ogen tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Bu tam bize göreymiş ince ve uzun. ;şrofls;.

İşte bazı çadır örnekleri.

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

[Resim Engellendi: http://img710.imageshack.us/img710/4295/balksz1q.jpg
    [Resim Engellendi: http://img710.imageshack.us/img710/6017/80773242.jpg
    [Resim Engellendi: http://img412.imageshack.us/img412/4159/20158503.jpg]

Aslına bakarsanız 6.35 için moderatör pek bulunmuyor. O yüzden ben kendim yapdım bi tane. Öyle küçük moderatörlerle falan susturamıyorsunuz. Baya büyük bişi yaptım belki resimlerde görmüşünüzdür.

Tüfekte herhangi bir oynama yapılmadı. Orjinal fabrika ayarlı. Evet bende zaten sadece 32 grain barracudadan başka pellet yok. Yalnız belki 100bar değilde belki 70-80 barda olabilir. Fakat 50 bara düşene kadar 70 atış yaptığımı biliyorum.

Aslında 6.35 le ilgili hız ölçümleri yaptık. İlk 10 pelet yavaş hızlarda başlayıp.750 den 830 a doğru çıkıyor. Sonraki 10 atış giderek artıyor. Bi ara 865 e kadar çıkıyor. 20 atış sonra 740 lara düşüyor. Yaklaşık 100 bara düşene kadar 40-50 atış yapılabiliyor. 80 bardan sonra hız baya düşüyor. Yani 55-60 atıştan sonra artık hava basmak gerekiyor.
    Yada benim gibi önceden alınarak 200 bar hava doldurulmuş tüplerle boş tüpler değiştiriliyor. 4 adet tüp aldım bütün gün bana yetiyor.

Evet teyzeleri anlatmayı unutmuşum.
    Dürbün ayarını yapabilmek için Exanixi sabitleme tazgahına bağladım. Daha ilk atışı yapacakken tamda yanımda 10 metre mesafede 3 tane 40- 50 yaşlarında 3 hanım belirdi. Onlar önüme geçmeden bi atış yapayım dedim. Sonrada attığım yere göre dürbün ayarıyla uğraşırım diye düşündüm. Bi atış yaptım üçü birden bi hopladılar havaya birden durup yürümeyi kestiler çok korkmuşlardı. Daha sonra buyrun geçebilisiniz atışı kesdim dedim. Bir tanesi çıkıp "Burada atış yapmak doğrumu" diye sorunca etrafıma bi baktım. Alabildiğince dümdüz arazi çevresi ormanla çevrelenmiş ve bu 3 hanımdan başka hiç bir Allah ın kulu yok etrafta. Sonra dedimki sanırım yanlış olan sizin burada bulunmanız diyince sustular. Sonra Bülent abi gelip olaya daldı. Kadının biri sürekli takılı plak gibi bu yaptığınız doğrumu diyip duruyor Bülent abide " Bakın hanımefendi ben burada 2 senedir atış yapıyorum. Bakın hedeflerimiz orada bu silahlar insanlara zarar vermez gibisinden ifadeler kullanırken kadınlar hiçde ikna olmuşa benzemiyordu. Sonra içlerindeki o cadaloz buradan insanlar geçiyor neden silah atıyorsunuz diyince Bülent abi sinirlendi ve " hanımefendi etrafınıza bir bakın sizlerden başka kim var, burası atış yapmak için çok müsait bir yer biz bu tarafa doğru atış yapıyoruz sizinle ne alkamız var" Bülnt abi tartışmayı fazla uzatmamak için iyi günler diyip uzaklaşırken bizlerde tüfeklerimize geri döndük.
    Sonra Bülent abi kadınların bizi polise şikayet edebileceğini söyledi amam ben pek inanmadım. Ben daha çok askerlere kafayı takmıştım.

Aslında içime doğmadı değil askerler exanixden korkunca hemen anladım her ne kadar Bülent abi askerleri ikna etmeye çalışsada adamlar birkere kormuşlardı artık hemen gidip üstlerine bildirdiler. Polisler geldikten sonra şimdi yandık dedim kesin askerler şikayet etti şimdi bizi almadan gitmezler dedim. Bülent abi büyük bir ustalıkla polisleri kafaya alarak ikna etmeyi başardı. Allahdan benim Exanix i görmediler yoksa ikna etmek çok zor olurdu. HW77 i gördüler sadece onun sesini dinleyince bu ne yaa bunun içinmi şikayet etmişler diyip gittiler.
    Exanix sesten daha hızlı attığı için sonic patlama yapıyor. Tabi seste heryerden yankılanıyor. Polisler gittikten sonra askeriyenin aracı geldi. Sanırım polisin bizi alıp almadığını görmeye gelmişlerdi. Bülent abiyle bizi bir korku aldı. Bizde ağırdan ağırdan toplanırken birden polisler geri dönmeye başladılar. Hemen ne varsa apar topar techizatı bagaja atıp toparlanırken polisler askeriyeye anons hoparlöründen havalı silah havalı silah diye bağırıyorlardı. Eğer polisler araçtan inip askerlerle konuşsalardı eminim bizim önümü kesip Exanix e bir göz attıktan sonra kesin kendimizi karakolda bulurduk. O araziden öyle çabuk uzaklaştıkki sanki rallide hissettim kendimi.

Daha sonra tesise gittik artık askeriyeden uzakta otoyoldaki araçların gürültüleri arasında Evanixle atışlara devam ettik. Atış yaptığımız yer biraz basık bir yer olduğu için seste yankılanmıyordu. Çok güçlü bir tüfek 50 barda bile çok güzel atışlar yapabiliyor. Aslında 50 barda normal tüfeklerin hızına düşüyor.
    200 barda namludan çıkan hava peleti çok saptırıyor. Kompanzatör şart. Moderatörlerin bu tüfeği susturabileceğini pek sanmıyorum. Çünkü sonic patlamayı kesemez.
    Anormal ağır peletlerle çok başarılı olacağını düşünüyorum. Aslında bu silah tamda 6.35 için çok idealmiş.

Atış yaparken kulaklık kullanmak gerekiyor tabi yandaki atıcılar için. ;kihhik,

Evet gerçektende çok basit ve etkili bir yöntem. Tüfeğin gücünü arttırmanın çok güzel bir yolunu bulmuşsunuz. Ayrıca sizin orda masanın üstünde pinomatik kopresör çalışmanızıda gördüm. Gerçekten sizi takdir ediyorum. Bunlar çok güzel çalışmalar. Aynı pompadan bende kendime yapmayı planlıyordum. 3 kademeli yapacaktım ama siz 2 kademeyi deniyorsunuz çok güzel.

Kısa mesafede pek etkisi olduğunu söyleyemem. Fakat 70 metrede gözle görülür bir derecede etkisi oldu. Aparat olmadan atmaya çalıştığımda 10 cm içinde toplayabiliyordum. Aparatı takınca yaklaşık 6 cm içinde toplayabiliyordum. Rüzgar kesilince aparatsız deneme yapamadım. Tabi öylesi daha sağlıklı olurdu.