Arkadaşlar bende size sucuk tarifi yazayım.
1 Kg sucuk yapımı için malzemeler.
Kırmızı toz biber :15 gr
Kırmızı pul biber :8 gr(acı olsun derseniz 10-15 gr'a kadar atabilirsiniz)
Karabiber :5 gr
Kimyon :15 gr
Yeni bahar :2 gr (buna çok dikkat edin fazla kaçınca sucuğun tadı bozulur)
Tuz :Kışın 20 gr-Yazın:25 gr
Sarımsak :1-2 diş.
Baharatlar bu kadar
Harç içine sucuk piştiginde çok sert olmaması için bir dilim peksimet gibi kuru ekmek ufalıyorsunuz.(Bu miktarı bir kaç denemeden sonra kendinize göre artırıp eksiltebilirsiniz)
Ben ilk olarak kasapta bağırsağa doldurttuğumda 5 kg etin 3 kg kuz eti 2 kg dana eti olarak hazırladım çok lezzetli oldu.
Ama en önemli konu baharat ile kıyma çok güzel yoğurulması gerekiyor.
Kıvamını tarif etmek gerekirse baharat ve malzemeleriyle yoğurulmuş kıymayı avcunuzun alabildiği kadar elinize alıp salladığınızda kıyma kesinlikle parçalanıp elinizde tuttuğunuz parçadan kopmaması lazım.
Kısaca karışımı elinizle bile ayırmaya çalıştığınızda zor ayrılması lazım, kısaca sakız gibi oluyor.
Ben kasaplarda yasak olduğundan beri bu şekilde hazır çekilmiş kıyma alıp bu karışım ile uzun süre yoğurarak kapaklı kapta buzdolabında küçük köfteler şeklinde tutuyorum.
(Kasapta yaptırma imkanları olanlar bağırsaga doldurtarak bir aya yakın kuruturlarsa lezzeti bir o kadar daha artar.)
Canım istedikçe pilav makarna yanına garnitür olarak pişirip servis ediyorum.
Bir daha hazır sucuk yemeyi unutabilirsiniz.
Maliyeti de kıyma ve baharatların fiyatı kadarl,üstelik yediğinin ne olduğunu biliyorsun.
Eş dost tadını aldıklarında mutlaka tariflerini istiyorlar.
Eşe dosta da sürekli bu tarifi veriyorum.
Not:Hakkıyla yapıp da beğenmeyenler bana gönderebilirler.
Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun.