların da gücü az bir de tüfeği birkaç gündür kulanmamıştım ve üzerinde biraz pas farkettim muhtemelki bu pasdan namlunun içinde de olsa jsb 13 gr saçma da narin ve yumuşak olduğundan pasın cazibesine dayanamayıp kendini can havli ile dışarı atmış olabilir.
forumda bana yardımcı olan bütün üstatlarıma sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum.
-
Elimde dış çapı 25 mm göbeği konik olan 2 adet piston keçesi atıl halde duruyor işine yarayacak arkadaşa bedelsiz gönderebilirim, Kral keçeleridir Gamo modeliyle keçe dış çapı aynıdır göbeğin aynı olup olmadığından emin değilim şayet iç çap farklı bile olsa tornada piston kafası mevcut keçeye göre yaptırılabilir bir keçe den dolayı silâhınızdan olmazsınız.
selam üstat hafta sonu internete girmediğimden dönüşüm geç oluyor kusuruma bakmayın. size hudutsuz teşekkür ediyorum.
-
İdeal av la hiç cebelleşme ben denedim başarılı olamadım bu linkte yay var burdan temin etmiştim zamanında stok var mı sorabilirsin enkolay.com.tr/gamo-havali-tufek-yayi-pmu2356
selam teşekkür ederim yardımınız için . konuyu açtığım günkü kızgınlığım geçti resmen depresyona girmiştim. ilk önce tüfeği müsait bir zamanda açacağım sorunu tespit ettikten sonra duruma göre hareket edeceğim. yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
-
biraz araştırma yaptım yabancı sitelerde ve gamonun contasını buldum conta 25 mm çapında bu conta tx 200 e de uyuyor diyor sitede. bu durum bize yavaş yavaş fikir veriyor. ben ebaydan almayacağım sadece yayı oradan bulduğum için çapını merak ettim acaba pistonun çapını ve yayın çapını öğrenirmiyim diye. sonra tx 200 ün contasını buldum bir sitede bu sefer bu conta diana mod 24, 26,28 e uyuyor ve stoger x5. x10 a da uyuyor diyor. biraz yol alıyoruz. bu contanın dış çapı bir de iç deliğin çapını bilmek gerek iç çap uyarsa ve contayı takabilirsem contanın çapı 25 mm den çok olsa bile fazlasını zımpara gibi birşeyle alırım sorun iç çap.
-
-
Kesinlikle kağıt kalitesi değiştiriyor ama chrono yaygın değilken mecbur kitaba deftere atıp kıyaslıyorduk. bahsedilen tahribat farkı çok fazla olduğundan kuvvetle muhtemelen yay yada contada sıkıntı mevcut diye düşünüyorum. Yayda kırık varsa hem kurarken katır kutur ses gelir hem de kurması daha kolay olur. Piston keçesinde yırtık veya kaçak varsa piston eskisine nazaran daha sert vurur ve sarsıntı yaratır. Sorunu tespit ederken bunları da göz önünde bulundurun.
Ellerinde conta olmaması çok ilginç. Sorsaydınız ne zaman geleceğini sonuçta yetkili ithalatçı bayiiler ve yedek parça hizmeti sunmak zorundalar.
Yayı takamazsınız demeleri tamamen işçilik ücreti almak adına. Becerikli eller bırakın yay takmayı tüfeği baştan yapıyor neredeyse. O yüzden zetax emir abiyle bir görüşün.
size sonsuz teşekkür ediyorum. şua an bazı işler nedeni ile tüfek ile ilgilenemiyorum ama kesinlikle bu tüfeği açıp içinde ne var ne yok bakacağım önce sorununun ne olduğunu tespit edeceğim ve hiç bir sorunu yoksa bile güç artırımı için uğraşacağım bir rus sitesinde yayın ön kısmına bildiğimiz vida önüne koyulan pullardan koyulduğunu görmüştüm. pistonun ve yayın çapını öğrenince foruma yine yazarım ve birşeyler uyduracağım. muhtemelen uyan güçlü yay bulurum. diana hw yayı da olur ama bildiğim kadarı ile hatsanın çeşitli çaplarda yayları var şuan için tüfeği açmam lazım ama biraz kafayı toplamalaıyım. tüfeği bozmayı da kafama takmıyorum. bu dünyada tek zevkimiz bu.
Benimde daha önce başıma geldi bu bahsettiğiniz olay. Sanırım 1997 yılında ideal ava gamo cfx Royal almak için girdik ama tüfek kalmamıştı bize başka bir av bayi den cometa marka 4.5 mm tek saçma aldım. Gücü inanılmaz dı. Aradan bir kaç yıl geçti ve çok sık kullanımdan dolayı yayı etkisini yitirdi. Bahsettiğim zamanda yedek parça bulmak çok çok zordu. İnternet yoktu. Kendi çabalarım ile bir kaç boy ve sertlik te yay çektirdim yine olmadı. Uzun süre bu şekilde kullanmak zorunda kaldım. Ve bir gün aklıma geldi, pistonda ki contadan olabilir mi diye. Evet contaymış. Biraz el becerisi ile contayı kendim imal ettim ve eski güç yerine geldi. Biraz el beceriniz var ise rahatlık ile sizde takarsiniz. Aradan 20 sene geçmiş ve bu güne kadar 3 defa conta yenilemişimdir. Bence önce yay sonra conta ya bakın.
selam sağolun haklısınız ben önce ilk fırsatta bu arkadaşı kurcalarım el becerisi iyi gerekirse parça üretirim. silah aşıkları silahı kullanmak kadar kurcalaktan da hoşlanırız. havalıya geçmeden önce ateşli çok kullandım malum kulak çınlaması başlayınca havalıya geçtim.
-
ideal avı aradım yay garanti kapsamında değil istersen yay yollarım ama takamazsınız diyor ayrıca conta yok ellerinde bu durumda kafa iyice karıştı.
-
Mesafe ve vuruş açısı aynı ise muhtemelen ya yayınız kırılmıştır ya da piston contanız dağılmıştır. Yeni bir yaylı tüfekte bunun en büyük sebeplerinden birisi de tüfekle boş atış yapmaktır.
Ben uğraşamam derseniz tüfeğinizin servis hizmetini adana ideal av vermektedir.
selam teşekkür ederim dönüşünüz için tüfeğimin önce sesi muazzam bir şekilde artmıştı son zamanlarda sonra atışlar arası bir gengesizlik farkettim ve nihayet durum dün akşam çok net ortaya çıktı. durum tahmin ettiğiniz gibidir. garantisi devam ediyor ama servise gönderemiyorum merak ettimde bunun standart gücü de zaten az hatsan veya kralın yayı buna uymaz mı eğer uyuyorsa yay temin edersem kendim uğraşırım. en kötü ihtimalle bozar kenara koyarım.