Bende bu arada yeni bir dürbün aldım. BSA 8-32x44 tüp çapı 30mm yani yivli tüfek dürbünü. 30mm olduğu için ayak bulmak çok zor oldu. Ethem UÇAR baya yardım etti sağolsun ayakları ondan aldım. Ayrıca Bülent bey Ethem size selam söyledi.
Bundan başka 2 adet kompanzatör yaptım bakalım hangisi işe yarayacak mı?
Birde o büyük moderatörü baya geliştirdim. Artık hiç ses duyulmuyor.
ogen tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
FX Revo çok güzel bir tüfek fakat atış sırasında baya bir tepmesi var hatta bazen tepmesi yüzünden yanlışlıkla parmak tetiğe 2 kere basıyor. Zaten tetikte maaşalla tüy gibi. Öncelikle tüfeğe baya bir alışmak gerekiyor. Öyle elinize alıpta hemen 12 den vurabileceğiniz bir tüfek değil. Yani benjamin gibi deil
-
[Resim Engellendi: http://img256.imageshack.us/img256/3391/jsb.png]
Evet aradığım pellet bu işte. Neden bu pelletten Türkiye ye gelmez ki?
-
Bülent bey söylediğiniz siteye gittim ama JSB 6.35 pellet bulamadım.
Nerden bulacağız bu JSB leri. Yabancı sitelerdeki atış testlerine bir baktımda gerçektende JSB çok farklı diğerlerinden.Birde inginç bişiyle karşılaştım bu hatsanlar kuzey amerikada umarex markası altında Hämmerli Pneuma model adıyla 584 dolara satılıyor. Adamlar öve öve bitirememiş hayret ettim. Neymiş bu hatsanlar böyle
-
Evet bazılarıda çok yorgun olduğu halde gece yarısı otostop çekiyordu.
-
Ogen'in 6.35 at44'e taktığı susturucuyu merak ettim. Oldukça hacimli olmuş, perfurmansı da çok iyidir sanırım.
Sesi kesme konusunda peformansı çok iyiydi. Neredeyse benjamin kadar sessizdi. Fakat çıkış deliğini çok küçük yapmışım o yüzden pellet çıkarken hafiften sürtünüyordu. Buda pelletin sapmasına neden oluyordu.
Bugün çıkış deliğini 7.5 den 9.5 mm ye çıkardım. şimdilik sorun gözükmüyor. -
Evet bu saate kadar ordaydık. Ne yazıkki mangalda yaptık.
Çok zevkli bir buluşmaydı. -
Sabitleme tezgahını bitirdim ve deneme de yaptım. 10 metreden 20 atış tek delik oldu.
Bu arada yeni yaptığım moderatörüde deneme fırsatı buldum çok güzel olmuş.
Tek delikli 20 atışlık denemeyi, yaptığım moderatörü kullanarak yaptım. Moderatörü çıkardığımda aynı isabet oranını yakalayamadım. Daha 2. pelette sapmalar yaşadım.
Yaptığım moderatör aynı zamanda kompanzatör görevi gördüğü için daha isabetli atışlar yapabildim.
Artık pazar günü toplantığımızda uzak mesafeli denemeler yaparız. -
Bugün kalyoncunun işyerindeydim. Biraz sohbet ettik. kendisini AT 44 için hava tüpü yapmaya çalışırken yakaladım. 600cc lik bir tüpü tüfeğe monte etmeye çalışıyordu.
Bende tüfek için sabitleme masası yapmaya çalışıyorum.
Eğer bitirebilirsem tüfeği üzerine bağlayarak her defasında aynı yere sabit bir şekilde atış yapmaya çalışacağım böylece dürbün ayarını yapmak çok kolay ve kesin olacak. Ayrıca tüfeğin sınırlarıda zorlanmış olacak.
Yani her tüfeğin mükemmel gurupmanlarını ortaya çıkarabileceğiz. -
22 kasım pazar günü saat 9:00 da tesiste buluşuyoruz. Herkesi bekleriz.
-
Kullandığım pellet Hatsan Diabolo 32 grains.
1 gram (g) = 15.4323583529 grains (gr)
Yani 2.07 Gram olması gerek.Yeni bir susturucu yaptım baya başarılı oldu dün denedim.
Fakat sapma olacakmı onu bilmiyorum uzun mesafe gerekli.
Evde kimse yokken ajanda üzerinde denemeler yaptım tepmeside hissedilir bir şekilde azaldı.Ne kadar olsa benjamin kadar olumuyor işte.
-
Yarın sabah ümraniye ikea da saat 8:30 da buluşuyoruz.
-
Tesisin sabah kaçta açıldığı önemli değil tesisi biz açarız.
Benim silah için kompanzatör yaptım bakalım yarın işe yarayacakmı?
İki tanede AT44 hava tüpü aldım oralarda pompayla uğraşmak zorunda kalmam artık.
Birde destek için yastık yaptım. Önce içine nişasta koydum fena olmadı fakat torbanın hışırtısı rahatsız edince içini pirinçle doldurdum. Belki piknikte pilav yaparız. -
Bencede buluşma saatini 8:30 9:00 yapalım.
Yoksa bu ankaralılar yine bizimle dalga geçer öğlen toplandılar diye.
Alışveriş olayını ben organize edebilirim. -
Arkadaşlar,
Yağmurun yağması veya soğuk olması ihtimaline karşı, sığınabileceğimiz bir yer olması nedeniyle bu seferde eski yerimize gidelim diyor ve oylarınıza sunuyorum.Yağmuru bilmemde soğuk ve rüzgarlı olabilir. Eğer gebzedeki yer düz araziyse baya rüzgar alabilir.
-
Tesiste alkollü içecekler yasak onu söyliyim. Ayrıca bende alkollü içeceklerin içilmesini tasfip etmiyorum zira herkes araç kullanıyor vede silah.
Eğer pikniği tesiste düzenlersek masa ve oturma yerileri konusunda sıkıntımız olmayacaktır.
Bence ilk pikniğimizi tesiste yapsak daha iyi olur. Unuttuğumuz şeyler olacaktır yakındaki bakkaldan telafi ederiz. -
Peki güvenli bir yermi burası, yani hapçısıyla tinercisiyle uğraşmıyalım sonra, yada çoluk çocuklar başımıza toplanmasın?
Gebzenin ıssız bölgeleri pek tekin yerler değildir. Yıllardır gebzeden trenle izmite gittiğim için oranın serserilerini iyi bilirim. -
100 metreden önce 50 metrede tek delik yapmak gerekmezmi?
Mesela övünmek gibi olmasın benim gurupmanlar gibi -
Bir dahaki buluşmamızda şu mangal işinide organize edersek daha renkli olur.
-
Sabah geliş sırasına göre katılımcılar şöyleydi;
kalyoncu
ogen
impo
mbe
jimih
batca ve oğlu
anymess
kaynak34